IEEE 802.1x -todennusmenetelmät

Vastaavat mallit:PJ‑883
EAP-FAST

EAP-FAST (Extensible Authentication Protocol – Flexible Authentication via Secured Tunnel) on Cisco Systems, Inc. -yhtiön kehittämä protokolla, jossa todennus tapahtuu käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla ja jossa käytetään symmetristä avainalgoritmia tunneloidun käyttäjätunnistuksen saavuttamiseksi.

Brother-laite tukee seuraavia sisäisiä todennusmenetelmiä:

• EAP-FAST/NONE
  • EAP-FAST/MS-CHAPv2
  • EAP-FAST/GTC

PEAP
Protected Extensible Authentication Protocol (PEAP) on EAP-menetelmän versio, jonka ovat kehittäneet Cisco Systems, Inc., Microsoft Corporation ja RSA Security. PEAP luo salatun SSL (Secure Sockets Layer)/TLS (Transport Layer Security) -tunnelin asiakkaan ja todennuspalvelimen välille. Tunnelia käytetään käyttäjätunnuksen ja salasanan lähetykseen. PEAP tarjoaa molemminpuolisen todennuksen palvelimen ja asiakkaan välillä.

Brother-laite tukee seuraavia sisäisiä todennusmenetelmiä:

• PEAP/MS-CHAPv2
  • PEAP/GTC

EAP-TTLS

EAP-TTLS (Extensible Authentication Protocol Tunneled Transport Layer Security) -protokollan ovat kehittäneet Funk Software ja Certicom. EAP-TTLS luo samanlaisen salatun SSL-tunnelin kuin PEAP asiakkaan ja todennuspalvelimen välille käyttäjätunnuksen ja salasanan lähettämistä varten. EAP-TTLS tarjoaa molemminpuolisen todennuksen palvelimen ja asiakkaan välillä.

Brother-laite tukee seuraavia sisäisiä todennusmenetelmiä:

• EAP-TTLS/CHAP
  • EAP-TTLS/MS-CHAP
  • EAP-TTLS/MS-CHAPv2
  • EAP-TTLS/PAP

EAP-TLS

EAP-TLS (Extensible Authentication Protocol-Transport Layer Security) vaatii digitaalisen varmenteen todennuksen sekä asiakkaalta että todennuspalvelimelta.