Home > Scannen > Scannen met een apparaat van Brother > Gescande gegevens naar een e-mailontvanger verzenden

Gescande gegevens naar een e-mailontvanger verzenden

Gerelateerde modellen:ADS‑4700W / ADS‑4900W
U kunt gescande gegevens rechtstreeks van het apparaat naar een e-mailontvanger verzenden zonder tussenkomst van een computer. Met deze functie kan het apparaat documenten scannen en deze naar een e-mailadres verzenden zonder dat het apparaat is verbonden met een computer. Als u de gescande gegevens rechtstreeks als bijlage naar uw standaard e-mailtoepassing wilt verzenden met de iPrint&Scan-software op de computer, gebruikt u de optie Scannen naar e-mailbijlage.
  • Om gescande gegevens naar een e-mailontvanger te verzenden, moet u uw apparaat eerst configureren om te communiceren met uw netwerk en de e-mailserver die dient voor het verzenden en ontvangen van e-mail.
  • U kunt deze items configureren met Beheer via een webbrowser.
  • Als u de functie Scannen naar e-mailserver wilt gebruiken, moet het apparaat verbonden zijn met een netwerk en toegang hebben tot een SMTP-server. Voordat u verder kunt gaan, hebt u de volgende SMTP-e-mailinstellingen nodig:
    • Serveradres
    • Poortnummer
    • Gebruikersnaam
    • Type versleuteling (SSL of TLS)
    • E-mailservercertificaat (indien gebruikt)

Als u niet over deze instellingen beschikt, neem dan contact op met uw e-mailprovider of netwerkbeheerder.

1. Plaats het document.
  2. Druk op [naar e-mail server].
    image
    • Als u uw e-mailadres met uw gebruikers-ID hebt geregistreerd, verschijnt de optie [naar MijnE-mail] wanneer u zich aanmeldt bij het apparaat met Beveiligd functieslot, Active Directory-verificatie of LDAP-verificatie.
    • Om de gescande gegevens naar uw e-mailadres te verzenden, drukt u op [naar MijnE-mail]. Wanneer uw e-mailadres op de LCD verschijnt, drukt u op [Volg.].
    • Om deze functie in te schakelen gaat u in Beheer via een webbrowser naar het navigatiemenu en klikt u op Scannen>Scannen naar e-mailserver. Selecteer Verzend naar Mijn e-mail in het veld Aan.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit om het e-mailadres van de bestemming in te voeren:
    • Om het e-mailadres handmatig in te voeren, drukt u op [Handmatig] en voert u vervolgens het e-mailadres in met behulp van het toetsenbord op de LCD. Druk op [OK] wanneer u klaar bent.
    • Als het e-mailadres in het adresboek van het apparaat is opgeslagen, drukt u op [Adres boek] en selecteert u vervolgens het e-mailadres.

Druk op [OK].

4. Controleer het e-mailadres en druk vervolgens op [Volg.].
  5. Als u de scaninstellingen wilt wijzigen, drukt u op [Opties]. Configureer de volgende instellingen:
    Optie Beschrijving
    2-zijdige scan

Selecteer 2-zijdige scan: Lange zijde bij dubbelzijdig scannen om ervoor te zorgen dat de pagina-indeling van het bestand overeenkomt met het originele document.

Kleurinstelling

Hiermee selecteert u de kleurindeling voor uw document.

Resolutie

Selecteer de scanresolutie voor uw document.

Type Bestand

Hiermee selecteert u de bestandsindeling voor uw document.

Documentgrootte

Selecteer uw documentformaat.

File naam

Hiermee kunt u het bestand hernoemen.

Stijl voor naam

Selecteer de volgorde waarin de datum, telleraantallen en andere onderdelen in de bestandsnamen worden weergegeven.

Bestandsgrootte

Hiermee selecteert u de bestandsgrootte voor uw document.

Blanco pagina overslaan

Wanneer u Aan hebt geselecteerd, worden blanco pagina's overgeslagen.

Detectie te veel invoer

Een fout met multi-invoer detecteren.

Scheiding van documenten

Een gescande afbeelding splitsen.

Met deze functie kunt u, nadat u meerdere bestanden hebt gescand, de documenten afzonderlijk opslaan. Tevens kunt u opgeven in hoeveel pagina’s het document moet worden gesplitst.

Kleur/grijs TIFF-compressie

Selecteer een gecomprimeerd TIFF-bestandstype voor een kleurendocument of een document met grijstinten.

Z/w TIFF-compressie

Selecteer een gecomprimeerd TIFF-bestandstype voor een zwart-wit document.

Geavanceerde instellingen Doorlopende scan

Scan meer pagina’s dan de maximale capaciteit van de ADF (automatische documentinvoer) en sla ze op als één gegevensbestand.

Nadat u de eerste stapel documenten hebt gescand, drukt u op Doorgaan om de overige pagina’s te scannen. Druk als u klaar bent met scannen op Voltooid.

Kleurtoonaanpassing

Pas de helderheid en het contrast aan.

Aanpassing autom.kleurdetectie

Als Kleurinstelling is ingesteld op Auto, kunt u het detectieniveau voor de kleur opgeven.

Gevoeligheid lege pagina's

Selecteer het gevoeligheidsniveau voor het detecteren van blanco pagina's in de gescande gegevens. Hoe hoger het gevoeligheidsniveau, hoe gemakkelijker het voor het apparaat is om blanco pagina's te detecteren.

Marge-instellingen

Hiermee past u de documentmarges aan.

Nieuwe standaard

Hiermee kunt u uw instellingen als de standaardinstellingen opslaan.

Fabrieksinstellingen

Hiermee worden alle fabrieksinstellingen hersteld.

Scanvoorbeeld

Hiermee geeft u een voorbeeld van het scanresultaat weer op het LCD-scherm voordat de gescande gegevens worden opgeslagen.

image
    • Om de instellingen als snelkoppeling op te slaan, drukt u op [Opslaan als snelk.].
    • Als u de gescande resultaten wilt zien voordat de gescande gegevens worden opgeslagen, drukt u op image en vervolgens op [Voorbeeld]. Het apparaat scant het document en geeft de gescande resultaten weer op het LCD-scherm. Als de gescande resultaten naar wens zijn, drukt u op [Start] om af te drukken en de verwerking te stoppen.

• De optie [Scanvoorbeeld] is niet beschikbaar als:

• De documentgrootte is ingesteld op Lang papier
      • De kleur is ingesteld op zwart-wit
      • Het bestandstype is ingesteld op TIFF

6. Druk op [Start].
    Het apparaat begint met scannen.