Hjem > Feilsøking > Forbedre utskriftskvaliteten

Forbedre utskriftskvaliteten

Hvis du har problemer med utskriftskvaliteten, bør du først skrive ut en testside. Hvis utskriften ser bra ut, er det sannsynligvis ikke maskinen som er problemet. Kontroller grensesnittkabeltilkoblingene og prøv å skrive ut et annet dokument. Hvis utskriften eller testsiden som ble skrevet ut fra maskinen har dårlig kvalitet, kontrollerer du eksemplene på dårlig utskriftskvalitet i tabellen og følger anbefalingene.

1. For best mulig utskriftskvalitet, anbefaler vi at du bruker anbefalt utskriftsmedium. Sørg for at du bruker papir som møter våre spesifikasjoner.
  2. Kontroller at tonerkassetten og trommelenhetene er riktig installert.
Eksempler på dårlig utskriftskvalitet Anbefaling
image
Utskrevne sider er komprimert, har synlige horisontale striper eller tegn i øvre, nedre, venstre eller høyre marg er avskåret

Juster utskriftsmargene i programmet og skriv ut jobben på nytt.

image
Fargelagte bokstaver og smale bokstaver i originaldokumentet er lyse eller falmede i kopien
  • Velg Tekst eller Mottak i innstillingen for kopikvalitet.
  • Juster tettheten og kontrasten til kopien.
image
Farger er lyse eller falmede på hele siden
  • Bruk maskinens LCD-skjerm til å utføre kalibrering.imageimage Beslektet informasjon: Korriger farge utskriften
  • Juster kopitettheten og kontrasten hvis du kopierer.
  • Sørg for at tonersparingsmodus er av på LCD-skjermen eller i skriverdriveren.

imageimage Beslektet informasjon: Reduser tonerforbruk

• Sørg for at innstillingen for medietype i skriverdriveren samsvarer med den type papir du bruker.
  • Rist lett på alle fire tonerkassetter.
  • Tørk av vinduene på alle fire LED-hoder med en tørr, myk og lofri klut.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre LED-hodene

image
Vertikale hvite streker eller bånd vises på siden
  • Tørk av vinduene på alle fire LED-hoder med en tørr, myk og lofri klut.
  • Tørk av skannerglasslisten med en tørr, lofri og myk klut.
  • Pass på at materialer som papirbiter, lapper med lim eller støv ikke er inni maskinen eller rundt tonerkassetten og trommelenhetene.
image
Vertikale fargede streker eller bånd vises på siden
  • Tørk av skannerglassplaten med en tørr, lofri og myk klut.
  • Rengjør alle fire koronatråder (én for hver farge) inni trommelenheten ved å skyve den grønne hendelen. Sørg for at den grønne fanen til koronatråden er i startposisjon (1).
    image
  • Skift ut tonerkassetten som samsvarer med fargen på linjen eller streken.

For å identifisere fargen på tonerkassetten besøker du support.brother.com/faqs og ser på Vanlige spørsmål og feilsøking-siden for modellen.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

• Installer en ny trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

image
Horisontale striper med farge vises på siden
  • Identifiser fargen som forårsaker problemet og skift ut tonerkassetten som har samme farge som linjen.

For å identifisere fargen på tonerkassetten besøker du support.brother.com/faqs og ser på Vanlige spørsmål og feilsøking-siden.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

• Installer en ny trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

image
Hvite flekker
  • Sørg for at innstillingen for medietype i skriverdriveren samsvarer med den type papir du bruker.

• Kontroller miljøet til maskinen. Forhold som høy luftfuktighet og høye temperaturer kan forårsake slike problemer med utskriftskvalitet.

• Hvis problemet ikke løses etter at du har skrevet ut noen sider, kan det hende at det sitter fast fremmedgjenstander, som lim fra en etikett, på overflaten til trommelenheten. Rengjøre trommelenheten.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre trommelenheten

• Installer en ny trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

image
Blank side eller noen manglende farger
  • Identifiser fargen som skaper problemet, og installer en ny tonerkassett.

For å identifisere fargen på tonerkassetten besøker du support.brother.com/faqs og ser på Vanlige spørsmål og feilsøking-siden.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

• Installer en ny trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

image
Fargede flekker ved 75 mm
  • Hvis problemet ikke løses etter at du har skrevet ut noen sider, kan det hende at det sitter fast fremmedgjenstander, som lim fra en etikett, på overflaten til trommelenheten. Rengjøre trommelenheten.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre trommelenheten

• Installer en ny trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

image

Fargede flekker ved 29 mm

• Identifiser fargen som skaper problemet, og installer en ny tonerkassett.

For å identifisere fargen på tonerkassetten besøker du support.brother.com/faqs og ser på Vanlige spørsmål og feilsøking-siden.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

image
Tonersprut eller tonerflekker
  • Kontroller miljøet til maskinen. Forhold slik som høy luftfuktighet og høye temperaturer kan forårsake dette problemet med utskriftskvalitet.

