Hem > Rutinunderhåll > Kontrollera Brother-maskinen > Kontrollera utskriftskvaliteten

Kontrollera utskriftskvaliteten

Om bleka eller randiga färger och text visas eller om text saknas på dina utskrifter, kan det hända att vissa munstycken i skrivarhuvudet är tilltäppta. Skriv ut kontrollbladet och titta på munstyckets kontrollmönster.
  1. Tryck samtidigt på image(STOP) ochimage(Papper).
    Strömlampa, Varningslampa och Bläcklampa tänds i en sekund och sedan börjar Bläcklampa blinka.
  2. Tryck på image(Papper).
    Maskinen skriver ut kontrollarket.
  3. Kontrollera kvaliteten på de fyra färgblocken på utskriften.

OK

OK

Dålig

Dålig
  4. Om kvaliteten är dålig rengör du skrivhuvudet. imageimage Närliggande information
VIKTIGT
Vidrör INTE skrivhuvudet. Du riskerar att orsaka permanent skada och kan upphäva skrivhuvudets garanti.
image
När ett munstycke på skrivhuvudet är tilltäppt ser testutskriften ut så här:
image

När skrivhuvudets munstycke rengjorts är de horisontella linjerna borta: