PT-P750W

Miten voin yhdistää tulostimen ja Android™ -mobiililaitteen langattomasti?

TÄRKEÄÄ

Jos haluat tulostaa langattomasti Android™ -mobiililaitteella, sinun on ladattava ja asennettava jokin seuraavista Google Play™ -sovelluksista:

• IPrint&Label
  • Mobile Cable Label Tool (kaapelitarrojen tulostamiseen)

Jos haluat muodostaa yhteyden langattomaan verkkoon, käytä mukana toimitettua verkkolaitetta tai litiumioniakkua. Jos Brother-tulostimesi käyttää alkali- tai Ni-MH-akkuja, et voi liittää sitä langattomaan verkkoon.

Valitse yhteystapa, jolla voit yhdistää Brother-tulostimen ja Android-mobiililaitteen langattomasti™ :

Onkosinulla langaton reititin/tukiasema?

* Jos mobiililaite käyttää Wi-Fi -yhteyttä®, se on ehkä jo liitetty langattomaan reitittimeen/tukiasemaan.

Yes (Kylla)

oikealle

Langattoman reitittimen/tukiaseman käyttäminen
(infrastruktuuritila)
No (Ei)
Tukeeko mobiililaitteesi NFC (Near Field Communication) -tekniikkaa?

Yes (Kylla)

oikealle

NFC (Near Field Communication) -toiminnon käyttäminen (Wireless Direct)
No (Ei)
Määritä langaton yhteys manuaalisesti.

Jos käytössä on langaton reititin/tukiasema

Yhteyden muodostaminen langattomalla reitittimellä/tukipisteellä (infrastruktuuritila)

Jos käytössä on langaton reititin/tukiasema, toimi seuraavasti:

1. Liitä Brother-tulostin langattomaan reitittimeen/tukiasemaan.

2. Liitä mobiililaite samaan langattomaan reitittimeen/tukiasemaan.
    (Voit ohittaa tämän vaiheen, jos laite on jo liitetty Wi-Fi-verkkoon.)

3. Liitä tulostin ja mobiililaite.

4. Nyt voit tulostaa mobiililaitteesta langattomasti.
    Infrastruktuuri

Yhteyden muodostaminen langattomalla reitittimellä/tukipisteellä (WPS)

Jos langaton reititin/tukiasema tukee WPS (Wi-Fi Protected Setup) -toimintoa™, toimi seuraavasti:

Jos et voi käyttää langatonta reititintä/tukiasemaa, siirry kohtaan Tulostimen ja langattoman reitittimen/tukiaseman liittäminen tietokoneen avulla.

1. Varmista ensin, että langattomassa reitittimessä/tukipisteessä on WPS-symboli, ja aseta tulostin lähelle langatonta reititintä/tukiasemaa.

2. Käynnistä tulostin.

3. Paina langattoman reitittimen/tukiaseman WPS-painiketta ja pidä tulostimen Wireless mode (Langaton tila) -painiketta painettuna noin viiden sekunnin ajan.

4. Tulostimen Wi-Fi-merkkivalo vilkkuu vihreänä.

5. Kun yhteys on muodostettu, Wi-Fi-merkkivalo palaa vihreänä.
    Jos Wi-Fi-merkkivalo vilkkuu edelleen:
    Liitä tulostin langattomaan reitittimeen/tukiasemaan tietokoneen avulla: Valitse Yhdistä tulostin ja langaton reititin/tukiasema tietokoneen avulla.

6. Liitä mobiililaite langattomaan reitittimeen/tukiasemaan:
    (Jos laite on jo liitetty Wi-Fi-verkkoon, siirry vaiheeseen 8.)
    1. Valitse laitteen [Settings/Asetukset] - [Wi-Fi] ja ota Wi-Fi käyttöön liu'uttamalla vaihtopainiketta.
    2. Valitse vaiheessa 5 sen langattoman reitittimen/tukiaseman SSID (verkon nimi), johon olet muodostanut yhteyden. Laitteen ja langattoman reitittimen/tukiaseman välinen yhteys muodostetaan.
  7. Käynnistä mobiilisovellus ja napauta Settings (Asetukset) -kuvaketta.
    (Mobile Cable Label Toolin käyttäjien on myös valittava [Printer Settings/tulostimen asetukset] - [Printer/tulostin].)

