Information om att använda P-touch Transfer Manager (Windows)

Eftersom vissa P‑touch Editor-funktioner inte är tillgängliga för skrivaren, ska du tänka på följande om du använder P‑touch Editor för att skapa mallar.

Du kan se en förhandsgranskning av den utskrivna mallen innan den skapade mallen överförs till skrivaren.

Skapa mallar

• En del av den text i mallen som överförs till skrivaren kan skrivas ut med teckensnitt som liknar de som finns på skrivaren. Därför kan den utskrivna etiketten skilja sig åt från bilden av mallen som skapades i P-touch Editor.
  • Beroende på inställningen för textobjekt kan teckenstorleken minskas automatiskt eller så kommer en del text inte att skrivas ut. Om det händer ändrar du inställningen för textobjekt.
  • Även om teckenstilar kan användas för enskilda tecken med P-touch Editor kan stilar endast användas för textblock på skrivaren. Dessutom är inte alla teckenstilar tillgängliga för skrivaren.
  • Bakgrunder som anges med P-touch Editor är inte kompatibla med skrivaren.
  • P-touch Editor-layout som använder uppdelad utskrift (förstorar etiketten och skriver ut den på två eller fler etiketter) kan inte överföras.
  • Endast delen av etiketten som finns inom tryckytan skrivs ut.
  • Fält som överskrider utskriftsområdet kommer kanske inte att skrivas ut i sin helhet.

Överföra mallar

• Den utskrivna etiketten kan skilja sig från bilden som visas i förhandsvisningsområdet för P-touch Transfer Manager.
  • Om en tvådimensionell streckkod som inte har laddats på skrivaren överförs till skrivaren, konverteras den till en bild. Det går inte att redigera bilden av den tvådimensionella streckkoden.
  • Alla överförda objekt som inte går att redigera med skrivaren konverteras till bilder.
  • Grupperade objekt konverteras till en enda bitmappsfil.

Överföra andra data än mallar

• Om antalet eller ordningen för fälten i en databas ändras och endast databasen (CSV-filen) överförs för att uppdatera den finns det en risk för att databasen inte länkas korrekt med mallen. Dessutom måste den första raden data i den överförda filen identifieras av skrivaren som ”fältnamn”.
  • Logotyper, symboler och grafik som hämtas till skrivaren skalanpassas automatiskt till det residenta teckensnittet eller någon av de residenta symbolerna i biblioteket.