HL-3070CW

HL-3070CW

Niet uw product?

Datum: 30/01/2013 Nummer: faq00002037_006

Hoe kan ik mijn apparaat met SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ of AOSS™ configureren voor een draadloos netwerk?

Volg de onderstaande stappen:

• Als u uw Brother-printer wilt gebruiken in het netwerk, raden wij u aan de systeembeheerder te raadplegen vóór de installatie.

• Als u de Windows Firewall of een firewallfunctie van antivirussoftware gebruikt, schakel die dan tijdelijk uit. Zodra u zeker weet dat u kunt afdrukken, configureert u de software-instellingen aan de hand van de aanwijzingen. Nadat u de netwerkinstellingen hebt geconfigureerd, schakelt u de firewall weer in.

• Als u de draadloze instellingen van de printer al eerder hebt geconfigureerd, moet u de afdrukserver eerst resetten.
    Zie de instructies bij "Hoe krijg ik de fabrieksinstellingen voor het netwerk terug?"

1. Druk op een van de menuknoppen (+, -OK of Back) op het bedieningspaneel van de printer om het apparaat offline te zetten.
  2. Druk op + of - om "Netwerk" te selecteren. Druk op OK.
  3. Druk op + of - om "WLAN" te selecteren. Druk op OK.
  4. Druk op + of - om "SES/WPS/AOSS" te selecteren. Druk op OK.
  5. Twee minuten lang gaat de printer op zoek naar een toegangspunt dat SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup of AOSS™ ondersteunt.
  6. Zet uw toegangspunt in de modus SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup of AOSS™, afhankelijk van de modus die uw toegangspunt ondersteunt. Raadpleeg de handleiding van het toegangspunt als u wilt weten welke modus wordt ondersteund.
  7. Als "Verbonden" op het display verschijnt, is de printer goed verbonden met uw router of toegangspunt.
    U kunt de printer nu gebruiken in een draadloos netwerk.

Als "Verbonden" niet op het display komt, heeft de printer geen verbinding kunnen maken met het toegangspunt of de router met behulp van SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup of AOSS™.

Zie de melding hieronder en volg de aanwijzingen.

Verbindingsfout:
    Sessieoverlap gedetecteerd. De printer heeft gedetecteerd dat er meerdere toegangspunten of routers in uw netwerk zijn met SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ of AOSS™ ingeschakeld.
    Zorg ervoor dat er maar op één router of toegangspunt SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup of AOSS™ actief is en probeer het opnieuw vanaf stap 1.

Geen toegangspunt:
    Detectie van toegangspunt/router mislukt. De printer heeft geen toegangspunt of router in uw netwerk gedetecteerd met SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ of AOSS™ ingeschakeld.
    Zet de printer dichter bij het toegangspunt of de router en probeer het opnieuw vanaf stap 1.

Als dezelfde melding opnieuw wordt weergegeven, zet u de afdrukserver terug op de standaardinstellingen. Zie de instructies bij "Hoe krijg ik de fabrieksinstellingen voor het netwerk terug?" Probeer het vervolgens opnieuw vanaf stap 1.

Verbinding mislukt:
    Verbinding met toegangspunt/router mislukt.
    Probeer het opnieuw vanaf stap 1.

Als dezelfde melding opnieuw wordt weergegeven, zet u de afdrukserver terug op de standaardinstellingen. Zie de instructies bij "Hoe krijg ik de fabrieksinstellingen voor het netwerk terug?" Probeer het vervolgens opnieuw vanaf stap 1.

Verwante vragen

Verwante modellen

HL-3070CW