8. Valitse tulostin kohdassa [Wi-Fi Printer/Wi-Fi-tulostin].

9. Nyt voit tulostaa laitteesta langattomasti.

Liitä tulostin langattomaan reitittimeen/tukiasemaan tietokoneen avulla

TÄRKEÄÄ

Varmista ennen jatkamista, että tietokoneessa on Wi-Fi-liitäntä ja se on liitetty langattomaan verkkoon. Jos näin ei ole, tietokone ei voi muodostaa langatonta yhteyttä tulostimeen.

Mac-käyttöjärjestelmälle

PC_mobile

Windows

Ennen kuin aloitat, vahvista langattoman reitittimen/tukiaseman SSID (verkon nimi) ja salasana (verkkoavain).

1. Lataa tulostinohjain tämän sivuston [Ladattavat tiedostot] -osasta.

2. Aloita asennus kaksoisnapsauttamalla ladattua tiedostoa.

3. Valitse Seuraava.
    Ohjainten asennus

4. Valitse [Wireless Network Connection/Langaton verkkoyhteys] ja valitse sitten [Next/Seuraava].
    Yhteystyyppi

5. Valitse [Brother peer-to-peer Network Printer/vertaisverkkotulostin].
    Valitse yhteys

6. Ota verkkoyhteys käyttöön valitsemalla [Change the Firewall port settings] (muuta palomuurin porttiasetuksia) ja jatka asennusta. (Suositus)] ja valitse sitten [Next/Seuraava].
    Palomuuri/virustorjunta havaittu

7. Valmistele USB-kaapeli. Valitse [Yes, I have a USB cable to use for installation/Kyllä, minulla on USB-kaapeli asennusta varten.]
    Langattoman laitteen asetukset

8. Etsi käytettävissä olevat langattomat verkot näytön ohjeiden mukaisesti.

9. Valitse aiemmin vahvistamasi SSID (verkon nimi) ja valitse sitten [Next/Seuraava].
    Käytettävissä olevat langattomat verkot

10. Kun asennuksen vahvistusnäyttö tulee näkyviin, varmista, että valintaruutu on valittu, ja valitse sitten [Next/Seuraava].

11. Varmista, että SSID (verkon nimi) on oikein, ja valitse sitten [Yes/Kyllä].
    SSID

12. Suorita ohjelmiston asennus loppuun näytön ohjeiden mukaisesti.

13. Odota, kunnes asennus on valmis, ja sulje sitten asennusikkuna valitsemalla [Finish/Valmis].

14. Kun tulostin on liitetty langattomaan reitittimeen/tukiasemaan, tulostimen Wi-Fi-merkkivalo syttyy.

15. Liitä Android™ -mobiililaite langattomaan reitittimeen/tukiasemaan.
    (Jos laite on jo liitetty Wi-Fi-verkkoon, siirry vaiheeseen 16.)
    1. Ota Wi-Fi-toiminto käyttöön valitsemalla [Settings/Asetukset] - [Wi-Fi] ja liu'uttamalla vaihtopainiketta.
    2. Valitse vaiheessa 11 SSID, johon olet muodostanut yhteyden. Laite ja langaton reititin/tukiasema yhdistetään.
  16. Käynnistä mobiilisovellus ja napauta Asetukset -kuvaketta.
    (Langattoman kaapelin merkintätyökalun käyttäjien on myös valittava [Printer Settings/tulostimen asetukset] - [Printer/tulostin].)

17. Valitse tulostin kohdassa [Wi-Fi Printer/Wi-Fi-tulostin].

18. Nyt voit tulostaa laitteesta langattomasti.

Mac

Ennen kuin aloitat, vahvista langattoman reitittimen/tukiaseman SSID (verkon nimi) ja salasana (verkkoavain).

1. Lataa koko ohjelmistopaketti tämän sivuston [Ladattavat tiedostot] -osiosta.

2. Kaksoisnapsauta ladattua tiedostoa.

3. Avaa [Utilities] (Apuohjelmat) -kansio ja etsi Ohjattu langattoman laitteen asennus.

4. Kaksoisnapsauta [Wireless Device Setup Wizard.App].

5. Määritä tulostimen ja langattoman reitittimen/tukiaseman väliset langattomat asetukset näytön ohjeiden mukaisesti.

Suosittelemme yhteyden muodostamista USB-kaapelilla.

