Hem > Nätverk > Inställningar för trådlösa nätverk > Använda det trådlösa nätverket > Innan du konfigurerar din Brother-maskin för ett trådlöst nätverk

Innan du konfigurerar din Brother-maskin för ett trådlöst nätverk

Relaterade modeller:ADS‑4700W / ADS‑4900W

Bekräfta följande innan du försöker konfigurera ett trådlöst nätverk:

• Du måste känna till ditt nätverksnamn (SSID) och din nätverksnyckel (lösenord) innan du konfigurerar de trådlösa inställningarna.
    image
    Om du inte känner till den här säkerhetsinformationen kontaktar du tillverkaren av routern, systemadministratören eller internetleverantören.
  • För optimalt resultat vid vanlig dokumentskanning placerar du Brother-skannern så nära nätverkets trådlösa åtkomstpunkt/router som möjligt. Försök att undvika hinder mellan enheterna. Överföringshastigheten för informationen kan påverkas om det finns stora föremål eller väggar mellan de två enheterna eller om det finns störningar från andra elektroniska enheter.

Av den anledningen är en trådlös anslutning kanske inte alltid den bästa anslutningsmetoden för alla typer av dokument och program. Om du skannar stora filer, till exempel dokument med flera sidor med både text och stora bilder, kan du välja att använda trådbundet Ethernet-nätverk för snabbare dataöverföring eller USB som har den snabbaste överföringshastigheten.

• Brother-skannern kan användas både i trådbundna och trådlösa nätverk, men bara med en anslutningsmetod i taget.
  • Trådlöst LAN gör att du enkelt kan upprätta en LAN-anslutning om det finns en signal i närheten. Om säkerhetsinställningarna inte är korrekt konfigurerade kan signalen dock avlyssnas av tredjeparter med onda avsikter, vilket kan leda till:
    • Stöld av personlig eller konfidentiell information
    • Otillbörlig överföring av information till parter där man utger sig för att vara de specificerade personerna
    • Spridning av transkriberat kommunikationsinnehåll som avlyssnats