Hem > Fax > Ta emot ett fax > Inställningar för mottagningsläge > Överblick över mottagningslägen

Överblick över mottagningslägen

Relaterade modeller:MFC‑L2802DN / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW

Vissa mottagningslägen svarar automatiskt (endast fax-läge och fax-/telläge). Innan du använder dessa lägen kan det vara bra att ändra ringsignalfördröjningen.

Läget Endast fax
([Endast fax] i maskinens meny)
I läget Endast fax besvaras alla samtal automatiskt som faxsamtal.
Fax/Tel-läge
([Fax/Tel] i maskinens meny)
Fax-/Telläget hjälper dig att hantera inkommande samtal genom att känna igen om de är fax- eller röstsamtal och hantera dem på något av följande sätt:
  • Faxmeddelanden tas emot automatiskt.
  • Röstsamtal startar F/T-ringsignalen som uppmanar dig att svara. F/T-ringsignalen är en snabb dubbel ringsignal som kommer från maskinen.
Manuellt läge
([Manuell] i maskinens meny)

För att ta emot ett fax i manuellt läge lyfter du luren på en extern telefon som är ansluten till maskinen.

När du hör faxsignaler (korta upprepade signaler) trycker du på knappen i tabellen för att ta emot ett fax. Använd funktionen faxavkänning för att ta emot fax när du har lyft luren på samma linje som maskinen.

Tillämpliga modeller

Ta emot ett fax

MFC-L2802DN/MFC-L2800DW/MFC-L2802DW/MFC-L2827DWXL/MFC-L2827DW/MFC-L2835DW

Start och sedan image

MFC-L2860DWE/MFC-L2860DW/MFC-L2862DW/MFC-L2922DW/MFC-L2960DW/MFC-L2980DW

Fax start och sedan Ta emot
Läget Extern telefonsvarare
([Ext:Tel/Tsv] i maskinens meny)
I läget extern telefonsvarare kan en extern telefonsvarare hantera inkommande samtal.
Inkommande samtal tas om hand på följande sätt:
  • Faxmeddelanden tas emot automatiskt.
  • Personer som ringer upp kan spela in ett meddelande på den externa telefonsvararen (TSV).