Hjem > Fejlfinding > Problemer med telefon og fax

Problemer med telefon og fax

Relaterede modeller:MFC‑L2802DN / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW

Telefonlinje eller tilslutninger

Problemer

Forslag

Opkald virker ikke. (Ingen klartone)

Kontroller alle ledningsforbindelser. Kontroller, at telefonledningen er sat i vægstikket og i LINE-stikket på maskinen. Hvis du abonnerer på DSL eller , skal du kontakte din serviceudbyder for at få tilslutningsanvisninger.

(Kun tilgængeligt i visse lande).

Skift Tone/Puls-indstilling.

Hvis en ekstern telefon er sluttet til maskinen, kan du sende en faxmeddelelse manuelt ved at løfte røret på den eksterne telefon og kalde op til nummeret vha. den eksterne telefon. Vent på faxmodtagelsestonerne, før du sender en faxmeddelelse.

Hvis der ikke er opkaldstone, skal du tilslutte en telefon, du ved virker, og telefonledning til stikket. Løft derefter røret på den eksterne telefon og lyt efter en opkaldstone. Hvis der stadig ikke er klartone, skal du bede telefonselskabet om at kontrollere linjen og/eller vægstikket.

Maskinen svarer ikke, når der kaldes op til den.

Kontroller, at maskinen er i den rigtige modtagefunktion for dine øvrige indstillinger.

Kontroller, at der er en opkaldstone. Ring op til maskinen for at høre, om den svarer, hvis det er muligt. Hvis der stadig ikke bliver svaret, skal du kontrollere, at telefonledningen er sat i vægstikket og i LINE-stikket på maskinen. Hvis der ikke er nogen ringning, når du kalder op til maskinen, skal du bede telefonselskabet om at kontrollere linjen.

Håndtering af indgående opkald

Problemer

Forslag

Viderestilling af et faxopkald til maskinen.

Hvis du modtog opkaldet på en telefon med lokalnummer eller en ekstern telefon, skal du trykke din fjernaktiveringskode (fabriksindstillingen er *51). Hvis du modtog opkaldet på en ekstern telefon, skal du trykke på Start-knappen for at modtage faxmeddelelsen.

Når maskinen svarer, skal du lægge på.

Brugerdefinerede funktioner på en enkelt linje.

Hvis du har Ventende opkald, Ventende opkald/Nummervisning, Nummervisning, Talebesked, telefonsvarertjeneste, et alarmsystem eller en anden brugerdefineret funktion på en enkelt telefonlinje sammen med din maskine, kan du få problemer med at sende eller modtage faxmeddelelser.

For eksempel: Hvis du abonnerer på ventende opkald eller en anden brugertilpasset tjeneste, og signalet kommer igennem på linjen, mens maskinen sender eller modtager en fax, kan signalet midlertidigt afbryde eller ødelægge faxerne. Brothers ECM-funktion (Error Correction Mode – fejlkorrektionstilstand) burde hjælpe med at løse dette problem. Denne tilstand har relation til telefonsystemindustrien og er ens for alle enheder, som sender og modtager data på en enkelt fælleslinje med brugerdefinerede funktioner. Hvis det er afgørende for din virksomhed at undgå selv en mindre afbrydelse, anbefaler vi en separat telefonlinje uden brugerdefinerede funktioner.

Modtagelse af faxer

Problemer

Forslag

Det er ikke muligt at modtage en faxmeddelelse.

Kontroller alle ledningsforbindelser. Sørg for, at telefonledningen er sat i væg stikket og i LINE- stikket på maskinen. Hvis du abonnerer på DSL eller , skal du kontakte din serviceudbyder for at få tilslutningsanvisninger. Hvis du bruger et VoIP-system (IP-telefoni), kan du prøve at ændre indstillingen for VoIP til Grundlæggende (for VoIP). Dette reducerer modemhastigheden og deaktiverer fejlkorrektionstilstanden (ECM).

