Home > Documenten afdrukken met mobiele apparaten > Compatibele apps voor afdrukken

Compatibele apps voor afdrukken

• PJ-822/PJ-823:

U kunt de printer als zelfstandige printer gebruiken, maar u kunt de printer ook verbinden met een mobiel Android-apparaat. Installeer de mobiele Brother-apps en verbind daarna de printer met een USB-kabel met het mobiele apparaat om documenten te maken en deze direct af te drukken vanaf het mobiele apparaat. U kunt met een USB-kabel tevens gegevens - zoals sjablonen, symbolen en databases die met een computer zijn gemaakt - overzetten van het mobiele apparaat naar de printer. Deze kabel is apart verkrijgbaar.

• PJ-862/PJ-863/PJ-883:

Brother heeft verschillende gratis apps die u kunt gebruiken in combinatie met de printer. Dat zijn bijvoorbeeld apps waarmee u rechtstreeks kunt afdrukken vanaf een iPhone, iPad, iPod touch of een mobiel apparaat met Android en apps waarmee u draadloos gegevens - zoals sjablonen, symbolen en databases die u op een computer hebt gemaakt - kunt overdragen naar een zelfstandige printer.

Ga voor meer informatie over de beschikbare mobiele apps voor de printer naar https://support.brother.com/g/d/f5f9

iOS-apparaten

Software Kenmerken

Brother iPrint&Scan

(PJ-862/PJ-863/PJ-883)

Met Brother iPrint&Scan kunt u de functies van uw Brother-printer direct vanaf uw mobiele apparaat gebruiken. Download iPrint&Scan met uw iOS-apparaat uit de App Store. Scannen is niet beschikbaar voor uw printer.

Print SDK

(PJ-862/PJ-863/PJ-883)
Download de Software Development Kit (SDK) vanuit het Brother Developer Center (https://support.brother.com/g/s/es/dev/en/index.html).

Mobile Transfer Express

(PJ-862/PJ-863/PJ-883)

Met deze toepassing kunt u een mobiel apparaat gebruiken om databases en lay-outs te downloaden die zijn gemaakt op een computer met P-touch Editor en zijn opgeslagen in een cloudservice. Vervolgens kunt u de gegevens naar de printer verzenden. U kunt deze Brother-app downloaden vanuit de App Store.

AirPrint

(PJ-883)
Met AirPrint kunt u vanaf een Apple-apparaat (iPad, iPhone of iPod touch) afdrukken zonder extra software te installeren.

Mobile Deploy

(PJ-862/PJ-863/PJ-883)

Hiermee kunt u via een mobiel apparaat updates ophalen voor de instellingen en firmware van de printers.

De software stuurt de updatebestanden voor de printers via DropBox of een HTTP(S)-server naar de doelprinters. U kunt deze Brother-app downloaden vanuit de App Store.

Android-apparaten

Software Kenmerken

Brother iPrint&Scan

Met Brother iPrint&Scan kunt u de functies van uw Brother-printer direct vanaf uw mobiele apparaat gebruiken. Gebruik het Android-apparaat om iPrint&Scan te downloaden vanuit Google Play. Scannen is niet beschikbaar voor uw printer.

Print SDK

Download de Software Development Kit (SDK) vanuit het Brother Developer Center (https://support.brother.com/g/s/es/dev/en/index.html).

Mobile Transfer Express

Met deze app kunt u een mobiel apparaat gebruiken om databases en lay-outs te downloaden die zijn gemaakt op een computer met P-touch Editor en zijn opgeslagen in een cloudservice. Vervolgens kunt u de gegevens naar de printer verzenden. U kunt deze Brother-app downloaden vanuit Google Play™.

Mopria® Print Service

(PJ-883)

Mopria® Print Service voorziet mobiele Android-apparaten (Android versie 4.4 of hoger) van afdrukfuncties. Ontwikkeld door de Mopria Alliance. Met deze app kunt u verbinding maken met hetzelfde netwerk als de printer en afdrukken zonder extra instellingen op te geven.

Print Service Plugin

Hiermee kunt u afdrukken vanaf een Android-apparaat.

Mobile Deploy

Hiermee kunt u via een mobiel apparaat updates ophalen voor de instellingen en firmware van de printers.

De software stuurt de updatebestanden voor de printers via DropBox of een HTTP(S)-server naar de doelprinters. U kunt deze Brother-app downloaden vanuit Google Play™.