De favoriete scaninstellingen vastleggen met ControlCenter2 (CUSTOM SCAN) (Macintosh)

Er zijn vier knoppen die u kunt configureren om aan uw scaneisen te voldoen.
1
Klik op het pictogram Figuur (ControlCenter2) in de menubalk en kies vervolgens Open.
Het venster van ControlCenter2 wordt weergegeven.
Scherm
Opmerking Opmerking
Als het pictogram Figuur (ControlCenter2) niet wordt weergegeven in de menubalk, dubbelklikt u op het pictogram ControlCenter.
Het pictogram ControlCenter bevindt zich in Macintosh HD/Programma’s/Brother.
Het pictogram Figuur (ControlCenter2) wordt dan in de menubalk weergegeven.
2
Selecteer het tabblad CUSTOM SCAN.
3
Klik op een van de knoppen terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt. Het dialoogvenster met instellingen wordt weergegeven.
4
Voer op het tabblad Algemeen een naam voor de knop in onder Naam voor Custom (maximaal 30 tekens).
Scherm
5
Selecteer het type scan in het veld Scanactie.
6
Wijzig de scaninstellingen op het tabblad Instellingen.
Scherm
U kunt de volgende instellingen wijzigen:
Instelling
Omschrijving
Functie
Afbeelding
OCR
E-mail
Bestand
Doelprogramma
U kunt de toepassing kiezen die moet worden gebruikt om de gescande gegevens te openen. Alleen toepassingen die op uw computer zijn geïnstalleerd, kunnen worden geselecteerd.
Knop Toevoegen
Hiermee kunt u een toepassing toevoegen aan de keuzelijst. Voer de naam van de toepassing in bij Programmanaam (max. 30 tekens) en selecteer de gewenste toepassing door op Browse te klikken. Selecteer ook het Type Bestand in de keuzelijst.
Knop Verwijderen
U kunt een toepassing die u hebt toegevoegd, ook weer verwijderen. Selecteer de toepassing bij Programmanaam en klik op de knop Verwijderen.
Ja
Ja
Ja
-
Type Bestand
Selecteer het type bestand dat u wilt gebruiken voor de gescande gegevens.
Opmerking Opmerking
Als u het document wilt opslaan als een PDF-bestand dat met een wachtwoord is beveiligd, selecteert u Beveiligde PDF (*.pdf) bij Type Bestand en geeft u het wachtwoord op in het dialoogvenster PDF-wachtwoord instellen.
Doorzoekbare PDF is een bestandsformaat waarin de tekst van een afbeelding als aparte laag wordt opgeslagen. Deze laag stelt u in staat om de tekst in de afbeeldingsgegevens te doorzoeken. De instelling voor de OCR-taal moet overeenstemmen met die van de doorzoekbare PDF.
Als u het document wilt opslaan als een doorzoekbaar PDF-bestand, selecteert u Doorzoekbare PDF (*.pdf) in de keuzelijst Type Bestand.
U kunt een document alleen als een doorzoekbaar PDF-bestand opslaan als Presto! PageManager op de computer is geïnstalleerd via de meegeleverde dvd-rom.
Verschillende bestandstypen, zoals TIFF, TIFF Multi-Page, PDF en JPEG kunnen worden gecomprimeerd. Selecteer Niet gecomprimeerd of Gecomprimeerd om de bestandsgrootte aan te passen voor TIFF of TIFF Multi-Page. Voor JPEG en PDF kunt u de schuifregelaar gebruiken om de bestandsgrootte aan te passen (niet beschikbaar voor Scannen naar OCR).
Ja
Ja
Ja
Ja
Bestandsgrootte
U kunt de Bestandsgrootte aanpassen door de schuifregelaar naar links of naar rechts te schuiven.
Opmerking Opmerking
In hoeverre de Bestandsgrootte kan worden aangepast, is afhankelijk van het Type Bestand dat u hebt geselecteerd.
Ja
-
Ja
Ja
Software OCR
U kunt de toepassing selecteren waarmee de bewerkbare tekstgegevens uit het document moeten worden geëxtraheerd.
-
Ja
-
-
OCR-taal
Stel de taal in van de tekst in het gescande document.
-
Ja
-
-
Bestandsnaam
Voer zo nodig een voorvoegsel voor de bestandsnaam in.
