Hem > Felsökning > Förbättra utskriftskvaliteten

Förbättra utskriftskvaliteten

Om du har problem med utskriftskvaliteten ska du börja med att skriva ut en testsida. Om utskriften blir bra beror felet förmodligen inte på maskinen. Kontrollera gränssnittskabelns anslutning och testa att skriva ut ett annat dokument. Om utskriften eller testsidan som maskinen skriver ut har kvalitetsproblem kontrollerar du exemplen på dålig utskriftskvalitet och följer rekommendationerna i tabellen.

1. Vi föreslår att du använder rekommenderat utskriftsmedia för bästa utskriftskvalitet. Kontrollera att du använder papper som uppfyller specifikationerna.
  2. Kontrollera att tonerkassetten och trumman är rätt installerade.
Exempel på dålig utskriftskvalitet Rekommenderad lösning
image
Utskrivna sidor komprimeras, vertikala linjer visas eller tecken längst upp, ner eller i vänster eller höger marginal skärs av

Justera dokumentprogrammets utskriftsmarginaler och skriv ut igen.

image
Färgade bokstäver och tunna bokstäver i originaldokumentet är otydliga på kopian
  • Välj Text eller Kvitto under inställningen av kopieringskvalitet.
  • Justera densitet och kontrast för kopiering.
image
Färgerna är ljusa eller otydliga på hela sidan
  • Använd maskinens LCD-skärm till att utföra en kalibrering.imageimage Närliggande information: Korrigera färgutskrift
  • Justera svärtningsgraden och kontrasten för kopior om du ska kopiera.
  • Kontrollera att tonerbesparingsläget inte är aktiverat på LCD-skärmen eller i skrivardrivrutinen.

imageimage Närliggande information: Reducera tonerförbrukning

• Kontrollera att inställningen för medietyp i skrivardrivrutinen motsvarar den typ av papper som du använder.
  • Skaka de fyra tonerkassetterna försiktigt.
  • Torka av fönstren för alla fyra LED-huvuden med en luddfri mjuk trasa.

imageimage Närliggande information: Rengör LED-huvuden

image
Vertikala vita streck eller band syns på sidan
  • Torka av fönstren för alla fyra LED-huvuden med en luddfri mjuk trasa.
  • Torka av skannerglasremsan med en torr, luddfri, mjuk trasa.
  • Se till så att inget främmande material som en bit papper, post it-lappar eller damm har fastnat inuti maskinen, runt trumman och tonerkassetten.
image
Vertikala färgade ränder eller -band syns på sidan
  • Torka av skannerglasremsan med en torr, luddfri och mjuk trasa.
  • Rengör alla fyra coronatrådarna (en för varje färg) i trumman genom att dra i den gröna fliken. Se till att coronatrådens gröna flik befinner sig i utgångspositionen (1).
    image
  • Byt tonerkassetten i den färg som stämmer med ränderna eller banden.

För att identifiera färgen på tonerkassetten, gå till support.brother.com/faqs och se Vanliga frågor & felsökning -sidan för din modell.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

• Installera en ny trumma.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

image
Horisontella färgade linjer visas på sidan
  • Identifiera vilken färg som orsakar problemet och byt tonerkassetten som matchar linjens färg.

För att identifiera färgen på tonerkassetten, gå till support.brother.com/faqs för att se Vanliga frågor & felsökning -sidan.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

• Installera en ny trumma.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

image
Vita fläckar
  • Kontrollera att inställningen för medietyp i skrivardrivrutinen motsvarar den typ av papper som du använder.

• Undersök maskinens omgivning. Faktorer som hög luftfuktighet och höga temperaturer kan försämra utskriftskvaliteten på det här sättet.

• Om problemet inte försvinner efter att du har skrivit ut några sidor, kan det t.ex. finnas etikettlim på trumman. Rengör trumman.

imageimage Närliggande information: Rengör trumman

• Installera en ny trumma.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

image
Tom sida eller färger
  • Identifiera färgen som orsakar problemet och installera en ny tonerkassett.

För att identifiera färgen på tonerkassetten, gå till support.brother.com/faqs för att se Vanliga frågor & felsökning -sidan.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

• Installera en ny trumma.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

image
Färgade fläckar vid 75 mm
  • Om problemet inte försvinner efter att du har skrivit ut några sidor, kan det t.ex. finnas etikettlim på trumman. Rengör trumman.

imageimage Närliggande information: Rengör trumman

• Installera en ny trumma.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

image

Färgade fläckar vid 29 mm

• Identifiera färgen som orsakar problemet och installera en ny tonerkassett.

För att identifiera färgen på tonerkassetten, gå till support.brother.com/faqs för att se Vanliga frågor & felsökning -sidan.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

image
Utspilld toner eller tonerfläckar
  • Undersök maskinens omgivning. Faktorer som t.ex. hög luftfuktighet och höga temperaturer kan försämra utskriftskvaliteten på det här sättet.

• Identifiera färgen som orsakar problemet och sätt i en ny tonerkassett.

