Koti > Scan (Skannaus) > Skannaa Brother-laitteen skannaustoimintojen avulla > Skannattujen tietojen lähettäminen sähköpostiviestinä vastaanottajalle

Skannattujen tietojen lähettäminen sähköpostiviestinä vastaanottajalle

Vastaavat mallit:ADS‑4700W / ADS‑4900W
Lähetä skannatut tiedot suoraan laitteelta sähköpostin vastaanottajalle ilman tietokonetta. Tämän toiminnon avulla laitteesi voi skannata asiakirjoja ja lähettää ne valitsemaasi sähköpostiosoitteeseen, vaikka laitteesi ei olisi yhdistettynä tietokoneeseen. Jos haluat lähettää skannatut tiedot liitetiedostona suoraan oletusarvoiseen sähköpostisovellukseesi tietokoneen iPrint&Scan-ohjelmistolla, voit käyttää sen sijaan ”Skannaa sähköpostiliitteeseen” -toimintoa.
  • Voit lähettää skannatut tiedot sähköpostin vastaanottajalle määrittämällä laitteen olemaan tiedonsiirtoyhteydessä verkkosi ja sen sähköpostipalvelimen kanssa, jota käytetään sähköpostien vastaanottoon.
  • Voit määrittää nämä kohteet WWW-pohjaisen hallinnan avulla.
  • Skannaa sähköpostipalvelimeen -toiminnon käyttöä varten laitteellasi on oltava yhteys verkkoon ja SMTP-palvelimeen. Tarvitset jatkaaksesi seuraavat SMTP-sähköpostiasetukset:
    • palvelimen osoite
    • portin numero
    • Käyttäjätunnus
    • salaustyyppi (SSL tai TLS)
    • sähköpostipalvelimen sertifikaatti (jos käytössä).

Jos et tiedä näitä asetuksia, ota yhteys sähköpostipalveluntarjoajaasi tai järjestelmänvalvojaan.

1. Aseta asiakirja laitteeseen.
  2. Paina [sähköposti- palvelimeen].
    image
    • Jos olet tallentanut sähköpostiosoitteesi ja käyttäjätunnuksesi ja kirjaudut sisään laitteeseen Secure Function Lock -toiminnon, Active Directory -todennuksen tai LDAP-todennuksen avulla, [sähköpostiini] tulee näyttöön.
    • Voit lähettää skannattuja tietoja sähköpostiosoitteeseesi painamalla [sähköpostiini]. Kun sähköpostiosoitteesi näkyy nestekidenäytöllä, paina [Seur.].
    • Kun haluat ottaa käyttöön WWW-pohjaisen hallinnan, siirry siirtymisvalikkoon ja napsauta sittenScan (Skannaa)>Scan to E-mail Server (Skannaa sähköpostipalvelimelle). Valitse Send to My E-mail (Lähetä sähköpostiin)-kentässä On (Päällä).
  3. Anna kohdesähköpostiosoite jollakin seuraavista tavoista:
    • Jos haluat antaa sähköpostiosoitteen manuaalisesti, paina [Manuaalinen] ja anna sitten sähköpostiosoite nestekidenäytön merkkipainikkeiden avulla. Kun olet valmis, paina [OK]-painiketta.
    • Jos sähköpostiosoite on tallennettu laitteen osoitekirjaan, paina [Osoitekirja] ja valitse sitten sähköpostiosoite.

Paina [OK]-painiketta.

4. Vahvista sähköpostiosoite ja paina [Seur.]-painiketta.
  5. Voit muuttaa skannausasetuksia painamalla [Asetukset]-painiketta. Määritä seuraavat asetukset:
    Valinta Kuvaus
    Kaksipuolinen skannaus

Kun käytät kaksipuolista skannausta, valitse 2-puolinen skannaus:Pitkä reuna, jotta datatiedoston sivujen asettelu vastaa alkuperäistä.

Väriasetus

Valitse asiakirjasi värimuoto.

Tarkkuus

Valitse asiakirjan skannaustarkkuus.

Tiedostotyyppi

Valitse tiedostomuoto asiakirjallesi.

Asiakirjan koko

Valitse asiakirjan koko.

Tied.nimi

Nimeä tiedosto uudelleen.

Tiedostonimen tyyli

Valitse järjestys, jossa päivämäärä, laskurinumero ja muut tiedot näkyvät tiedostonimissä.

Tiedoston koko

Valitse asiakirjasi tiedostokoko.

Ohita tyhjä sivu

Kun valittu Päällä, tyhjät sivut ohitetaan.

Monisyötön tunnistus

Tunnista monisyöttövirhe.

Asiakirjojen jako

Jaa skannattu kuva sivuiksi.

Kun asiakirjoja on skannattu useita, voit jakaa asiakirjat sivuiksi ja tallentaa ne erikseen käyttämällä tätä toimintoa. Voit myös määrittää sivumäärän, jonka mukaan asiakirja jaetaan.

Väri-/Harmaa-TIFF-pakkaus

Valitse pakkauksen TIFF-tiedostotyyppi värilliselle/harmaalle asiakirjalle.

MV-TIFF-pakkaus

Valitse pakkauksen TIFF-tiedostotyyppi mustavalkoasiakirjalle.

Lisäasetukset Jatkuva skannaus

Skannaa ADS:n enimmäiskapasiteettia enemmän sivuja ja tallenna ne yhdeksi datatiedostoksi.

Kun olet skannannut asiakirjojen ensimmäisen erän, skannaa lisää sivuja painamalla Jatka-painiketta. Kun skannaus on valmis, paina Valmis-painiketta.

Värisävyn säätö

Säädä kirkkautta ja kontrastia.

Autom. värintunnistuksen säätö

Kun Väriasetus-asetus on Auto, voit säätää värin tunnistustasoa.

Val. tyhjän sivun tunnistustaso

Valitse skannattujen tietojen tyhjien sivujen tunnistuksen herkkyystaso. Mitä korkeampi on herkkyystaso, sitä helpompi laitteen on tunnistaa tyhjiä sivuja.

Marginaaliasetukset

Säädä asiakirjan marginaaleja.

Aseta uusi oletus

Tallenna asetukset oletusasetuksiksi.

Tehdasasetusten palautus

Palauta kaikki asetukset takaisin tehdasasetuksiin.

Skannauksen esikatselu

Esikatsele skannaustulosta nestekidenäytössä ennen skannattujen tietojen tallentamista.

image
    • Tallenna asetukset pikavalintana painamalla [Tallenna pikakuvak] -painiketta.
    • Jos haluat esikatsella skannattuja tuloksia ennen skannattujen tietojen tallennusta, paina image ja sitten [Esikatselu]-painiketta. Laite skannaa asiakirjan ja näyttää esikatselukuvan nestekidenäytössä. Jos skannaustulos oli hyvä, voit tallentaa työn ja lopettaa painamalla [Aloita].

• [Skannauksen esikatselu]-vaihtoehto ei ole käytettävissä, jos

• Asiakirjakooksi on määritetty Pitkä paperi
      • Väri-asetus on Mustavalkoinen
      • Tiedostotyypin asetus on TIFF

6. Paina [Aloita]-painiketta.
    Laite aloittaa skannauksen.