6. Kun valitset langattoman reitittimen/tukiaseman, varmista, että valitset aiemmin vahvistamasi SSID-osoitteen.

7. Liitä Android™ -mobiililaite langattomaan reitittimeen/tukiasemaan:
    Ota Wi-Fi-toiminto käyttöön valitsemalla [Settings/Asetukset] - [Wi-Fi] ja liu'uttamalla vaihtopainiketta.

Jos laite on jo liitetty Wi-Fi-verkkoon, siirry vaiheeseen 9.

8. Valitse SSID, jota käytit aiemmin. Laitteen ja langattoman reitittimen/tukiaseman välinen yhteys muodostetaan.

9. Käynnistä mobiilisovellus ja napauta Settings (Asetukset) -kuvaketta.
    (Langattoman kaapelin merkintätyökalun käyttäjien on myös valittava [Printer Settings/tulostimen asetukset] - [Printer/tulostin].)

10. Valitse tulostin kohdassa [Wi-Fi Printer/Wi-Fi-tulostin].

11. Nyt voit tulostaa langattomasti laitteesta.

Jos sinulla ei ole langatonta reititintä/tukiasemaa

Yhteyden muodostaminen NFC-tekniikalla (Wireless Direct)

1. Käynnistä tulostin.

2. Varmista, että tulostimen NFC (Near Field Communication) -merkkivalo palaa.
    Jos NFC-merkkivalo ei pala:
    Ota NFC-toiminto käyttöön painamalla langattoman tilan painiketta yhden sekunnin ajan. Kun NFC-merkkivalo palaa, vapauta painike.

IPrint&Label -käyttäjät
 Mobile Cable Label Tool -käyttäjille

IPrint&Label-käyttäjille

1. Ota NFC (Near Field Communication) -toiminto käyttöön mobiililaitteessa: Valitse [Settings/Asetukset] - [Wireless and Network/Langaton ja verkko] - [Others/Muut] ja varmista, että [NFC]-toiminnon vaihtopainike on KÄYTÖSSÄ.

2. Kosketa laitetta tulostimen NFC-merkillä.
    NFC
    Laite tunnistaa tulostimen langattomat asetukset.

3. Kun laite vastaanottaa asetustiedot tulostimesta, iPrint&Label käynnistyy automaattisesti.

Varmista, että iPrint&Label on asennettu. Jos sitä ei ole asennettu laitteeseen, Google Play™ -kauppa-sovellus tulee näkyviin.

4. Tulostimen NFC-merkkivalo sammuu ja syttyy uudelleen. Yhteys on muodostettu.
    Nyt voit tulostaa laitteesta langattomasti.

Mobile Cable Label Tool -käyttäjille

1. Ota NFC-toiminto käyttöön mobiililaitteessa: Valitse [Settings/Asetukset] - [Wireless and Network/Langaton ja verkko] - [Others/Muut] ja varmista, että [NFC]-toiminnon vaihtopainike ON KÄYTÖSSÄ.

2. Käynnistä Mobile Cable Label Tool ja avaa sitten nimen muokkausnäyttö tai tulostimen asetusnäyttö.

3. Kosketa laitetta tulostimen NFC-merkillä.
    NFC
    Laite tunnistaa tulostimen langattomat asetukset.

4. Tulostimen NFC-merkkivalo sammuu ja syttyy uudelleen. Yhteys on muodostettu.
    Nyt voit tulostaa laitteesta langattomasti.

Yhteyden muodostaminen tietokoneella (Wireless Direct)

1. Käynnistä tulostin.

2. Varmista, että tulostimen Wi-Fi-merkkivalo palaa.
    Jos Wi-Fi-merkkivalo ei pala:
    1. Ota langaton tila käyttöön pitämällä Wireless Mode (Langaton tila) -painiketta painettuna yhden sekunnin ajan.
    2. Kun Wi-Fi-merkkivalo palaa, vapauta langattoman tilan painike. Wi-Fi-merkkivalo alkaa vilkkua.
  3. Ota tulostimen langattomat asetukset käyttöön tietokoneessa:
     Mac-käyttöjärjestelmälle
     Windows

Windows

TÄRKEÄÄ
  • Varmista, että tulostinajuri ja tulostimen asetustyökalu on asennettu tietokoneeseen. Jos näin ei ole, lataa ja asenna ne tämän sivuston [Ladattavat tiedostot] -osasta.
  • Varmista, että tulostimeen on kytketty virta, ja liitä se sitten tietokoneeseen USB-kaapelilla.

