PT-P750W

Miten tulostan tietokoneesta langattomasti? (Wireless Direct-tila)

Asenna laite langattomaan verkkoon samalla kuin asennat tulostinohjaimen:
Windows
Mac (macOS 10.15 ja vanhemmat)

Windows:

1. Lataa asennustyökalu Ohjelman/Dokumentin asennus (Software/Document Installer) sivultamme osiosta [Ladattavat tiedostot] Työkalulla asennat tulostinohjaimen ja apuohjelmat, kuten P-touch Editorin ja tulostinasetustyökalun (Printer Setting Tool).

2. Kaksoisnapsauta ladatun tiedoston nimeä niin asennus alkaa.

3. Kohdasta [Connection Type] valitse paikallisliitäntä [Local Connection (USB)] ja seuraa näyttöön tulevia ohjeita.
    Valitse [Next] ja seuraa näyttöön tulevia ohjeita.
    Connection Type

4. Kun asennus on valmis, pidä tulostimen Wireless Mode-nappia alhaalla noin sekunnin ajan niin verkkoyhteys menee päälle. Kun Wi-Fi LED palaa, päästä irti Wireless Mode-napista.

5. Käynnistä Printer Setting Tool-ohjelma ja valitse sieltä [Communication Settings].

Lisätietoja Printer Setting Tool-ohjelman käytöstä sivulta "Tulostinasetustyökalun käyttö (Windows)".

6. Tarkista välilehdellä [Wireless Direct] verkon nimi; SSID (Network Name) ja salasana; Password (Network Key).
    Wireless Direct

7. Välilehdellä [General] ikkunassa [Communication Settings] asetus [Network Settings on Power On] pitää olla [Keep Current State] ja sitten [Selected Interface] pitää olla [Infrastructure and Wireless Direct].
    Communication Settings

8. Yhdistä tietokone verkkoon, jonka nimi on se SSID jonka näit vaiheessa 6 ja luo yhteys tulostimeen.
    Connect
    Odota kunnes yhteys syntyy.
    • Tulostimessa SSID (Network Name) ja salasanan (Network Key) oletusarvot ovat seuraavat:
      - SSID: “DIRECT-brPT-P750W****” missä “****” on tulostimen sarjanumeron neljä viimeistä numeroa
         (sarjanumeron näet avaamalla kasettikotelon kannen.)
      -  Salasana: 00000000
    • Jos haluat tulostaa SSID:n ja salasanan, paina kaksi kertaa Wireless Mode-nappia. (Käytä 24 mm leveää tarraa.)
    • Kun tietokoneesi on Wireless Direct-yhteydessä tulostimeen, se ei voi olla samaan aikaan yhteydessä internettin. Jos haluat olla samaan aikaan yhteydessä internettin yhdistä tietokone tulostimeen kaapelilla.
    • Jos sinulla on Windows 10 tai uudempi, valitse valintaruutu [Connect automatically].
  9. Ohjelmassa Printer Setting Tool tarkista välilehdeltä [Wireless Direct] että kohdassa [Current Status] on oikea IP-osoite.
    Wireless Direct

10. Avaa ikkuna Laitteet ja tulostimet [Devices and Printers]. Ohjeen löydät sivulta "Miten avaan ikkunan Laitteet ja tulostimet".

Windows 8 ja uudemmat:
    Valitse Lisää tulostin [Add a printer] ja sitten Haluamaani tulostinta ei ole luettelossa [The printer that I want isn't listed].

Windows 7:
    Valitse Lisää tulostin [Add a printer] ja sitten Lisää verkko-, langaton tai Bluetooth-tulostin [Add a network, wireless or Bluetooth printer].
    Valitse Haluamaani tulostinta ei ole luettelossa [The printer that I want isn't listed].
    Add Printer

11. Windows 8 ja uudemmat:
    Ikkunassa Etsi tulostinta muiden vaihtoehtojen avulla [Find a printer by other options] valitse Lisää paikallinen tulostin tai verkkotulostin käyttäen manuaalisia asetuksia [Add a local printer or network printer with manual settings] ja sitten [Next].
    Kun tulee ikkuna [Choose a printer port] valitse Lisää uusi portti [Create a new port:] ja sitten kohdasta Porttityyppi [Type of Port] ota [Standard TCP/IP Port].

