Home > Netwerk > Draadloze netwerkinstellingen > Gebruik het draadloze netwerk > Uw apparaat configureren voor een draadloos netwerk met behulp van de installatiewizard van het bedieningspaneel van het apparaat

Uw apparaat configureren voor een draadloos netwerk met behulp van de installatiewizard van het bedieningspaneel van het apparaat

Gerelateerde modellen:ADS‑4700W / ADS‑4900W

Het is aan te raden dat u de instellingen van het draadloze netwerk noteert voordat u het apparaat configureert. U hebt deze gegevens nodig om de configuratie uit te voeren.

1. Controleer en noteer de huidige instellingen van het draadloze netwerk.
    Netwerknaam (SSID)

Netwerksleutel (wachtwoord)

Bijvoorbeeld:

Netwerknaam (SSID)
    HALLO
    Netwerksleutel (wachtwoord)
    12345
    image
    Als de router gebruikmaakt van WEP-versleuteling, voert u de netwerksleutel (het wachtwoord) in die als eerste WEP-sleutel wordt gebruikt. Het apparaat van Brother ondersteunt alleen het gebruik van de eerste WEP-sleutel.
  2. Druk op image [Instellingen]>[Netwerk]>[WLAN(Wi-Fi)]>[Wi-Fi-netwerk vinden].
  3. Wanneer [WLAN inschakelen? Wilt u doorgaan?] verschijnt, drukt u op [Ja].
    De draadloze installatiewizard wordt gestart. Druk op [Nee] om te annuleren.
  4. Het apparaat zoekt uw netwerk en toont een lijst met beschikbare SSID's. Druk op image of image om de SSID, waarmee u verbinding wilt maken, weer te geven en druk er vervolgens op.
  5. Druk op [OK].
  6. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u een verificatie- en versleutelingsmethode gebruikt waarvoor een netwerksleutel (wachtwoord) is vereist, vult u de netwerksleutel (wachtwoord) in die u in de eerste stap hebt genoteerd.

Als u alle tekens hebt ingevoerd, drukt u op [OK].

• Als uw verificatiemethode Open systeem is en uw versleutelingsmodus Geen, ga dan naar de volgende stap.
  7. Het apparaat probeert verbinding te maken met het draadloze apparaat dat u hebt geselecteerd.
Als de verbinding van uw draadloze apparaat tot stand is gekomen, wordt [Verbonden] op het LCD-scherm weergegeven.
De installatie van het draadloze netwerk is nu voltooid. Voor de installatie van de stuurprogramma’s en de software die nodig zijn voor het gebruik van het apparaat, gaat u naar de pagina Downloads van uw model op support.brother.com.