Home > Beveiliging > Certificaten configureren voor een veilig apparaat > Ondersteunde functies voor beveiligingscertificaten

Ondersteunde functies voor beveiligingscertificaten

Het Brother-apparaat ondersteunt het gebruik van meerdere beveiligingscertificaten, zodat het apparaat veilig kan worden geverifieerd en er veilig mee kan worden gecommuniceerd. De volgende beveiligingscertificaten kunnen op het apparaat worden gebruikt:
  • SSL/TLS-communicatie
  • IEEE 802.1x-verificatie

Het Brother-apparaat biedt ondersteuning voor:

• Vooraf geïnstalleerd certificaat

Uw apparaat bevat een vooraf geïnstalleerd zelf-ondertekend certificaat. Met dit certificaat kunt u gebruikmaken van SSL/TLS-communicatie zonder een ander certificaat te hoeven maken of installeren.

image
    Het voorgeïnstalleerde zelfondertekende certificaat beschermt uw communicatie tot op zeker niveau. Voor een betere beveiliging raden wij u aan een certificaat te gebruiken dat uitgevaardigd werd door een vertrouwde organisatie.
  • Zelf-ondertekend certificaat

Deze scanserver geeft zijn eigen certificaat uit. Met dit certificaat kunt u eenvoudig gebruikmaken van SSL/TLS-communicatie zonder een ander certificaat van een CA te moeten maken of installeren.

• Certificaat van een certificeringsinstantie (CA)

U kunt een certificaat van een certificeringsinstantie (CA) op twee manieren installeren. Als u al een certificaat van een CA hebt of een certificaat van een externe betrouwbare CA wilt gebruiken:

• Bij gebruik van een CSR (ondertekeningsverzoek) van deze scanserver.
    • Bij het importeren van een certificaat en een geheime sleutel.
  • Certificaat van certificeringsinstantie (CA)

Om een CA-certificaat te gebruiken dat de CA identificeert en over de private sleutel ervan beschikt, dient u vóór de configuratie van de beveiligingsfuncties van het netwerk een CA-certificaat van de CA te importeren.

image
  • Als u gebruik wil maken van SSL/TLS-communicatie raden we u aan eerst advies in te winnen bij de systeembeheerder.
  • Als u de scanserver terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden het geïnstalleerde certificaat en de geïnstalleerde geheime sleutel verwijderd. Als u het certificaat en de geheime sleutel wilt behouden, exporteer ze dan voordat u de scanserver terugzet naar de fabrieksinstellingen en installeer ze daarna opnieuw.