Opmerkingen over werken met P-touch Transfer Manager (Windows)

Sommige functies van P-touch Editor zijn niet beschikbaar op de printer. Houd rekening met de volgende punten als u P-touch Editor gebruikt om sjablonen te maken.

Voordat u de sjablonen overzet naar de printer, kunt u een afdrukvoorbeeld bekijken.

Sjablonen maken

• Sommige delen van de tekst in een sjabloon die naar de printer wordt overgedragen worden mogelijk afgedrukt met een in de printer opgeslagen lettertype en/of lettergrootte. Als gevolg daarvan kan een afgedrukt label er iets anders uitzien dan de afbeelding van het sjabloon die is gemaakt met P-touch Editor.
  • Afhankelijk van de instellingen voor het tekstobject kan de tekstgrootte automatisch worden gereduceerd, of kan een deel van de tekst niet worden afgedrukt. Wijzig de instelling voor het tekstobject als dat gebeurt.
  • Hoewel tekenstijlen in P-touch Editor kunnen worden toegepast op afzonderlijke tekens, kunnen tekenstijlen op de printer alleen worden toegepast op een tekstblok. Bovendien zijn sommige tekenstijlen niet beschikbaar op de printer.
  • Achtergronden die zijn opgegeven in P-touch Editor, zijn niet compatibel met de printer.
  • Een lay-out waarbij de P-touch Editor-functie voor het splitsen van labels is gebruikt (vergroting van het label en afdrukken op twee of meer labels), kan niet worden overgedragen.
  • Alleen het gedeelte van het label binnen het afdrukbare gebied wordt afgedrukt.

Sjablonen overdragen

• Het afgedrukte label kan afwijken van de afbeelding die in het voorbeeldgebied van P-touch Transfer Manager wordt weergegeven.
  • Als een 2-dimensionale barcode (met uitzondering van een QR-code) die niet in de printer is ingelezen wordt overgedragen naar de printer, wordt deze in een afbeelding omgezet. De afbeelding van de omgezette barcode kan niet worden bewerkt.
  • Alle overgedragen objecten die niet kunnen worden bewerkt met de printer, worden omgezet naar een afbeelding.
  • Gegroepeerde objecten worden omgezet naar één bitmapafbeelding.
  • Als objecten overlappen, wordt alleen het onderste object afgedrukt.

Andere gegevens dan sjablonen overdragen

Als het aantal velden of de volgorde van de velden in een database wordt gewijzigd en alleen het databasebestand (.csv-bestand) wordt overgedragen om de gegevens bij te werken, wordt de database mogelijk niet juist aan de sjabloon gekoppeld. Bovendien moet de eerste regel met gegevens in het overgebrachte bestand door de printer worden herkend als "veldnamen".