Tilldela en genväg till ett IC-kort med IC-kortsläsare

Relaterade modeller:ADS‑1800W
Du kan tilldela en genväg till ditt IC-kort. När du håller ditt IC-kort mot IC-kortläsaren som är ansluten till maskinen visas din personliga genväg automatiskt på pekskärmen.
image
  • Samma IC-kort kan inte användas för flera genvägar.
  • Om du vill använda IC-kortet med en annan genväg måste du först avregistrera kortet och sedan registrera det med den nya genvägen.
  • Du kan inte tilldela funktionen Skanna till USB som en genväg till ditt IC-kort.

Innan du tilldelar en genväg till ett IC-kort ska du registrera en extern IC-kortläsare. Använd webbaserad hantering för att registrera kortläsaren. Maskinen stöder externa IC-kortläsare som använder drivrutiner av HID-typ.

1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

3. Om så krävs skriver du lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar finns på undersidan av maskinen och är märkt med texten ”Pwd”. Ändra standardlösenordet genom att följa anvisningarna på skärmen första gången du loggar in.
  4. I det vänstra navigeringsfältet klickar du på Administrator (Administratör)>External Card Reader (Extern kortläsare).
    image
    Om det vänstra navigeringsfältet inte är synligt börjar du navigera från image.
  5. Ange den information som behövs och klicka sedan på Submit (Skicka).
  6. Anslut kortläsaren till maskinen.
    image
  7. Om hemskärmen visas trycker du på fliken med den genväg som du vill tilldela IC-kortet.
  8. Tryck på och håll ned genvägen tills alternativen visas.
  9. Tryck på image eller image för att visa alternativet [Registrera Kort/NFC] och tryck sedan på det.
  10. Håll IC-kortet över den IC-kortläsare som är ansluten till din maskin.
  11. Tryck på [Registrera].
    Genvägen har tilldelats IC-kortet.