För att identifiera färgen på tonerkassetten, gå till support.brother.com/faqs för att se Vanliga frågor & felsökning -sidan.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

• Installera en ny trumma.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Färgerna på utskrifterna ser inte ut som du förväntar dig
  • Du kan förbättra svärtningsgraden genom att göra en färgkorrigering med hjälp av LCD-skärmen.
  • Om du vill justera positionen för färger för att få skarpare kanter kan du utföra färgregistreringen med hjälp av LCD-skärmen.

• Justera svärtningsgraden och kontrasten för kopior om du ska kopiera.
  • Kontrollera att tonerbesparingsläget inte är aktiverat på LCD-skärmen eller i skrivardrivrutinen.
  • Markera kryssrutan Förbättra svart utskrift i skrivardrivrutinen om utskriftskvaliteten för den svarta delen inte är vad du förväntar dig.

• Avmarkera kryssrutan Förbättra gråskala i skrivardrivrutinen.

• Identifiera färgen som orsakar problemet och sätt i en ny tonerkassett.

För att identifiera färgen på tonerkassetten, gå till support.brother.com/faqs för att se Vanliga frågor & felsökning -sidan.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

• Installera en ny trumma.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

image
Färgförskjutning
  • Kontrollera att maskinen står på ett jämnt vågrät yta.
  • Utför färgkorrigeringen med hjälp av LCD-skärmen.
  • Installera en ny trumma.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

• Installera en ny bältenhet.

imageimage Närliggande information: Byt bältenheten

image
Ojämn svärtningsgrad över sidan
  • Utför färgkorrigeringen med hjälp av LCD-skärmen.
  • Justera svärtningsgraden och kontrasten för kopior om du ska kopiera.

• Avmarkera kryssrutan Förbättra gråskala i skrivardrivrutinen.
  • Identifiera färgen som orsakar problemet och sätt i en ny tonerkassett.

För att identifiera färgen på tonerkassetten, gå till support.brother.com/faqs för att se Vanliga frågor & felsökning -sidan.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

• Installera en ny trumma.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

image
Tunna linjer saknas i bilder
  • Kontrollera att tonerbesparingsläget inte är aktiverat på LCD-skärmen eller i skrivardrivrutinen.
  • Ändra utskriftsupplösningen.
  • Om du använder en Windows-skrivardrivrutin ska du välja Förbättra mönsterutskrifter under Utskriftsinställning på fliken Grundläggande.
image
Veckad utskrift
  • Kontrollera papperstypen och -kvaliteten.

• Kontrollera att den bakre luckan är stängd på rätt sätt.
  • Kontrollera att de två grå spakarna i den bakre luckan är i upprätt position.

• Kontrollera att inställningen för medietyp i skrivardrivrutinen motsvarar den typ av papper som du använder.
image
Skapa spökbilder
  • Undersök maskinens omgivning. Faktorer som t.ex. låg luftfuktighet och låga temperaturer kan ge detta problem med utskriftskvaliteten.
  • Kontrollera att inställningen för medietyp i skrivardrivrutinen motsvarar den typ av papper som du använder.
  • Kontrollera att de två grå spakarna i den bakre luckan är i upprätt position.

• Installera en ny trumma.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

image
Tonern smetar av sig lätt
  • Kontrollera att de två grå spakarna i den bakre luckan är i upprätt position.

• Kontrollera att inställningen för medietyp i skrivardrivrutinen motsvarar den typ av papper som du använder.
  • Välj läget Förbättra tonerns fästförmåga i skrivardrivrutinen.

Om detta val inte ger en tillräckligt stor förbättring, ändra skrivardrivrutinens inställning i Papperstyp till en tjock inställning. Välj Tjockt kuv. för inställningen av medietyp om du skriver ut kuvert.

image
Vriden eller vågig bild
  • Välj läget Motverka att papperet böjer sig i skrivardrivrutinen.

Välj Vanligt papper för inställningen av medietyp om det inte går att lösa problemet.

• Välj Tunt kuv. för inställningen av medietyp i skrivardrivrutinen om du skriver ut kuvert.

• Om du inte använder maskinen regelbundet kan papperet ha legat i pappersfacket för länge. Vänd pappersbunten i pappersfacket. Lufta också bunten och vrid papperet 180° i pappersfacket.
  • Förvara papperet där det inte utsätts för hög temperatur och hög luftfuktighet.
  • Öppna bakre luckan (utmatningsfacket med textsidan uppåt) så att utskriften kan matas ut i utmatningsfacket med textsidan uppåt.
image
Kuvert viks
  • Kontrollera att kuvertspakarna inuti den bakre luckan är neddragna till kuvertpositionen när du skriver ut på kuvert.

OBS
    När du är klar med utskriften öppnar du den bakre luckan och återställer de två grå spakarna till deras ursprungliga position (1) genom att lyfta upp dem tills de stannar.
    image
  • (För modeller med kombifack) Om det uppstår veck med kuvertspakarna i kuvertposition skriver du ut med den bakre luckan öppen och matar ett kuvert åt gången från kombifacket.