Hem > Felsökning > Lysdiodsindikeringar för fel och underhåll

Lysdiodsindikeringar för fel och underhåll

Som med alla sofistikerade kontorsprodukter kan fel uppstå och förbrukningsmaterial kan behöva bytas. Om detta inträffar identifierar maskinen felet eller vilket rutinunderhåll som krävs och indikerar detta med LED-lamporna på kontrollpanelen. LED-indikationerna förklaras i den här tabellen.

Du kan själv åtgärda de flesta fel och utföra rutinunderhåll. Om du behöver fler tips går du till din modells Vanliga frågor & felsökning-sida på support.brother.com.

Om du använder EcoPro-utskriftsprenumerationen ska du kontrollera de ytterligare LED-indikatorerna på support.brother.com/g/d/arfq/.

image
  • Närliggande information finns längst ned på den här sidan.
LED-lampa Beskrivning
image
Statuslampan är av.

image

LED-lampan lyser.

image

Statuslampan blinkar.
image
LED-lampan blinkar långsamt och svagt.
LED-lampa Status Orsak Åtgärd
image

Facket hittades inte

Pappersfacket har inte skjutits in helt.

Tryck långsamt in pappersfacket helt i maskinen.

Papper eller något främmande föremål hindrar att pappersfacket skjuts in rätt.

Dra ut pappersfacket ur maskinen och avlägsna pappret som fastnat eller det främmande föremålet. Om du inte kan hitta eller ta bort det papper som fastnat imageimage Närliggande information:Skrivarstopp eller pappersstopp

Inget papper har matats

Maskinen har slut på papper eller också har pappret inte lagts i på rätt sätt i pappersfacket.

Gör något av följande:

• Fyll på pappersfacket och tryck sedan på MONO COPY eller COLOUR COPY.
  • Ta bort pappret, fyll på det igen och tryck sedan på MONO COPY eller COLOUR COPY.

imageimage Närliggande information: Fylla på papper

Luckan för pappersstopp är inte ordentligt stängd.

Kontrollera att luckan för pappersstopp är stängd i båda ändarna.

imageimage Närliggande information: Papper fastnar inuti maskinen

Pappersdamm har ansamlats på pappersupplockningsrullarna.

Rengör pappersupplockningsrullarna.

imageimage Närliggande information: Rengöra pappersupplockningsrullarna

image

(blinkar samtidigt)

Papperstrassel

Papper har fastnat i maskinen.

Ta försiktigt bort det papper som fastnat.

imageimage Närliggande information: Skrivarstopp eller pappersstopp

Se till att pappersguiderna ställts in för rätt pappersformat.

När du har slutfört dessa åtgärder trycker du på image(STOP).

Pappersdamm har ansamlats på pappersupplockningsrullarna.

Rengör pappersupplockningsrullarna.

imageimage Närliggande information: Rengöra pappersupplockningsrullarna

image

Fel pappersformat

Inställningen för pappersformat motsvarar inte formatet på pappret i facket.

-ELLER-

Du har inte ställt in pappersguiderna i facket efter indikatorerna för det pappersformat som du använder.

Om du skriver ut från datorn ska du säkerställa att det pappersformat som du valt i skrivardrivrutinen eller i det program som du använder för att skriva ut överensstämmer med formatet på pappret i facket.

imageimage Närliggande information: Utskriftsinställningar (Windows)

1. Kontrollera att pappersformatet som valts på maskinen överensstämmer med formatet på pappret i facket.

imageimage Närliggande information: Ändra pappersformat och papperstyp

2. Se till att du har lagt i pappret med stående orientering genom att placera pappersguiderna vid indikatorerna för det aktuella pappersformatet.

imageimage Närliggande information: Fylla på papper

3. När du har kontrollerat pappersformatet och papperspositionen trycker du på MONO COPY eller COLOUR COPY.
image

Luckan är öppen

Bläckpatronsluckan är inte låst i stängt läge.

Stäng bläckpatronsluckan och se till att den låses på plats.

image

Byt bläck

Minst en bläckpatron är slut. Maskinen gör inga utskrifter av något slag.

