Home > Beveiliging > Gebruik IPsec > IPsec configureren met Beheer via een webbrowser

IPsec configureren met Beheer via een webbrowser

Gerelateerde modellen:MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW
Wat betreft voorwaarden voor IPsec-verbindingen zijn er twee Sjabloon-typen: Adres en IPsec. U kunt maximaal 10 verbindingsvoorwaarden configureren.
  1. Start uw webbrowser.
  2. Voer "https://IP-adres van apparaat" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "IP-adres van apparaat" staat voor het IP-adres van het apparaat).

Bijvoorbeeld:

https://192.168.1.2

3. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Log in en klik vervolgens op Log in.
    image
    Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd". Wijzig het standaardwachtwoord aan de hand van de aanwijzingen op het scherm wanneer u zich voor het eerst aanmeldt.
  4. Klik op Netwerk>Beveiliging>IPsec in de linkernavigatiebalk.
    image
    Als de linkernavigatiebalk niet zichtbaar is, begint u te navigeren bij image.
  5. Configureer de instellingen.
    Optie Beschrijving
    Status

Hiermee schakelt u IPsec in of uit.

Onderhandelingsmodus

Selecteer Onderhandelingsmodus voor IKE Phase 1. IKE is een protocol dat wordt gebruikt voor het uitwisselen van versleutelingscodes voor het voeren van versleutelde communicatie via IPsec.

In de Normaal-modus is de verwerkingssnelheid traag, maar is de beveiliging hoog. In de Agressief-modus is de verwerkingssnelheid hoger dan in de Normaal-modus, maar is de beveiliging lager.

Al het niet-IPsec-verkeer

Selecteer welke actie moet worden ondernomen voor niet-IPsec-pakketten.

Wanneer u Web Services gebruikt, moet u Toestaan selecteren voor Al het niet-IPsec-verkeer. Als u Verwijderen selecteert, kunt u Web Services niet gebruiken.

Broadcast/Multicast negeren

Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.

Protocol negeren

Vink de selectievakjes aan voor de gewenste optie of opties.

Regels

Vink het vakje Ingeschakeld aan om het sjabloon te activeren. Als u meerdere selectievakjes aanvinkt, hebben de selectievakjes met een lager cijfer voorrang als de aangevinkte selectievakjes in conflict zijn met elkaar.

Klik op de overeenstemmende vervolgkeuzelijst om de Adressjabloon te selecteren die wordt gebruikt voor de IPsec-verbindingsvoorwaarden. Om een Adressjabloon toe te voegen, klikt u op Sjabloon toevoegen.

Klik op de overeenstemmende vervolgkeuzelijst om de IPsec-sjabloon te selecteren die wordt gebruikt voor de IPsec-verbindingsvoorwaarden. Om een IPsec-sjabloon toe te voegen, klikt u op Sjabloon toevoegen.

6. Klik op Indienen.

Als het apparaat opnieuw moet worden opgestart om de nieuwe instellingen te activeren, wordt het bevestigingsscherm voor het opnieuw opstarten weergegeven.

Als er een leeg item is in het sjabloon dat u in de tabel Regels heeft ingeschakeld, verschijnt er een foutmelding. Bevestig uw keuzes en klik opnieuw op Indienen.