• Identifiser fargen som forårsaker problemet, og sett i en ny tonerkassett.

For å identifisere fargen på tonerkassetten besøker du support.brother.com/faqs og ser på Vanlige spørsmål og feilsøking-siden.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

• Installer en ny trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Fargen på utskriftene er ikke hva du forventet
  • Vil du forbedre fargetettheten, foretar du fargekorrigering via LCD-skjermen.
  • For å justere utskriftsposisjonen til fargene for skarpere kanter kan du utføre fargeregistreringen ved bruk av LCD-skjermen.

• Juster kopitettheten og kontrasten hvis du kopierer.
  • Sørg for at tonersparingsmodus er av på LCD-skjermen eller i skriverdriveren.
  • Hvis utskriftskvaliteten til den svarte delen ikke som du forventet, velger du Forbedre svart utskrift avkrysningsboksen i skriverdriveren.

• Tøm Forbedre gråtoner-avkrysningsboksen i skriverdriveren.

• Identifiser fargen som forårsaker problemet, og sett i en ny tonerkassett.

For å identifisere fargen på tonerkassetten besøker du support.brother.com/faqs og ser på Vanlige spørsmål og feilsøking-siden.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

• Installer en ny trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

image
Fargeforskyvning
  • Sørg for at maskinen er på en fast, jevn overflate.
  • Foreta fargekorrigering via LCD-skjermen.
  • Installer en ny trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

• Installer en ny belteenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut belteenheten

image
Ujevn fargetetthet på siden
  • Foreta fargekorrigering via LCD-skjermen.
  • Juster kopitettheten og kontrasten hvis du kopierer.

• Tøm Forbedre gråtoner-avkrysningsboksen i skriverdriveren.
  • Identifiser fargen som skaper problemet, og sett i en ny tonerkassett.

For å identifisere fargen på tonerkassetten besøker du support.brother.com/faqs og ser på Vanlige spørsmål og feilsøking-siden.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

• Installer en ny trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

image
Manglende tynne streker i bilder
  • Sørg for at tonersparingsmodus er av på LCD-skjermen eller i skriverdriveren.
  • Endre utskriftsoppløsningen.
  • Hvis du bruker en Windows-skriverdriver, velger du Forbedre utskrift av mønstre i Utskriftsinnstilling i kategorien Grunnleggende.
image
Krøllet utskrift
  • Kontroller papirtypen og kvaliteten.

• Sørg for at bakdekslet er riktig lukket.
  • Sørg for at de to grå hendlene inne i bakdekselet er i oppoverstilling.

• Sørg for at innstillingen for medietype i skriverdriveren samsvarer med den type papir du bruker.
image
Utskriftsskygge
  • Kontroller miljøet til maskinen. Forhold slik som lav luftfuktighet og lave temperaturer kan forårsake denne utskriftsfeilen.
  • Sørg for at innstillingen for medietype i skriverdriveren samsvarer med den type papir du bruker.
  • Sørg for at de to grå hendlene inne i bakdekselet er i oppoverstilling.

• Installer en ny trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

image
Toner smitter av lett
  • Sørg for at de to grå hendlene inne i bakdekselet er i oppoverstilling.

• Sørg for at innstillingen for medietype i skriverdriveren samsvarer med den type papir du bruker.
  • Velg Forbedre tonerfiksering-modusen i skriverdriveren.

Hvis dette valget ikke hjelper, kan du endre innstillingen i skriverdriveren i Medietype til en tykk innstilling. Hvis du skriver ut en konvolutt, velger du Tykk konv. i innstillingen for medietype.

image
Krøllet eller bølgete bilde
  • Velg Redusere papirkrølling-modus i skriverdriveren.

Hvis problemet fortsatt er der, velger du Vanlig papir i innstillingen for medietype.

• Hvis du skriver ut en konvolutt, velger du Tynn konv. i innstillingen Medietype i skriverdriveren.

• Hvis du ikke bruker maskinen ofte, kan det hende at papiret har ligget for lenge i papirmagasinet. Snu papirstabelen i papirmagasinet. Luft også papirstabelen, og snu deretter papiret 180° i papirmagasinet.
  • Oppbevar papiret hvor det ikke utsettes for høye temperatur og høy luftfuktighet.
  • Åpne bakdekslet (utgangsstøtte med forsiden opp) for å la det utskrevne papiret komme ut på utgangsstøtten med forsiden opp.
image
Brett i konvolutten
  • Sørg for at konvolutthendlene inne i bakdekselet er trukket ned til konvoluttposisjon når du skriver ut konvolutter.

MERK
    Når du er ferdig med utskriften, åpner du bakdekselet og nullstiller de to grå hendlene tilbake til opprinnelig posisjon (1) ved å løfte dem opp til de stopper.
    image
  • (For modeller med FB-skuff) Hvis det oppstår bretter når konvolutthendlene står i konvoluttposisjon, skriver du ut med bakdekselet åpent og mater inn en konvolutt om gangen fra FB-skuffen.