Ja
Ja
Ja
Ja
Venster Opslaan als weergeven
Als u de bestemming voor de gescande afbeelding voor elke scan opnieuw wilt opgeven, schakelt u het selectievakje Venster Opslaan als weergeven in.
-
-
-
Ja
Doelbestandslocatie
Klik op de knop Wijzigen en vervolgens op de knop Browse om de map voor het opslaan van het gescande document te wijzigen.
Ja
Ja
Ja
-
Bestemmingsfolder
Klik op Browse en blader naar de map waarin u het gescande document wilt opslaan. Schakel Map weergeven in om de doelmap automatisch weer te geven na het scannen.
-
-
-
Ja
Resolutie
U kunt een scanresolutie selecteren in de keuzelijst Resolutie. Hogere resoluties nemen meer geheugen in beslag en vergen meer overdrachtstijd, maar leveren een preciezer gescand beeld.
Ja
Ja
Ja
Ja
Type Scan
U kunt kiezen uit verschillende kleurintensiteiten voor de scan.
Zwart-wit
Voor tekst of lijntekeningen.
Grijs (Foutdiffusie)
Voor fotografische beelden of grafische afbeeldingen. (Foutdiffusie is een methode waarbij beelden met gesimuleerde grijstinten worden gemaakt, zonder grijze stippen te gebruiken. Zwarte stippen worden in een specifiek patroon geplaatst zodat het beeld grijs lijkt.)
Ware Grijstinten
Voor fotografische beelden of grafische afbeeldingen. Deze modus is nauwkeuriger, omdat er tot wel 256 tinten grijs worden gebruikt.
24bit Kleur
Hiermee worden tot 16,8 miljoen kleuren gebruikt om het beeld te scannen. De optie 24bit Kleur levert de meest nauwkeurige kleurenreproductie op, maar deze optie heeft ook het meeste geheugen nodig en hiermee duurt de overdracht het langst.
Automatisch
Hiermee worden automatisch geschikte kleuren voor het document gekozen.
Ja
Ja
Ja
Ja
Documentgrootte
Documentgrootte is standaard ingesteld op Automatisch. U kunt elk formaat document scannen zonder Documentgrootte verder aan te passen. Als u de scansnelheid wilt verhogen, kunt u de exacte grootte van het document selecteren in de keuzelijst Documentgrootte.
Opmerking Opmerking
Als u een documentgrootte van 1 naar 2 selecteert, wordt de gescande afbeelding verdeeld in twee documenten die half zo groot zijn als de instelling. Als u bijvoorbeeld 1 - 2 (A4) selecteert, wordt de gescande afbeelding verdeeld in twee documenten van A5.
Als u van 1 naar 2 wilt scannen, schakelt u het selectievakje Afbeelding automatisch draaien in het dialoogvenster Geavanceerde inst. uit.
Als u een documentgrootte van 2 in 1 selecteert, worden twee gescande afbeeldingen in één document gecombineerd.
Ja
Ja
Ja
Ja
Helderheid
Stel de instelling voor helderheid bij (0 tot 100) tot u het beste resultaat krijgt. De standaard ingestelde waarde is 50, wat als een gemiddelde wordt beschouwd en over het algemeen geschikt is voor de meeste afbeeldingen. U kunt de Helderheid instellen door de schuifbalk naar rechts of naar links te slepen om het beeld lichter of donkerder te maken. Als het gescande beeld te licht is, moet u voor de helderheid een lagere waarde opgeven en het document nogmaals scannen. Als het gescande beeld te donker is, moet u voor de helderheid een hogere waarde opgeven en het beeld nogmaals scannen.
Ja
Ja
Ja
Ja
Contrast
U kunt het contrast verhogen of verlagen door de schuifbalk naar rechts of links te slepen. Het verhogen van het contrast benadrukt de donkere en lichte gedeelten van het beeld, terwijl het verlagen ervan meer details weergeeft in de grijze zones.
Opmerking Opmerking
De instelling Contrast is alleen beschikbaar als Type Scan is ingesteld op Automatisch, Grijs (Foutdiffusie), Ware Grijstinten of 24bit Kleur.
Ja
Ja
Ja
Ja
Duplex(dubbelzijdig) Scannen
Als u deze optie selecteert, worden beide zijden van het document gescand. Als u de functie voor automatisch dubbelzijdig scannen gebruikt, moet u afhankelijk van de lay-out van het document de optie Inbinden aan de lange kant of Inbinden aan de korte kant selecteren om ervoor te zorgen dat het gegevensbestand op de juiste wijze wordt gemaakt.