Kontroller, at maskinen er indstillet til den korrekte modtagefunktion. Dette bestemmes af de eksterne abonnementstjenester til enheder og telefoner, der findes på samme linje som Brother-maskinen.

• Hvis du har en dedikeret faxlinje, og ønsker, at Brother-maskinen skal besvare alle indgående faxer automatisk, skal du vælge tilstanden Kun Fax.

• Hvis Brother-maskinen deler en linje med en ekstern telefonsvarer, skal du vælge tilstanden ekstern telefonsvarer. I tilstanden ekstern telefonsvarer modtager Brother-maskinen automatisk indgående faxer, og ved taleopkald vil der være mulighed for at lægge en besked på din telefonsvarer.

• Hvis Brother-maskinen deler linje med andre telefoner, og du vil have den til automatisk at besvare alle indgående faxer, skal du vælge fax/tlf.-funktion. I fax/tlf.-funktion modtager Brother-maskinen automatisk faxer og afgiver en pseudo-/dobbeltringning for at gøre dig opmærksom på, at der er et taleopkald.

• Hvis du ikke vil have Brother-maskinen til at besvare eventuelle indgående faxer automatisk, skal du vælge manuel funktion. I manuel funktion skal du besvare alle indgående opkald og aktivere maskinen til at modtage faxer.

En anden af dine enheder eller tjenester besvarer muligvis opkaldet, før Brother-maskinen svarer. Reducer indstillingen for forsinket opkald for at teste dette:

• Hvis modtagefunktionen er indstillet til kun fax eller fax/tlf., skal forsinket opkald indstilles til den laveste værdi (ekskl. "0").

imageimage Relaterede informationer: Indstilling af antallet af ringninger, før maskinen skal svare (forsinket opkald)

• Hvis modtagefunktionen er indstillet til Ekstern TAD, skal du reducere antallet af ringninger, der er programmeret på telefonsvareren, til to.

• Hvis modtagefunktionen er indstillet til Manuel, må du IKKE justere Forsinket opkald.

Har nogen sendt dig en testfax:

• Hvis du modtager testfaxen uden problemer, fungerer din maskine korrekt. Husk at nulstille Forsinket opkald eller indstillingerne for telefonsvareren til det oprindelige. Hvis der opstår problemer igen efter nulstilling af Forsinket opkald, skyldes det, at en person, enhed eller abonnementstjeneste besvarer faxopkaldet, før maskinen har mulighed for at svare.

• Hvis du ikke var i stand til at modtage faxen, så kan det være, at en anden enhed eller abonnementstjeneste forstyrrer din faxmodtagelse, eller der kan være et problem med din faxlinje.

Hvis du bruger en telefonsvarer (tilstanden ekstern telefonsvarer) på den samme linje som Brother-maskinen, skal du kontrollere, at telefonsvareren er indstillet korrekt.

1. Indstil telefonsvareren til at svare efter en eller to ringninger.
  2. Optag den udgående meddelelse på telefonsvareren.
    • Optag fem sekunders stilhed i starten af ​​den udgående meddelelse.
    • Begræns din tale til 20 sekunder.
    • Afslut den udgående meddelelse med din Fjernaktiveringskode til brug for personer, der sender faxmeddelelser manuelt. For eksempel: "Efter bippet bedes du efterlade en besked, eller trykke på *51 efterfulgt af tryk på Start for at sende en fax."
  3. Indstil telefonsvareren til at besvare opkald.
  4. Indstil Brother-maskinens modtagefunktion til ekstern telefonsvarer.

imageimage Relaterede informationer: Vælg den korrekte modtagelsestilstand

Kontroller, at Brother-maskinens funktion faxregistrering er slået til. faxregistrering er en funktion, der giver mulighed for at modtage en fax, selvom opkaldet er besvaret på en ekstern telefon eller en telefon med lokalnummer.

