Home > Routineonderhoud > Uw Brother-apparaat schoonmaken > De printkop reinigen met Beheer via een webbrowser

De printkop reinigen met Beheer via een webbrowser

Om een goede afdrukkwaliteit te behouden, maakt het apparaat automatisch en wanneer nodig de printkop schoon. Als er een probleem met de afdrukkwaliteit is, kunt u het schoonmaakproces handmatig starten.
  1. Start uw webbrowser.
  2. Voer "https://IP-adres van machine" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "IP-adres van machine" staat voor het IP-adres van het apparaat).

Bijvoorbeeld:

https://192.168.1.2

3. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Inloggen en klik vervolgens op Inloggen.
    image
    Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd".
  4. Ga naar het navigatiemenu en klik vervolgens op Algemeen>Printkop reinigen.
    image
    Begin bij image als het navigatiemenu niet wordt weergegeven aan de linkerkant van het scherm.
  5. Selecteer de optie Normaal, Sterk of Zeer sterk voor de gewenste reinigingskracht. De optie Speciaal gebruikt meer kracht bij het reinigen van de printkop, maar hierbij wordt ook meer inkt verbruikt.
  6. Klik op Start.
    image
    • De optie Speciaal heeft veel inkt nodig om de printkop te reinigen.
    • Gebruik de optie Speciaal alleen als u de optie Zeer sterk al hebt gebruikt zonder dat de afdrukkwaliteit is verbeterd.
  7. Klik op Ja.
    Het reinigen wordt gestart.
image
(Windows) U kunt de printkop ook reinigen vanuit de printerdriver.