Hem > Säkerhet > Använda SNMPv3 > Hantera nätverksmaskinen säkert med SNMPv3

Hantera nätverksmaskinen säkert med SNMPv3

SNMPv3 (Simple Network Management Protocol version 3) tillhandahåller användarautentisering och datakryptering för säker hantering av nätverksenheter. För att hantera din nätverksskrivare på ett säkert sätt rekommenderar vi att du använder SNMPv3-protokollet när du använder BRAdmin Professional 4.
  1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

3. Om så krävs skriver du lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar finns på baksidan av maskinen märkt med texten ”Pwd”.
  4. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Network (Nätverk)>Network (Nätverk)>Protocol (Protokoll).
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  5. Se till att SNMP-inställningen är aktiverad och klicka sedan på Advanced Settings (Avancerade inställningar).
  6. Konfigurera SNMP-inställningarna. Det finns tre alternativ för SNMP Mode of Operation (SNMP-driftläge).
    Alternativ
    Beskrivning
    SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c, läs-skrivåtkomst)
    Skannerservern använder version 1 och version 2c av SNMP-protokollet. I det här läget kan du använda alla Brother-program. Det är dock inte säkert eftersom det inte autentiserar användaren och data inte krypteras.
    SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst och v1/v2c skrivskyddad)
    Skannerservern använder läs-skrivåtkomst för version 3 och skrivskyddad åtkomst för version 1 och version 2c av SNMP-protokollet.
    image
    När du använder SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst och v1/v2c skrivskyddad)-läget fungerar kanske en del Brother-program (t.ex. BRAdmin Light) som ansluter till skannerservern inte korrekt eftersom de auktoriserar enbart läsbehörighet för version 1 och version 2c. Om du vill använda alla program rekommenderar vi att du använder läget SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c, läs-skrivåtkomst).
    SNMPv3 read-write access (SNMPv3, läs-skrivåtkomst)
    Skannerservern använder version 3 av SNMP-protokollet. Använd det här läget om du vill hantera skannerservern säkert.
    image
    Observera följande när du använder SNMPv3 read-write access (SNMPv3, läs-skrivåtkomst)-läget:
    • Du kan enbart använda BRAdmin Professional eller Webbaserad hantering för att hantera skannerservern.
    • Med undantag för BRAdmin Professional begränsas alla program som använder SNMPv1/v2c. För att tillåta användning av SNMPv1/v2c-program använder du läget SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst och v1/v2c skrivskyddad) eller SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c, läs-skrivåtkomst).
  7. Klicka på Submit (Skicka).