Hem > Felsökning > Felmeddelanden och underhållsmeddelanden

Felmeddelanden och underhållsmeddelanden

Relaterade modeller:ADS‑1800W

Som med alla kontorsmaskiner kan fel uppstå och förbrukningsartiklar behöver fyllas på. Om detta inträffar identifierar skannern felet eller nödvändigt rutinunderhåll och visar relevant felmeddelande. De vanligaste fel- och underhållsmeddelandena visas i tabellen nedan.

Du kan rätta till de flesta fel och bekräfta rutinmässiga underhållsmeddelanden på egen hand. Om du behöver mer information går du till modellens Vanliga frågor & felsökning-sida på support.brother.com/faqs.

Felmeddelande Orsak Åtgärd

Anslutningen misslyckades

Skannern kunde inte ansluta till nätverket.

Kontrollera följande:

• PIN-koden är korrekt.
  • Du tryckte inte på WPS-knappen på mer än en trådlös åtkomstpunkt/router.
  • Den trådlösa åtkomstpunkten/routern är påslagen.
  • Starta om skannern och den trådlösa åtkomstpunkten/routern.

Byt separeringsenhet

Separationsdynan har använts för mer än 10 000 ark.

Byt separationsdynan mot en ny.

imageimage Närliggande information:Ersätta separationsdynan

Certifikat saknas

Certifikatet finns inte eller är skadat.

Starta webbaserad hantering. I det vänstra navigeringsfältet klickar du på Administrator (Administratör) > Signed PDF (Signerad PDF) och konfigurerar sedan inställningarna.

Dokument och kort installerade

Det sitter ett dokument och ett kort i både dokumentmataren och kortfacket.

Lägg in i antingen dokumentmataren eller kortfacket, beroende på vad du vill skanna från.

Ersätt matarrullen

Matningsrullen har använts för mer än 100 000 ark.

Byt matningsrullen mot en ny. Om du inte byter delen kan det uppstå fel vid skanning.

imageimage Närliggande information: Byta matningsrullen

Ett dokument har fastnat

• Pappersskenorna är inte inställda på rätt dokumentstorlek.
  • Inställningarna är inte lämpliga för dokumentet.
  • Pappersdamm har samlats på matningsrullen eller separationsdynan.
  • Dokumentet har rullats ihop.

Ta bort dokumentstoppet och gör sedan följande:

• Justera försiktigt pappersskenorna så att de passar bredden på ditt dokument. Om skanningsstorleken är inställd på Auto och du skannar ett dokument med flera sidstorlekar, lägger du smala sidor rakt och så nära skannerns mitt som möjligt. Om dokumentet inte matas in rakt använder du alternativet kontinuerlig skanning.
  • Kontrollera inställningarna.

imageimage Närliggande information: Dokumentstopp

• Rengör matningsrullen och separationsdynan.

imageimage Närliggande information: Rengöra skannern och rullarna

• Räta ut det ihoprullade dokumentet och skanna igen.

Fel lösenord

Lösenordet som angavs i Inställningslås var felaktigt.

Ange korrekt lösenord. Om du har glömt det måste du återställa det.

imageimage Närliggande information: Ställa in eller ändra lösenordet till inställningslåset

Lösenordet som angavs i Secure Function Lock (Säkert funktionslås) var felaktigt.

Ange korrekt lösenord. Kontakta din administratör för att kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

imageimage Närliggande information: Använd Secure Function Lock 3.0 (säkert funktionslås)

Fel nätverksnyckel

Nätverksnyckeln är felaktig.

Kontrollera nätverksnyckeln och försök igen.

Fel på matningsväljare

Matarväljaren är felaktigt inställd.

Ställ in matarväljaren till vänster sida när du skannar från dokumentmataren och till höger sida när du skannar från kortfacket.

Ingen PC hittades

Skannern är inte ansluten till datorn.

Anslut skannern till datorn och försök sedan på nytt.

Ingen åtkomstpunkt

Skannern kan inte hitta någon trådlös åtkomstpunkt/router med en aktiverad WPS-funktion.

Kontrollera följande:

• Du tryckte inte på WPS-knappen på två eller fler trådlösa åtkomstpunkter/routrar.
  • Starta om skannern och den trådlösa åtkomstpunkten/routern.

Inget dokument / Kort

Inget dokument eller kort har satts i.

Sätt i ett dokument eller kort.

imageimage Närliggande information:Lägga i dokument

Inställningslås

Ett försök gjordes att lägga till ett nytt snabbval medan Inställningslås var påslaget.

Inaktivera Inställningslås.

Kan inte hitta arbetsflöde

• Arbetsflödet skapades inte.
  • Arbetsflödet togs bort.
  • Arbetsflödet konfigurerades inte korrekt.

Kontrollera att arbetsflödet har skapats och konfigurerats korrekt i Brother iPrint&Scan (för Windows och Mac).

imageimage Närliggande information:Konfigurera inställningar för Skanna till arbetsflöde med Brother iPrint&Scan

Kontrollera anslutningen

Skannern är inte ansluten till nätverket.

Kontrollera nätverksanslutningen.

Datorn och skannern är inte anslutna med en USB-kabel.

Anslut USB-kabeln. Om ett USB-minne sitter i skannern tar du bort det.

