Hem > Säkerhet > Konfigurera certifikat för enhetssäkerhet > Skapa ett självsignerat certifikat

Skapa ett självsignerat certifikat

1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://skrivarens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”skrivarens IP-adress” är skrivarens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

image
    • Om du använder DNS (Domain Name System) eller har aktiverat ett NetBIOS-namn kan du ange ett annat namn som ”SharedPrinter” i stället för IP-adressen.

• Exempel:

https://SharedPrinter

Om du aktiverar ett NetBIOS-namn kan du också använda nodnamnet.

• Exempel:

https://brnxxxxxxxxxxxx

NetBIOS-namnet anges i nätverkskonfigurationsrapporten.

3. Om så krävs skriver du in lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar finns på baksidan av maskinen märkt med texten ”Pwd”.
  4. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Network (Nätverk)>Security (Säkerhet)>Certificate (Certifikat).
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  5. Klicka på Create Self-Signed Certificate (Skapa självsignerat certifikat).
  6. Ange Common Name (Gemensamt namn) och Valid Date (Giltigt datum).
    • Längden på Common Name (Gemensamt namn) är mindre än 64 bytes. Ange ett ID som t.ex. en IP-adress, ett nodnamn eller domännamn som ska användas för åtkomst till maskinen med SSL/TSL-kommunikation. Nodnamnet visas som standard.
    • En varning visas om du använder IPPS- eller HTTPS-protokollet och anger ett annat namn i adressfältet än det Common Name (Gemensamt namn) som användes för det självsignerade certifikatet.
  7. Välj inställningen i listrutan Public Key Algorithm (Offentlig nyckelalgoritm). Standardinställningen är RSA(2048bit).
  8. Välj inställningen i listrutan Digest Algorithm (Digest Algoritm). Standardinställningen är SHA256.
  9. Klicka på Submit (Skicka).