Home > Netwerk > Draadloze netwerkinstellingen > Gebruik het draadloze netwerk > Voor u het apparaat configureert voor een draadloos netwerk

Voor u het apparaat configureert voor een draadloos netwerk

Gerelateerde modellen:DCP‑L2620DW / DCP‑L2622DW / DCP‑L2627DW / DCP‑L2627DWXL / DCP‑L2627DWE / DCP‑L2660DW / DCP‑L2665DW / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW

Controleer eerst het volgende voordat u een draadloos netwerk probeert te configureren:

• Als u een draadloos bedrijfsnetwerk gebruikt, moet u ook uw gebruikers-ID en wachtwoord kennen.

• Voor optimale resultaten wanneer u op de gebruikelijke wijze afdrukt, plaatst u het apparaat zo dicht mogelijk bij het draadloze LAN-toegangspunt/router. Zorg dat er zo min mogelijk obstakels tussen de router en het apparaat staan. Grote objecten en muren tussen beide apparaten en storing door andere elektronische apparaten kunnen van invloed zijn op de gegevensoverdrachtsnelheid voor documenten.

Vanwege deze factoren is draadloos niet altijd de beste verbindingsmethode voor alle documenttypen en applicaties. Als u grote bestanden afdrukt, zoals omvangrijke documenten met een combinatie van tekst en grote grafische afbeeldingen, is de bedrade Ethernet-methode wellicht sneller (alleen mogelijk op ondersteunde modellen). Met USB worden de gegevens het snelst overgedragen.

• Het apparaat kan weliswaar in een bedraad en een draadloos netwerk worden gebruikt (alleen ondersteunde modellen), maar u kunt slechts een van deze methoden tegelijk gebruiken. Het is echter wel mogelijk om tegelijk een draadloze verbinding en een Wi-Fi Direct-verbinding, of een bedrade verbinding (alleen op ondersteunde modellen) en een Wi-Fi Direct-verbinding te gebruiken.
  • Als er een signaal in de buurt beschikbaar is, kunt u met draadloos LAN vrij een netwerkverbinding opzetten. Als de beveiligingsinstellingen niet goed geconfigureerd zijn, kan het signaal echter worden onderschept door kwaadwillenden, met de volgende risico's:
    • Diefstal van persoonlijke of vertrouwelijke informatie
    • Verzenden van informatie naar partijen die zich voordoen als een bepaalde persoon
    • Verspreiding van onderschepte communicatie
image
U moet de netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel (wachtwoord) van uw draadloze router/toegangspunt weten. Als u deze informatie niet kunt vinden, neem dan contact op met de fabrikant van uw draadloze router/toegangspunt, de systeembeheerder of de internetaanbieder. Brother kan u deze informatie niet bezorgen.