DCP-1612W

Miten Brother liitetään langattomaan verkkoon

1. Ennenkuin Brother liitetään langattomaan verkkoon

Ota muistiin langattoman verkon asetukset kuten verkkonimi ja verkkoavain reitittimen tarrasta. Tarvitset niitä kohta:

• Verkon nimi (myös "SSID" tai "ESSID")
  • Verkkoavain (myös "salasana", "Security Key" tai "Encryption Key")

SSID

Mistä löytyvät verkkonimi (SSID) ja verkkoavain (salasana)

1. Etsi reitittimen kyljessa olevasta tarrasta.
  2. Etsi reitittimen käyttöohjeesta tai asennusohjeesta.

Brother ei voi tietää tällaisiä asioita. Jos verkkonimea tai salasanaa ei loydy, ota yhteytta nettiyhteydentarjoajaasi tai reitittimen myyjään.

Jos et löydä verkkonimeä (SSID) ja verkkoavainta (salasanaa) katso seuraavia UKK-sivuja:

Windows-käyttäjät

> Langattoman verkon tietoturvaohjeita (Windows).

Macintosh-käyttäjät

> Langattoman verkon tietoturvaohjeita (Macintosh).

Kun turva-asetukset on selvitetty, jatka kohdasta 2 jossa luodaan yhteys verkkoon.

Jos langattoman verkon reititin tukee WEP-salausta, jossa käytetään useita salausavaimia, kirjoita muistiin vain ensimmäinen WEP-avain ja käytä sitä.

2. Langaton verkkoyhteys otetaan käyttöön Brotherissa

Asenna Brother langattomaan verkkoon:

1. Liitä virtajohto Brother-laitteeseen ja pistorasiaan.
    Kytke virta päälle Brotheriin.

2. Paina Valikko - tai Asetukset -painiketta.

3. Valitse ylä- tai alanuolinäppäimellä jokin seuraavista:

1. Valitse Verkko. Paina OK.

2. Valitse WLAN. Paina OK. (Tätä vaihetta ei ole kaikissa malleissa.)

3. Valitse Ohjattu asennus. Paina OK.
  4. Kun tulee ilmoitus Vaihdetaanko langattomaan verkkoliitäntään? tai Otetaanko WLAN käyttöön? näkyviin, ota langaton verkko käyttöön valitsemalla Kyllä.
    Laite etsii langattomia verkkoja.

5. Kun laite löysi langattomia verkkoja se esittää listan verkkojen nimistä (SSID).
    Kun SSID-tunnusten luettelo tulee näkyviin, valitse aiemmin kirjoittamasi SSID-nimi ylä - tai alanuolipainikkeilla.

Jos langaton reititin tai tukiasema on piilotettu (ei lähetä verkon nimeä eli SSID-tietoja), anna oikea SSID (verkon nimi) ja verkkoavain (salasana) manuaalisesti.

1. Valitse <New SSID> (Uusi SSID) ja anna SSID (verkon nimi).
    2. Valitse Infrastruktuuri ja siirry seuraavaan vaiheeseen.
  6. Paina OK.

7. Tee jokin seuraavista:
    • Jos käytät autentikointia ja salausta johon tarvitaan salasana
      Anna salasana (verkkoavain) ja paina OK.
      Ota asetukset käyttöön valitsemalla Kyllä. (tämä vaihe voidaan ohittaa joissakin malleissa.)

Varmista, että kirjoitat langattoman verkon salasanan.

Kirjoita laitteen ohjauspaneelin painikkeilla tai nestekidenäytöllä salasanan isot ja pienet kirjaimet, numerot tai symbolit.

• Jos käytät avointa verkkoa ilman salausta
      Jatka seuraavasta.
  8. Laite yrittää ottaa yhteyttä valitsemaasi verkkoon.
    • Jos Brother-laite on liitetty oikein
      Laitteen LCD-näyttöön tulee ilmoitus Yhdistetty.

• Jos verkkoon ei syntynyt yhteyttä

Laite tulostaa langattoman yhteysraportin. Tarkista raportin virhekoodit.
       Laite tulostaa langattoman yhteysraportin. Tarkista raportin virhekoodit.

Connection Failed (Yhteyden muodostaminen epäonnistui)

Lisätietoja virhekoodeista ja ratkaisuista saat napsauttamalla tätä.

3. Lataa ja asenna Brotherin ohjain

Kun verkkoyhteys on saatu toimimaan, asenna Brotherin ohjain. Lataa ohjain seuraavasti:

Windows-käyttäjät

Lataa sivultamme osiosta Lataukset "Täydellinen ohjain & ohjelmistopaketti".

Asennusohjeet ovat lataussivulla.

Macintosh-käyttäjät

Lataa sivultamme osiosta Lataukset "Täydellinen ohjain & ohjelmistopaketti".

Asennusohjeet ovat lataussivulla.

Jos Brother-laitteelle ei ole saatavilla täydellistä ohjain ja ohjelmisto- / täydellistä ohjelmistopakettia, asenna uusin tulostinohjain ja/tai skanneriohjain uudelleen.

Asennusohjeet ovat lataussivulla.

> Lataa Tulostinohjain ja/tai skanneriohjain napsauttamalla tätä Ladattavat tiedostot -osiossa.

(Macintosh)
Jos tulostinohjainta ja skanneriohjainta ei löydy käytä AirPrint-toimintoa.
Jos haluat nähdä, miten Brother-laite lisätään AirPrint-toiminnolla, katso aiheeseen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä sivun lopusta.

Jos laite ei tue AirPrint-toimintoa, AirPrint-sovelluksen usein kysytyistä kysymyksistä ei ole apua. Lataa Brother iPrint&Scan App Storesta.

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-1610W, DCP-1612W, DCP-J572DW, DCP-L2530DW, DCP-L2537DW, DCP-L3517CDW, MFC-J480DW, MFC-J491DW, MFC-J497DW, MFC-L2710DW