Andre metoder for å angi IP-adressen (for avanserte brukere og administratorer)

Hvis du vil vite hvordan du konfigurerer maskinen for et nettverk ved å bruke BRAdmin Light eller en nettleser, se Angi IP-adressen og nettverksmasken.

Bruke DHCP til å konfigurere IP-adressen

DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) gjør det mulig å tildele IP-adresser automatisk. Hvis du har en DHCP-server på nettverket, vil utskriftsserveren automatisk få IP-adressen fra DHCP-serveren, og navnet på utskriftsserveren registreres hos en hvilken som helst RFC 1001- og 1002-kompatibel dynamisk navnetjeneste.
Merk Merk

Hvis du ikke vil konfigurere utskriftsserveren via DHCP, BOOTP eller RARP, må du angi at BOOT METHOD (oppstartsmetoden) skal være static, slik at utskriftsserveren har en statisk IP-adressen. Dermed unngår du at utskriftsserveren prøver å hente en IP-adresse fra et av disse systemene. Du kan endre BOOT method ved hjelp av BRAdmin Light.