5 Printer Instelling Tool (voor Windows)

Met behulp van Printer Instelling Tool kunt u de communicatie-instellingen en de apparaatinstellingen van de printer opgeven op de computer.
Opmerking Opmerking
Printer Instelling Tool wordt op hetzelfde moment geïnstalleerd als andere software, bijvoorbeeld het printerstuurprogramma.
"Printer Instelling Tool" wordt in het Engels weergegeven als "Printer Setting Tool" in het [Configuratiescherm] en als snelkoppelingspictogram.

Communicatie-instellingen gebruiken

Met [Communicatie-instellingen] in Printer Instelling Tool kunt u de communicatiegegevens voor de printer opgeven of wijzigen als de printer op de computer is aangesloten met een USB-kabel. U kunt niet alleen de communicatie-instellingen opgeven voor één printer, u kunt diezelfde instellingen ook toepassen op een reeks printers.
Belangrijk Belangrijk
Controleer of het Editor Lite-lampje is uitgeschakeld voordat u de USB-kabel aansluit op de computer. Als het Editor Lite-lampje brandt, houdt u de Editor Lite-knop ingedrukt tot het lampje dooft.
Steek zo nodig de stekker van de netspanningsadapter in het stopcontact.
Controleer of het printerstuurprogramma is geïnstalleerd en volledig functioneel is.
Sluit de printer aan op een computer met een USB-kabel.
U kunt met dit hulpprogramma geen instellingen configureren via een WLAN-verbinding.
1
Sluit de P-touch aan op de computer.
2
Voor Windows 10
Klik op de knop Start en vervolgens op [Printer Instelling Tool] onder [Brother].
Voor Windows 8 / Windows 8.1 / Windows Server 2012/2012 R2
Klik op het scherm [Apps] op [Printer Instelling Tool].
Voor Windows Vista / Windows 7 / Windows Server 2008/2008 R2
Klik in het menu Start op [Alle Programma’s] - [Brother] - [Label & Mobile Printer] - [Printer Instelling Tool].
Het hoofdvenster wordt geopend.
3
Selecteer de te configureren P-touch in de vervolgkeuzelijst [Printer] en klik op [Communicatie-instellingen]. Het venster [Communicatie-instellingen] wordt geopend.
4
Geef instellingen op of wijzig instellingen.

Dialoogvenster Instellingen

Afbeelding
1.
Deze instellingen uitschakelen
Als u dit selectievakje inschakelt, wordt afbeelding weergegeven op het tabblad en kunnen geen instellingen meer worden opgegeven of gewijzigd.
De instellingen op een tabblad waarop afbeelding wordt weergegeven, worden niet toegepast op de printer, zelfs niet als u op [Toepassen] klikt. Bovendien worden de instellingen op het tabblad niet opgeslagen of geëxporteerd als u de opdracht [Opslaan in opdrachtbestand] of [Exporteren] geeft.
Schakel het selectievakje uit om de instellingen toe te passen of op te slaan op, of te exporteren naar de printer.
2.
Items
Als u [Huidige status] selecteert, worden de huidige instellingen weergegeven in het gedeelte voor weergave en wijzigen van instellingen.
Selecteer het item waarvan u de instellingen wilt wijzigen.
3.
Menubalk
Selecteer een opdracht in een van de menu’s.
Zie Menubalk voor meer informatie over de menubalk.
4.
Printer
Selecteer de printer waarvoor instellingen moeten worden gewijzigd.
Als er slechts één printer aangesloten is, hoeft u geen printer te selecteren omdat alleen die printer wordt weergegeven.
5.
Naam knooppunt
De knooppuntnaam wordt weergegeven. De naam van het knooppunt kan ook worden gewijzigd. (Zie Menu Extra)
6.
Tabbladen voor instellingen
Klik op het tabblad met de instellingen die u wilt opgeven of wijzigen.
Als afbeelding wordt weergegeven op een tabblad, worden de instellingen op dat tabblad niet toegepast op de printer.
7.
Gedeelte voor weergave en wijzigen van instellingen
Weergave van de huidige instellingen voor het geselecteerde item. Wijzig instellingen met behulp van vervolgkeuzelijsten, directe invoer of andere methoden.
8.
Vernieuwen
Klik op deze knop om de weergegeven instellingen bij te werken met de meest recente informatie.
9.
Afsluiten
Het venster [Communicatie-instellingen] wordt gesloten; u keert terug naar het hoofdvenster van [Printer Instelling Tool].
Belangrijk Belangrijk
Als u wijzigingen hebt aangebracht in de instellingen, worden die niet toegepast op printers als u op de knop [Afsluiten] klikt zonder eerst op de knop [Toepassen] te hebben geklikt.
10.
Toepassen
Klik op [Toepassen] om de instellingen toe te passen op de printer.
Selecteer [Opslaan in opdrachtbestand] in de vervolgkeuzelijst om de opgegeven instellingen op te slaan in een opdrachtbestand.
Belangrijk Belangrijk
Als u op [Toepassen] klikt, worden alle instellingen op alle tabbladen toegepast op de printer.
De instellingen op een tabblad waarop het selectievakje [Deze instellingen uitschakelen] is ingeschakeld, worden niet toegepast.