Hem > Felsökning > Nätverksproblem > Om du har problem med maskinens nätverk > Jag vill kontrollera att nätverksenheterna fungerar som avsett

Jag vill kontrollera att nätverksenheterna fungerar som avsett

Relaterade modeller:DCP‑L2620DW / DCP‑L2622DW / DCP‑L2627DW / DCP‑L2627DWXL / DCP‑L2627DWE / DCP‑L2640DN / DCP‑L2660DW / DCP‑L2665DW / MFC‑L2802DN / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW
Kontroll Åtgärd

Kontrollera att Brother-skrivaren, åtkomstpunkten/routern eller nätverkshubben är på.

Kontrollera följande:
  • Nätadaptersladden är ordentligt ansluten och Brother-skrivaren är på.
  • Åtkomstpunkten/routern eller hubben är på och dess LED-indikator blinkar.
  • Allt skyddsemballage har tagits bort från maskinen.
  • Tonerkassetten och trumman har installerats på rätt sätt.
  • Maskinens lucka är helt stängd.
  • Papperet har lagts i på rätt sätt i pappersfacket.
  • (För trådbundna nätverk) En nätverkskabel är säkert ansluten till Brother-skrivaren samt routern eller hubben.
Kontrollera Link Status på nätverkskonfigurationsrapporten eller på sidan Skrivarinställningar.

Skriv ut nätverkskonfigurationsrapporten och kontrollera att Ethernet Link Status eller Wireless Link Status visar Link OK.

Kontrollera att du kan ”pinga” Brother-maskinen från datorn.

Pinga Brother-maskinen från datorn med hjälp av IP-adressen eller nodnamnet i Windows kommandotolk eller i Mac Terminal-programmet:

Pinga <ipaddress> eller <nodename>.

• Lyckades: Brother-skrivaren fungerar korrekt och är ansluten till samma nätverk som datorn.
  • Lyckades inte: Brother-skrivaren är inte ansluten till samma nätverk som datorn.

Windows:

Fråga administratören om IP-adressen och subnätmasken och använd sedan reparationsverktyget för nätverksanslutning.

Mac:

Kontrollera att IP-adressen och nätmasken är korrekt angivna.

Kontrollera att Brother-skrivaren är ansluten till det trådlösa nätverket.

Skriv ut WLAN-rapporten och kontrollera felkoden på den.

imageimage Närliggande information: Skriva ut WLAN-rapporten

Om du har kontrollerat och provat allt som föreslås ovan men fortfarande har problem, se instruktionerna som medföljde åtkomstpunkten/routern för trådlöst nätverk för att hitta informationen om SSID (nätverksnamn) och nätverksnyckel (lösenord) och ställ in dem korrekt.