Home > Voordat u uw Brother-apparaat gebruikt > Veiligheidsmaatregelen

Veiligheidsmaatregelen

Hanteer deze richtlijnen om oververhitting, rookvorming, explosies, brand, letsel of elektrische schokken te voorkomen.
GEVAAR

Oplaadbare li-ionbatterij

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen zorgvuldig in acht voor de oplaadbare Li-ion-batterij (hierna "oplaadbare batterij" genoemd). Als deze voorzorgsmaatregelen niet worden opgevolgd, kan oververhitting, lekken of barsten in de batterij leiden tot kortsluiting, explosie, rook, brand, elektrische schokken, letsel bij uzelf of anderen, of schade aan het product of andere eigendommen.

• Gebruik de batterij alleen voor de beoogde doeleinden.
  • Probeer de batterij NIET op te laden met een batterijlader die niet door Brother wordt ondersteund.
  • Gebruik, bewaar en laad de batterij NIET op op een locatie met een hoge temperatuur (hoger dan 60°C).
  • Zorg ervoor dat de oplaadbare batterij NIET in contact komt met water of wordt ondergedompeld.
  • Houd de batterij uit de buurt van hitte en vuur.
  • Verbind de + en - contacten NIET met metalen objecten, zoals draden. Draag of bewaar de batterij NIET dicht bij metalen objecten.
  • Gooi NIET met de batterij en voorkom beschadigingen aan de batterij.
  • Breng GEEN directe soldeerverbindingen aan op de batterij.
  • Probeer de oplaadbare batterij NIET te repareren demonteren of aan te passen.
  • Deponeer verbruikte batterijen bij een geschikt inzamelpunt. Zorg ervoor dat u alle toepasselijke lokale voorschriften in acht neemt.
  • Gebruik voor het opladen van de oplaadbare batterij de batterijlader die speciaal voor deze oplaadbare batterij is ontworpen.
  • Gebruik de oplaadbare batterij NIET in corrosieve omgevingen, zoals gebieden waar zoute lucht, zout water, zuren, logen, corrosieve gassen, chemicaliën of enige bijtende vloeistof aanwezig zijn.
  • Gebruik de oplaadbare batterij NIET als deze is beschadigd of lekt.
  • Gebruik de oplaadbare batterij NIET met de polariteit (+) (-) omgekeerd. Controleer de richting van de oplaadbare batterij voordat u deze plaatst en probeer de oplaadbare batterij niet met kracht in uw printer te plaatsen. Het opladen van de oplaadbare batterij met omgekeerde polariteit kan een abnormale chemische reactie in de oplaadbare batterij of een abnormale stroom tijdens het ontladen veroorzaken.
  • Sluit de oplaadbare batterij NIET rechtstreeks aan op een elektriciteitsnet.
  • Vloeistof (elektrolyt) die uit uw printer of oplaadbare batterij lekt, kan erop wijzen dat de oplaadbare batterij is beschadigd. Als de oplaadbare batterij lekt, stop dan onmiddellijk met het gebruik van uw printer en isoleer uw printer door deze in een tas te doen.

Raak de elektrolyt NIET aan. Als er elektrolyt in de ogen komt, wrijf ze dan niet in en schakel medische hulp in. Spoel de ogen onmiddellijk uit met water gedurende tenminste 15 minuten. Als het alleen wordt gelaten, kan de elektrolyt oogletsel veroorzaken. Als elektrolyt in contact komt met uw huid of kleding, spoel deze dan onmiddellijk af met water.

• Plaats de oplaadbare batterij, of een printer met de oplaadbare batterij geïnstalleerd, NIET in een magnetron of een hogedruk container.
  • De oplaadbare batterij NIET in vuur gooine of opzettelijk oververhitten. Hierdoor kan de interne isolatie smelten, kan er gas worden uitgestoten of kunnen veiligheidsmechanismen defect raken. Bovendien kan de elektrolytoplossing vlam vatten.
  • Laat een lege oplaadbare batterij NIET voor langere tijd in de printer zitten. Dit kan de levensduur van de oplaadbare batterij verkorten of tot kortsluiting leiden.
  • Als uw printer maar een korte tijd kan worden gebruikt, zelfs als de oplaadbare batterij volledig is opgeladen, is het mogelijk dat de oplaadbare batterij het einde van zijn levensduur heeft bereikt. Vervang de oplaadbare batterij door een nieuwe. Wanneer u de oplaadbare batterij verwijdert en vervangt, moet u de polen van de oude oplaadbare batterij met tape afdekken om kortsluiting in de batterij te voorkomen.
WAARSCHUWING

Printer

• Gebruik de printer NIET op plekken waar dat niet is toegestaan, zoals in een vliegtuig. Het gebruik van de printer kan invloed hebben op de apparatuur in het vliegtuig en dat kan een ongeluk tot gevolg hebben.
  • Gebruik de printer NIET in bijzondere omgevingen, bijvoorbeeld in de nabijheid van medische apparatuur.
  • Plaats het product NIET in de buurt van chemicaliën of op een plek waar de mogelijkheid bestaat dat chemicaliën worden gemorst. Zorg ervoor dat er GEEN organische oplosmiddelen, zoals benzeen, thinner, nagellakremover of luchtverfrisser, in contact komen met de plastic klep of met snoeren. Dat kan ertoe leiden dat de plastic klep vervormd raakt of oplost met als mogelijk gevolg elektrische schokken of brand. Bovendien kunnen ze verkleuring of een verminderde werking van het product veroorzaken.

