Verkkolaitteiden tarkistus ping-komennolla

Tarkista sekä tietokoneen että Brother-laitteen IP-osoitteet, ja varmista sitten, että verkko toimii asianmukaisesti.

Määritä tietokoneesi IP-osoite (Windows)

1. Tee jokin seuraavista:
    • Windows 10

Valitse image>Windows-järjestelmä>Komentokehote.

• Windows 8.1

Siirrä hiiren osoitin työpöydän oikeaan alakulmaan. Valitse Etsi>Komentokehote, kun valikkopalkki tulee näkyviin.

• Windows 7

Valitse image (Käynnistä)>Kaikki ohjelmat>Lisävarusteet>Komentokehote.

2. Kirjoita "ipconfig" ja paina sitten näppäimistön Enter-näppäintä.
  3. Varmista IPv4-osoitteen ja aliverkon peitteen arvot.
  4. Kirjoita "exit" ja paina sitten näppäimistön Enter-näppäintä.

Määritä tietokoneen IP-osoite (Mac)

1. Valitse Apple-valikosta Järjestelmäasetukset.
  2. Napsauta Verkko>Lisävalinnat>TCP/IP.
  3. Varmista IPv4-osoitteen ja aliverkon peitteen arvot.

Määritä Brother-laitteesi IP-osoite

Tulosta verkkoasetusten raportti ja varmista IP-osoitteen ja aliverkon peitteen arvot.

image

Tarkista sekä tietokoneen että Brother-laitteen IP-osoitteet. Varmista, että verkko-osoitteen osat ovat samat. Jos aliverkon peite on esimerkiksi "255.255.255.0", on normaalia, että vain isännän osoitteen osat ovat erilaiset.

Verkko-osoite Isännän osoite
IP-osoite 192.168.100. 250 Aseta viimeisen numeron, joka vastaa "0" aliverkon peitteessä, arvoksi 1–254.
Aliverkon peite 255.255.255. 0 Yleensä ei ole ongelmia, kun aliverkon peite on "255.255.255.0". Käytä samaa arvoa kaikille tietokoneille.