Koti > Suojaus > IPsec-protokollan käyttö > Johdanto IPSec-suojausprotokollaan

Johdanto IPSec-suojausprotokollaan

IPsec (Internet Protocol Security) on suojausprotokolla, joka käyttää valinnaista internetprotokollatoimintoa tietojen manipuloinnin estämiseen ja IP-paketteina lähetettyjen tietojen luottamuksellisuuden varmistamiseen. IPsec salaa verkon kautta kuljetettuja tietoja, kuten esimerkiksi tietokoneelta tulostimeen lähetettyjä tietoja. Tiedot salataan verkkotasolla, joten korkeampitasoisia protokollia hyödyntävät sovellukset käyttävät IPsec-protokollaa, vaikka käyttäjä ei tietäisi tästä.

IPsec tukee seuraavia toimintoja:

• IPsec-lähetykset

IPsec-asetusehtojen mukaan verkkoon liitetty tietokone lähettää tietoja määritetylle laitteelle ja vastaanottaa siltä tietoja IPsec-protokollapakettia käyttäen. Kun laitteet alkavat viestiä IPsec-protokollapakettia käyttäen, ne vaihtavat avaimia käyttämällä ensin Internet Key Exchange (IKE) -menetelmää, minkä jälkeen salatut tiedot lähetetään avaimia käyttäen.

Lisäksi IPsec-protokollalla on kaksi toimintatilaa: siirtotila ja tunnelitila. Siirtotilaa käytetään pääasiassa laitteiden väliseen tiedonsiirtoon ja tunnelitilaa käytetään verkkoympäristöissä, kuten VPN (Virtual Private Network) -verkossa.

image

Seuraavat ehdot ovat välttämättömiä IPsec-tiedonsiirron osalta:

• Tietokone, joka pystyy käyttämään IPsec-protokollaa, on yhdistetty verkkoon.
    • Laitteesi on määritetty käyttämään IPsec-tiedonsiirtoa.
    • Laitteeseesi yhdistetty tietokone on määritetty käyttämään IPsec-yhteyksiä.
  • IPsec-asetukset

IPsec-protokollaa käyttävien yhteyksien vaatimat asetukset. Nämä asetukset voidaan määrittää WWW-pohjaisen hallinnan avulla.

image

IPsec-asetusten määrittäminen edellyttää, että selainta käytetään verkkoon yhdistetyllä tietokoneella.