Hvis du ofte får transmissionsfejl på grund af mulig interferens på telefonlinjen, eller hvis du bruger VoIP (IP-telefoni), skal du prøve at ændre indstillingen Kompatibilitet til Basis (for VoIP).

Kontakt din administrator for at kontrollere dine indstillinger for Secure Function Lock (Sikker funktionslås).

Afsendelse af faxer

Problemer

Forslag

Det er ikke muligt at sende en faxmeddelelse.

Kontroller alle ledningsforbindelser. Sørg for, at telefonledningen er sat i væg stikket og i LINE- stikket på maskinen. Hvis du abonnerer på DSL eller , skal du kontakte din serviceudbyder for at få tilslutningsanvisninger.

Kontroller, at du trykkede på Fax og at maskinen er i Faxfunktion.

Udskriv transmissionsbekræftelsesrapporten, og kontroller for fejl.

Kontakt din administrator for at kontrollere dine indstillinger for Secure Function Lock (Sikker funktionslås).

Bed modparten kontrollere, at der er papir i den modtagende maskine.

Dårlig kvalitet af afsendte faxmeddelelser.

Prøv at ændre opløsningen til Fin eller S.Fin. Tag en kopi for at kontrollere maskinens scanningsfunktion. Hvis kopikvaliteten er dårlig, skal du rengøre scanneren.

Transmissionsbekræftelsesrapporten siger RESULT:ERROR.

Der er sandsynligvis midlertidig støj eller forstyrrelser på linjen. Prøv at sende faxmeddelelsen igen. Hvis du sender en PC-Fax-meddelelse og får RESULTAT:ERROR på transmissionsbekræftelsesrapporten, mangler maskinen muligvis hukommelse. Du kan frigøre ekstra hukommelse ved at deaktivere faxopbevaring, udskrive faxmeddelelser i hukommelsen eller annullere en forsinket fax. Hvis problemet fortsætter, skal du bede telefonselskabet om at kontrollere din telefonlinje.

Hvis du ofte får transmissionsfejl på grund af mulig interferens på telefonlinjen, eller hvis du bruger VoIP (IP-telefoni), skal du prøve at ændre indstillingen Kompatibilitet til Basis (for VoIP).

Afsendte faxmeddelelser er tomme.

Sørg for, at du lægger dokumentet korrekt i. Ved brug af ADF'en skal dokumentet have forsiden opad. Ved brug af scannerglaspladen skal dokumentet have forsiden nedad.

Lodrette, sorte linjer ved afsendelse af en faxmeddelelse.

Lodrette sorte linjer på faxer, du sender, skyldes hovedsageligt snavs eller rettelak på glasstrimlen. Rengør glasstrimlen.

Udskrivning af modtagne faxmeddelelser

Problemer

Forslag

• Sammentrukket udskrift

• Vandrette striber

• Teksten foroven og forneden er skåret af

• Manglende linjer

image

Normalt forårsages dette af en dårlig telefonforbindelse. Lav en testkopi. Ser din kopi ud,som den skal, havde du sandsynligvis en dårlig forbindelse med statisk støj eller interferens på telefonlinjen. Bed den anden part om at sende faxen igen.

Lodrette sorte linjer ved modtagelse

Koronatråden kan være snavset.Rengør koronatrådene i tromleenheden.

Afsenderens scanner kan være snavset. Anmod afsenderen om at tage en kopi for at se, om problemet findes på afsendermaskinen. Prøv at modtage fra en anden faxmaskine.

Modtagne faxer vises som opdelte eller tomme sider.

Venstre og højre margen skæres af, eller en enkelt side udskrives på to stykker papir.

Hvis de modtagne faxmeddelelser deles og udskrives på to sider, eller hvis du får en ekstra tom side, er indstillingen af papirstørrelse muligvis ikke rigtig for det papir, du anvender.

Slå Autoreduktion til.