Windows 7:
    Ikkunassa Etsi tulostinta nimen tai TCP/IP-osoitteen perusteella [Find a printer by name or TCP/IP address] valitse Lisää tulostin TCP/IP-osoitetta tai isäntänimeä käyttämällä [Add a printer using a TCP/IP address or hostname] ja sitten [Next].
    Windows 8 ja uudemmat
    Windows 8 or later
    Windows 7
    Windows 7

12. Anna IP-osoite jonka näit vaiheessa 9 ja sitten [Next].
    Add Printer

13. Kun tulee kysymys, mitä ohjaimen versiota haluat käyttää [Which version of the driver do you want to use?], valitse Nykyinen versio [Use the driver that is currently installed (recommended)] ja sitten [Next].

14. Tarkista tulostimen nimi ja valitse [Next]. Nyt tietokone on yhdistetty tulostimeen.

15. Avaa taas ikkuna Laitteet ja tulostimet, napsauta tulostimen kuvaketta oikealla hiirennäppäimellä ja valitse Tulostimen ominaisuudet [Printer Properties].

16. Välilehdellä [Ports] katso että:
    a) Tulostimen IP-osoite on sama mikä näkyi vaiheessa 8.
    b) Valitsit portin [Standard TCP/IP Port] (eikä WSD-porttia).
    Napsauta [Apply].

17. Tarkista että tulostimen Editor Lite-merkkivalo ei pala. Avaa P-touch Editor ja valitse tulostin listasta .

18. Voit tulostaa tietokoneesta.

Mac (macOS 10.15 ja vanhemmat):

1. Lataa Täydellinen ohjain- ja ohjelmistopaketti (Full Software Package) sivultamme osiosta [Ladattavat tiedostot].

2. Kaksoisnapsauta ladatun tiedoston nimeä ja käynnistä asennus napsauttamalla [Start Here OSX].

3. Ikkunasta [Connection Type] valitse paikallisliitäntä [Local Connection (USB)] ja seuraa näyttöön tulevia ohjeita.
    Connection Type
  4. Kun asennus on valmis, pidä tulostimen Wireless Mode-nappia alhaalla noin sekunnin ajan niin verkkoyhteys menee päälle. Kun  Wi-Fi LED palaa, päästä irti Wireless Mode-napista.
    IMPORTANT

Tässä vaiheessa pitää P-touch Utilityn olla asennettuna tietokoneeseen. Jos ei ole, lataa ja asenna se sivultamme osiosta [Ladattavat tiedostot].

5. Yhdistä tulostin ja tietokone USB-kaapelilla ja avaa P-touch Utility.
    Tarkemmat ohjeet sivulla "P-touch Utilityn käyttö (Mac OSX)".

6. Välilehdellä [Wireless Direct] pane asetus [Wireless Direct] asentoon [ON].
    Tarkista että SSID (verkkonimi) ja salasana (verkkoavain) ovat oikein.
    Wireless Direct

7. Valitse tietokoneesta se SSID jonka näit vaiheessa 6 ja luo yhteys tulostimeen.
    Network
    • Tulostimen SSID (verkkonimen) ja salasanan (verkkoavaimen) oletusarvot:
      - SSID: “DIRECT-brPT-P750W****” missä “****” on tulostimen sarjanumeron neljä viimeistä numeroa
        (sarjanumeron löydät avaamalla tarrakannen.)
      - Salasana: 00000000
    • Jos salasana on vaihdettu sen jälkeen kun asetuksia muutettiin, joudut antamaan salasanan kun tulostin on valittu.
    • Jos haluat tulostaa verkon nimen ja salasanan, paina kaksi kertaa Wireless Mode-nappia (käytä 24 mm leveää tarraa.)
  8. Kun salasanaa kysytään, anna salasana jonka näit kohdassa 6.
    Odota että yhteys syntyy.

9. Tietokoneen Omenavalikosta avataan Järjestelmäasetukset [System Settings]/[System Preferences] - Tulostimet ja skannerit [Printers & Scanners], valitse sitten [Add Printer, Scanner, or Fax], tai napsauta toimintoa [+].

10. Valitse käytettävä tulostin listasta Name ja valitse listalta [Use] kohta "[mallin nimi] + CUPS".

11. Napsauta toimintoa [Add].

12. Irroita USB-kaapeli.

13. Katso että merkkivalo Editor Lite ei pala. Avaa P-touch Editor ja valitse käytettävä tulostin.

14. Nyt voit muokata ja tulostaa tarroja langattomasti tietokoneesta.

Aiheeseen liittyvät mallit

PT-P750W