Hjem > Sikkerhet > Bruke SNMPv3 > Administrere nettverksmaskinen sikkert ved hjelp av SNMPv3

Administrere nettverksmaskinen sikkert ved hjelp av SNMPv3

Relaterte modeller:DCP‑L2620DW / DCP‑L2622DW / DCP‑L2627DW / DCP‑L2627DWXL / DCP‑L2627DWE / DCP‑L2640DN / DCP‑L2660DW / DCP‑L2665DW / MFC‑L2802DN / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW
Simple Network Management Protocol versjon 3 (SNMPv3) tilbyr brukerautentisering og datakryptering for å styre nettverksenheter på en trygg måte.
  1. Start nettleseren.
  2. Skriv inn "https://Common Name" i nettleserens adresselinje (hvor "Common Name" er fellesnavnet som du tilordnet sertifikatet. Dette kan være din IP-adresse, nodenavn eller domenenavn).
  3. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn passordet i feltet Login (Pålogging) og klikker deretter på Login (Pålogging).
    image
    Standardpassordet for å styre innstillingene på denne maskinen finner du bak på maskinen, og det angis ved «Pwd». Skift standardpassordet ved å følge instruksjonene på skjermen når du logger på for første gang.
  4. På venstre navigasjonslinje klikker du på Network (Nettverk)>Network (Nettverk)>Protocol (Protokoll).
    image
    Hvis venstre navigasjonslinje ikke vises, starter du navigeringen fra image.
  5. Kontroller at SNMP-innstillingen er aktivert, og klikk deretter på Advanced Settings (Avanserte innstillinger).
  6. Konfigurer innstillingene for SNMPv1/v2x-modus.
    Alternativ
    Beskrivelse
    SNMP v1/v2c read-write access (Lese-/skrivetilgang for SNMP v1/v2c)

Utskriftsserveren bruker versjon 1 og versjon 2c av SNMP-protokollen. Du kan bruke alle maskinens programmer i denne modusen. Modusen er derimot ikke sikker fordi den ikke vil autentisere brukeren og dataene krypteres ikke.

SNMP v1/v2c read-only access (SNMP v1/v2-tilgang med skrivebeskyttelse)

Utskriftsserveren bruker skrivebeskyttet versjon 1 og versjon 2c av SNMP-protokollen.

Disabled (Deaktivert)

Deaktiver versjon 1 og versjon 2c av SNMP-protokollen.

Alle programmer som bruker SNMPv1/v2c, vil være begrenset. Vil du tillate bruk av SNMPv1/v2c-programmer, bruker du modusen SNMP v1/v2c read-only access (SNMP v1/v2-tilgang med skrivebeskyttelse) eller SNMP v1/v2c read-write access (Lese-/skrivetilgang for SNMP v1/v2c).

7. Konfigurer innstillingene for SNMPv3-modus.
    Alternativ
    Beskrivelse
    Enabled (Aktivert)

Utskriftsserveren bruker versjon 3 av SNMP-protokollen. Bruk SNMPv3-modus for å administrere utskriftsserveren på en sikker måte.

Disabled (Deaktivert)

Deaktiver versjon 3 av SNMP-protokollen.

Alle programmer som bruker SNMPv3, vil være begrenset. Hvis du vil tillate bruk av SNMPv3-programmer, bruker du SNMPv3-modus.

8. Klikk på Submit (Send).
    image
    Hvis maskinen viser alternativene for protokollinnstillinger, velger du ønsket alternativ.
  9. Start maskinen på nytt for å aktivere konfigurasjonen.