Printer, netspanningsadapter (optioneel) of autolader (optioneel)

• Als er vreemde objecten in de printer of in de aansluitingen of poorten van de printer zijn geplaatst, gebruik de printer dan niet en schakel het apparaat uit. Haal vervolgens alle kabels los van de printer of verwijder de batterij.
  • Steek GEEN vreemde voorwerpen in het uiteinde van het adaptersnoer, want dit kan leiden tot brandwonden of elektrische schokken.
  • Op de volgende locaties mag u de printer NIET gebruiken of opslaan omdat dit mogelijk leidt tot lekkage, brand, elektrische schokken of schade:
    • In de buurt van water, zoals in een badkamer of bij een boiler, of in een omgeving waar de luchtvochtigheid lager is dan 10% of hoger dan 90% voor gebruik.
    • Op een locatie die wordt blootgesteld aan regen of vocht
    • Op een zeer stoffige locatie
    • In een omgeving waar de temperatuur lager is dan -20°C of hoger dan 55°C voor gebruik, zoals in de buurt van open vuur, verwarmingstoestellen of in direct zonlicht
    • In een gesloten auto in de hete zon
    • Op een locatie waar condensvorming kan plaatsvinden
  • Raak de netspanningsadapter en het product NIET aan tijdens onweer.
  • Raak de aansluitpoorten NIET met natte handen aan, anders kan er een elektrische schok, schade aan de apparatuur, rookontwikkeling of brand ontstaan.
  • Demonteer het apparaat NIET en breng GEEN wijzigingen aan het apparaat aan.
  • Voorkom contact met chemicaliën en gebruik GEEN brandbare vloeistoffen uit spuitbussen.

Voorbeelden van ontbrandbare vloeistoffen uit spuitbussen:

• schoonmaakmiddelen om stof te verwijderen
    • pesticiden
    • alcoholhoudende desinfecterende middelen en luchtverfrissers
    • organische oplosmiddelen of vloeistoffen zoals alcohol
  • Houd het product, de onderdelen van het product en de verpakking uit de buurt van kinderen.
  • Verwijder de batterij of koppel alle kabels los tijdens vervoer.
  • Als de printer langere tijd niet wordt gebruikt, verwijder dan de batterij en haal alle kabels los voordat u het apparaat opslaat.
  • Plaats GEEN zware voorwerpen op de printer of de USB-kabel.
  • Trek NIET hard aan de USB-kabel en gebruik GEEN kracht bij het buigen van de kabel.

Oplaadbare li-ionbatterij

• Houd de batterij uit de buurt van kleine kinderen. Neem bij inslikken direct contact op met een arts of noodhulpdienst.
  • ebruik de batterij niet als u afwijkingen constateert, zoals een vreemde geur, oververhitting, vervorming of verkleuring.

Netspanningsadapter (optioneel), autolader (optioneel)

• Gebruik deze alleen met het daarvoor bestemde product.
  • Steek de stekker stevig in het stopcontact.
  • Gebruik de AC-adapter met een AC 100 V - 240 V 50/60 Hz stopcontact en autoadapter met DC 12 V.
  • Voorkom dat metalen objecten in contact komen met de connectoren en poorten.
  • Trek NIET aan het snoer als u de netspanningsadapter verwijdert. Gebruik de stekker om de netspanningsadapter of de autolader uit het stopcontact/de spanningsbron te halen.
  • De netspanningsadapter en autoadapter NIET beschadigen, verdraaien, sterk buigen, eraan trekken, er GEEN voorwerpen op plaatsen of aan vastbinden.
  • Voorkom dat de kabels van de netspanningsadapter of de autolader bekneld raken.
  • Belast stopcontacten niet te zwaar.

VOORZICHTIG

Printer

• Raak het mes of de printkop NIET aan. Dit kan letsel veroorzaken.
  • Houd de printer NIET vast bij de rolcompartimentklep of de rolgeleider. Daardoor kan de klep loskomen en de printer vallen.
  • Volg de bijbehorende instructies bij het aansluiten van kabels en accessoires.
  • Raak de printkop of de metalen onderdelen rondom de printkop NIET aan.
    image
  • Als de printer gedurende lange tijd wordt gebruikt, kunnen de gemarkeerde printeronderdelen heet genoeg worden om lichte brandwonden te veroorzaken.
    image

Oplaadbare li-ionbatterij

• Spoel de huid of uw kleding onmiddellijk schoon met water als er vloeistof uit de batterij op uw huid of kleding terecht komt.

Netspanningsadapter (optioneel), autolader (optioneel)

• Zorg ervoor dat het netsnoer altijd bereikbaar is, zodat u in geval van nood de stekker direct uit het stopcontact kunt halen.

Riemclip

• Zorg ervoor dat de riemclip stevig is bevestigd aan de printer en aan de riem van de drager.

BELANGRIJK
  • Verwijder NIET de labels die op de printer zijn aangebracht. De labels bevatten naast informatie over de bediening het modelnummer van de printer.
  • Druk NIET met een voorwerp met een scherpe punt, zoals een pen, op de aan-/uitknop. Hierdoor kan de knop of het LED-lampje beschadigen.
  • Verplaats de printer NIET terwijl er kabels zijn aangesloten op een stopcontact of USB-poort van de printer. Dat kan de connector en poorten beschadigen.
  • Berg de printer NIET op op een plaats waar hij is blootgesteld aan hoge temperaturen, een hoge luchtvochtigheid, direct zonlicht of stof. Dat kan verkleuring en storing veroorzaken.