Skriva ut med USB-gränssnittet (masslagringsläge)

Masslagringsfunktionen gör så att du kan skicka en fil till skrivaren med USB-gränssnittet utan att installera skrivardrivrutinen.

Den här funktionen är praktisk om du ska:

• Tillämpa skrivarinställningar som sparats i en kommandofil (BIN) och lägga till mallar (BLF) på skrivaren utan att använda programvaruverktyg. Båda filtyper måste distribueras av en administratör.
  • Utföra kommandon utan att installera skrivardrivrutinen.
  • Använda en enhet med ett operativsystem (inklusive icke-Windows-operativsystem) som har stöd för en USB-värdfunktion för att skriva ut och överföra data.

1. Kontrollera att skrivaren är avstängd.
  2. Tryck på knappen Menu / image (Välj) och tryck samtidigt på strömbrytaren image och håll ned den.
    Skrivaren startar i masslagringsläge. Meddelandet [Masslagring] visas på LCD-skärmen.
  3. Anslut datorn eller den mobila enheten till skrivaren via en USB-kabel.

Skrivarens masslagringsutrymme visas som en mapp på datorn eller enhetens skärm.

image
    Om masslagringsutrymmet inte visas automatiskt ser du anvisningarna för operativsystemet till datorn eller den mobila enheten för att få information om att komma åt masslagringsutrymmet.
  4. Dra och släpp filen som du vill kopiera till masslagringsutrymmet.
  5. Tryck på knappen Menu / image (Välj).
    Kommandofilen körs. Meddelandet [Tar emot] visas på LCD-skärmen.
  6. När filen har körts visas meddelandet [Masslagring] på LCD-skärmen.
  7. Stäng av skrivaren när du vill stänga av masslagringsläget.
    Skrivaren kommer att starta i normalt driftläge.
OBS
  • När skrivaren stängs av inaktiveras masslagringsläget och alla filer i masslagringsutrymmet tas bort.
  • Den här funktionen har endast stöd för BIN-, BLF- och JPG-filer.
  • Skapa inga mappar i masslagringsutrymmet. Om en mapp skapas går det inte komma åt filerna i mappen.
  • Kapaciteten för masslagringsutrymmet är 15,8 MB.
  • Om flera filer kopieras går det inte att utföra kommandona.
  • Endast USB-anslutning är tillgängligt när skrivaren är i masslagringsläge.
  • Försök inte använda några andra filer i masslagringsutrymmet medan en kopierad fil körs.