Oanvändbar enhet

En oanvändbar enhet har anslutits till USB-porten.

Ta bort enheten.

Otillräckligt USB-lagringsutrymme

Det insatta USB-minnet är fullt.

Tryck på Stäng och gör sedan något av följande:

• Radera oanvända filer och mappar från USB-minnet och försök sedan på nytt.
  • Använd ett USB-minne som har mer ledigt utrymme.

Pappersstopp

• Strömmen slogs på när plastkortet satt i skannern.
  • Det präglade kortet fördes in i kortfacket med den präglade sidan nedåt.
  • Kortet fördes in diagonalt.
  • Plastkortet har inte satts in i enlighet med riktlinjerna.

• Ta bort plastkortet. Förhindra att kortet fastnar igen genom att inte lämna kortet i skannern.
  • Ta bort plastkortet. För in det präglade kortet i kortfacket med den präglade sidan uppåt.
  • Ta bort plastkortet. För in plastkortet rakt i enlighet med riktlinjerna.

imageimage Närliggande information:Korttrassel

Power shortage (Code:01) (Strömbortfall (kod: 01))

USB-effekten är inte tillräcklig.

• När du använder USB Type-C-kabeln ska du använda en dator med USB Type-C-port som stödjer mer än 15 W-uteffekt eller mer.
  • Använd endast en certifierad USB Type-C-kabel.

Profil saknas

Ingen Skanna till FTP/SFTP-profil, Skanna till nätverk-profil eller Skanna till SharePoint-profil är registrerad.

Konfigurera Skanna till FTP/SFTP-profilen, Skanna till nätverk-profilen eller Skanna till SharePoint-profilen innan du använder de här skanningsfunktionerna.

imageimage Närliggande information: Ställa in en Skanna till FTP-profil

imageimage Närliggande information: Ställa in en Skanna till SFTP-profil

imageimage Närliggande information: Ställa in en Skanna till nätverk-profil

imageimage Närliggande information: Ställa in en Skanna till SharePoint-profil

programvaran. Bekräfta följande och. - Kontrollera nätverksanslutningen. - Ange rätt Datum&Tid.

Det finns ett problem med inställningarna i skannern och/eller servern.

Kontrollera att din maskin är ansluten till ett nätverk med tillgång till Internet. Verifiera att datum och tid är rätt inställda på din maskin.

Datorn och skannern är inte anslutna med en USB-kabel.

Anslut USB-kabeln. Om ett USB-minne sitter i skannern tar du bort det.

Rengör sensor för dokumentpos.  /Rengör kortsensorn

Det finns pappersdamm på sensorn.

Rengör sensorn.

imageimage Närliggande information:Rengör sensorerna

Schemalagd underhållsvarning

Matningsrullen och separationsdynan har använts för mer än 5000 ark.

Rengör separationsdynan och matningsrullen. Pappersstopp och problem med lägre skanningskvalitet kan uppstå om du inte rengör dem.

imageimage Närliggande information: Rengöra skannern och rullarna

Säkerhetsinformationen stöds ej (autentiserings-/krypterings- metod). Välj ett hanterat säkerhetsläge och försök igen.

Säkerhetsinställningarna är felaktiga.

Kontrollera säkerhetsinställningarna och försök igen.

Sändningsfel

Skanna till FTP/SFTP-profilen, Skanna till nätverk-profilen, Skanna till SharePoint-profilen eller Skanna till e-postserver är inte korrekt konfigurerad.

Kontrollera att Skanna till FTP/SFTP-profilen, Skanna till nätverk-profilen, Skanna till SharePoint-profilen eller Skanna till e-postserver är korrekt konfigurerad.

Konfigurera nätverksinställningar.

Ta bort dokumenten.

Autostarta skanningsläge var aktiverat medan ett dokument laddades.

Ta bort dokumentet och sätt sedan i det igen.

Timeout server

Skannern kopplades bort från Skanna till FTP/SFTP-profilen, Skanna till nätverk-profilen, Skanna till SharePoint-profilen eller Skanna till e-postserver.

Kontrollera att Skanna till FTP/SFTP-profilen, Skanna till nätverk-profilen, Skanna till SharePoint-profilen eller Skanna till e-postserver är korrekt konfigurerad.

Konfigurera nätverksinställningar.

USB skrivskyddat

Det isatta USB-minnet är skrivskyddat.

Ta bort det skrivskyddade USB-minnet, tryck på Stäng och gör något av följande:

• Slå av USB-minnets skrivskydd och försök igen.
  • Använd ett USB-minne som inte är skrivskyddat.

USB-hubben stöds ej

Ett USB-minne med en hubb har anslutits till USB-porten.

Ta bort enheten som inte stöds från USB-porten.

USB-åtkomstfel

USB-minnet kopplades bort när åtkomst upprättades.

Sätt i USB-minnet.

Verifieringsfel

Lösenordet som angavs i Skanna till nätverk var felaktigt.

Ange korrekt lösenord. Om du har glömt det måste du återställa det.

imageimage Närliggande information: Ställa in en Skanna till nätverk-profil

Åtkomst nekad

Secure Function Lock (Säkert funktionslås) är på.

Kontakta din administratör för att kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

imageimage Närliggande information: Använd Secure Function Lock 3.0 (säkert funktionslås)