Hem > Rutinunderhåll > Rengöra Brother-maskinen > Rengöra skrivhuvudet med hjälp av Webbaserad hantering

Rengöra skrivhuvudet med hjälp av Webbaserad hantering

För att upprätthålla en bra utskriftskvalitet rengör maskinen skrivhuvudet automatiskt när det behövs. Du kan starta rengöringsprocessen manuellt om du får problem med utskriftskvaliteten.
  1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).

Till exempel:

https://192.168.1.2

3. Om så krävs skriver du in lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar finns på baksidan av maskinen märkt med texten ”Pwd”.
  4. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på General (Allmänt)>Print Head Cleaning (Rengöring av skrivhuvudet).
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  5. Välj alternativet Normal, Strong (Stark) eller Strongest (Starkaste) för den rengöringsstyrka du vill ha. Alternativet Special använder mest kraft vid rengöringen av skrivhuvudet, men förbrukar även mest bläck.
  6. Klicka på Start.
    image
    • Alternativet Special kräver en stor mängd bläck för att rengöra skrivhuvudet.
    • Använd endast alternativet Special om du tidigare har använt alternativet Strongest (Starkaste) och utskriftskvaliteten inte förbättrades.
  7. Klicka på Yes (Ja).
    Maskinen börjar rengöra sig.
image
(Windows) Du kan även rengöra skrivhuvudet med hjälp av skrivardrivrutinen.