Opmerking Opmerking
Dubbelzijdig scannen is mogelijk voor lengten tot het Legal-formaat.
Ja
Ja
Ja
Ja
Terugzetten Standaard Instellingen
Hiermee worden alle instellingen teruggezet op de fabrieksinstellingen.
Ja
Ja
Ja
Ja
Continu scannen
U kunt meerdere groepen documenten scannen en deze samenvoegen in één gegevensbestand. Nadat de eerste groep documenten is gescand, kunt u aangeven of u wilt doorgaan met scannen of dat u klaar bent. Op deze manier kunt u meer pagina's scannen dan de maximale capaciteit van de documentinvoer.
Ja
Ja
Ja
Ja
Modus hulpblad
Met behulp van het hulpblad kunt u de volgende documenten scannen. Voor deze modus kunt u elke instelling behalve Automatisch kiezen in de keuzelijstDocumentgrootte.
Grote documenten (A3, B4)
Vouw het document dubbel en plaats het in het hulpblad als u het dubbelzijdig wilt scannen. De voor- en de achterkant worden dan in één pagina gecombineerd.
Belangrijke documenten (foto's, contracten)
Dun papier (bonnen)
Papier met een onregelmatige vorm (knipsels)
Opmerking Opmerking
U mag maar één hulpblad per keer laden.
Plaats het document in het midden van het hulpblad en lijn de bovenzijde van het document uit met de bovenzijde van het hulpblad.
Ja
Ja
Ja
Ja
Modus plastic kaarten
Hiermee kunt u kaarten zonder reliëf, zoals een rijbewijs of klantenkaart, scannen. In deze modus worden automatisch de volgende instellingen gebruikt:
Resolutie: 600 x 600 dpi
Documentgrootte: 2 in 1 (plastic kaartjes laden)
Duplex(dubbelzijdig) Scannen: Aan (Inbinden aan de korte kant)
Autom. rechtmaken: Uit
Detectie multi-invoer: Uit
Afbeelding automatisch draaien: Uit
Opmerking Opmerking
Als u een plastic kaart met andere instellingen wilt scannen, geeft u de volgende instellingen op: Modus plastic kaarten: Uit, Resolutie: 600 dpi en Detectie multi-invoer: Uit.
U mag maar één plastic kaart per keer laden.
Ja
Ja
Ja
Ja
7
Klik op de knop Geavanceerde inst. Het dialoogvenster Geavanceerde inst. wordt weergegeven.
Scherm
8
Wijzig de instellingen.
U kunt de volgende instellingen wijzigen:
Instelling
Omschrijving
Functie
Afbeelding
OCR
E-mail
Bestand
Autom. rechtmaken
Hiermee wordt de scheefstand (binnen 5 graden) van de gescande gegevens automatisch gecorrigeerd.
Ja
Ja
Ja
Ja
Afbeelding automatisch draaien
Hiermee kunt u de richting van het document wijzigen op basis van de afdrukstand van de tekst.
Ja
Ja
Ja
Ja
Doorschijnen voorkomen/Basiskleur verwijderen
Hiermee wordt doorschijnen bij een dubbelzijdig document voorkomen. Bovendien kunt u hiermee de basiskleur van documenten zoals kranten aanpassen, zodat de gescande gegevens beter herkenbaar zijn.
Ja
Ja
Ja
Ja
Lege pagina overslaan
Hiermee worden lege pagina's van het document uit het scanresultaat verwijderd.
Ja
Ja
Ja
Ja
Detectie multi-invoer
Hiermee wordt meervoudige invoer van het document gedetecteerd met een ultrasone sensor. Wanneer door deze functie meervoudige invoer wordt gedetecteerd, moet u controleren of de gegevens die al zijn gescand, zijn opgeslagen. Ga dan verder met scannen vanaf de volgende pagina of vanaf het begin.
Ja
Ja
Ja
Ja
Scanresultaten weergeven
Hiermee wordt op het scherm van de computer weergegeven hoeveel pagina's er in totaal zijn opgeslagen en hoeveel blanco pagina's zijn overgeslagen.
Ja
Ja
Ja
Ja
9
Klik op OK om het dialoogvenster Geavanceerde inst. te sluiten.
10
Klik op OK om het dialoogvenster met instellingen te sluiten.