Byt bläckpatroner.

imageimage Närliggande information: Byta ut bläckpatronerna

• Du kan skanna även om bläcket är slut eller behöver bytas ut.

Ingen kassett

En bläckpatron har installerats på fel sätt.

Ta ut bläckpatronen och installera den igen långsamt och ordentligt tills den låses fast.

imageimage Närliggande information: Byta ut bläckpatronerna

Endast svartvit utskrift

Minst en färgpatron är snart slut.

Du kan använda maskinen i svartvitt läge under cirka fyra veckor beroende på hur många sidor du skriver ut.

Medan Strömlampa och Bläcklampa tänds fungerar funktionerna på följande sätt:

• Utskrift

Om mediatypen är inställd på Vanligt papper och du har valt Gråskala i skrivardrivrutinen kan du använda maskinen som en svartvit skrivare.

• Kopiering

Om papperstypen är inställd på Plain Paper (Vanligt papper) kan du göra svartvita kopior.

Byt bläckpatroner.

imageimage Närliggande information: Byta ut bläckpatronerna

Även om orsakskolumnen räknar upp alternativ för att använda maskinen efter det att detta fel visas kommer du inte att kunna använda maskinen förrän du byter en eller flera av bläckpatronerna under följande omständighet:

• Om du drar ut maskinens nätkabel eller avlägsnar bläckpatronen.

Hittar inte

En bläckpatron har installerats på fel sätt.

Ta ut den nya bläckpatronen och installera den långsamt och ordentligt igen tills den låses på plats.

imageimage Närliggande information: Byta ut bläckpatronerna

Fel modell av Brother bläckpatron är installerad.

Kontrollera modellnumret på bläckpatronerna och installera rätt bläckpatroner.

imageimage Närliggande information: Byta ut bläckpatronerna

image

Det går inte att initiera/starta

Det går inte att rengöra

Det går inte att ändra

Det går inte att skriva ut

Det går inte att skanna

Maskinen har ett mekaniskt problem.

Koppla bort strömmen några minuter och sätt sedan i kontakten igen.

image

Låg bläcknivå

Bläcknivån är låg.

Du kan fortsätta att skriva ut tills en eller flera bläckpatroner är slut. (Bläcklampa slutar blinka och fortsätter att lysa.)

imageimage Närliggande information: Byta ut bläckpatronerna

• Du kan skanna även om bläcket är slut eller behöver bytas ut.
image

Minnet är fullt

Maskinens minne är fullt.

Om kopiering pågår:

• Tryck på image(STOP) och vänta tills de andra pågående åtgärderna är klara och försök sedan på nytt.
  • Tryck på MONO COPY eller COLOUR COPY för att kopiera de sidor som hittills skannats.

(Blinkar tre gånger)

Åtgärden avvisades

Maskinen kan inte utföra den här åtgärden nu.

Vänta några minuter och försök sedan igen.

image

InkBox full

Bläckabsorberingslådan är full. De här komponenterna är återkommande underhållsartiklar som eventuellt behöver bytas ut efter ett tag för att din Brother-maskin ska fungera optimalt. Eftersom dessa komponenter är återkommande underhållsartiklar täcker garantin inte kostnaden för att byta ut dem. Huruvida och hur ofta dessa artiklar behöver bytas ut beror på hur många gånger bläcksystemet behöver spolas och tömmas för att bli rengjort. De här lådorna samlar upp bläck när de olika spolnings- och tömningsfunktionerna utförs. Antalet gånger som bläcksystemet behöver spolas och tömmas skiftar beroende på situationen. Om du till exempel stänger av och sätter på maskinen ofta så leder detta till fler rengöringstillfällen eftersom maskinen automatiskt rengörs när den startar.

Bläckabsorberingslådan måste bytas. Kontakta Brothers kundtjänst eller ditt närmaste auktoriserade Brother-servicecenter för att få maskinen reparerad.

image

Maskinfel

Maskinen har ett mekaniskt problem.

Koppla bort strömmen några minuter och sätt sedan i kontakten igen.