1. Käynnistä tulostimen asetustyökalu tietokoneessa ja valitse [Communication Settings/Tiedonsiirtoasetukset].
    Lisätietoja tulostimen asetustyökalusta on usein kysytyissä kysymyksissä: Printer Setting Tool -työkalun käyttäminen (Windows)

2. Valitse [General/Yleiset]-välilehdessä [Communication Settings/Tiedonsiirtoasetukset] ja varmista sitten, että.
    • [Keep Current State/Säilytä nykyinen tila] on valittu [Network Settings on Power on/Verkkoasetukset virran ollessa päällä]-asetukseksi
    • [Infrastructure and Wireless Direct] on valittu [Selected Interface/valittu liittymä]-asetukseksi
  3. Käynnistä mobiilisovellus ja napauta Asetukset -kuvaketta.
    (Langattoman kaapelin merkintätyökalun käyttäjien on myös valittava [Printer Settings/tulostimen asetukset] - [Printer/tulostin].)

4. Valitse tulostin kohdassa [Wi-Fi Printer/Wi-Fi-tulostin].

5. Nyt voit tulostaa mobiililaitteesta langattomasti.

Mac

TÄRKEÄÄ Varmista, että tulostinajuri ja P-touch Utility on asennettu tietokoneeseen.

1. Liitä tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja käynnistä P-Touch-apuohjelma.
    Lisätietoja on usein kysytyissä kysymyksissä: P-touch Utility -apuohjelman käyttäminen (Mac OSX).

2. Määritä [Wireless Direct]-välilehdessä [Wireless Direct]-asetukseksi [ON/PÄÄLLÄ].

3. Käynnistä mobiilisovellus ja napauta Asetukset -kuvaketta.
    (Langattoman kaapelin merkintätyökalun käyttäjien on myös valittava [Printer Settings/tulostimen asetukset] - [Printer/tulostin].)

4. Valitse tulostin kohdassa [Wi-Fi Printer/Wi-Fi-tulostin].

5. Nyt voit tulostaa mobiililaitteesta langattomasti.

Tulostimen SSID-oletussalasana (verkon nimi) ja salasana (verkkoavain):

• SSID: DIRECT-brPT-P750W****, jossa ’****’ on tuotteen sarjanumeron neljä viimeistä numeroa (sarjanumerotarra näkyy kasettikantta avattaessa).
  • Salasana: 00000000

Jos olet vaihtanut salasanan Communication Settings (Tiedonsiirtoasetukset) -toiminnolla, sinun on annettava se tulostimen valitsemisen jälkeen.

Jos haluat tulostaa SSID:n ja salasanan, paina langattoman tilan painiketta kahdesti (käytä 0.94 tuuman (24 mm:n) nauhaa).

Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu

Ota tulostimen WLAN-asetukset käyttöön tietokoneessa:

Windows

Mac

Windows

TÄRKEÄÄ
  • Varmista, että tulostinajuri ja tulostimen asetustyökalu on asennettu tietokoneeseen. Jos näin ei ole, lataa ja asenna ne tämän sivuston [Ladattavat tiedostot] -osasta.
  • Varmista, että tulostimeen on kytketty virta, ja liitä se sitten tietokoneeseen USB-kaapelilla.

1. Käynnistä tulostimen asetustyökalu tietokoneessa ja valitse [Communication Settings/Tiedonsiirtoasetukset].
    Lisätietoja tulostimen asetustyökalusta on usein kysytyissä kysymyksissä: Printer Setting Tool -työkalun käyttäminen (Windows)

2. Valitse [General/Yleiset]-välilehdessä [Communication Settings/Tiedonsiirtoasetukset].
    • Varmista, että [Keep Current State/Säilytä nykyinen tila] on valittuna [Network Settings on Power on/Verkkoasetukset käytössä]-asetuksessa.
    • Varmista, että [Selected Interface/valittu liittymä]-asetukseksi on valittu [Infrastructure and Wireless Direct/Infrastruktuuri- ja Wireless Direct -asetukset].
  3. Käynnistä mobiilisovellus ja napauta Asetukset -kuvaketta.
    (Mobile Cable Label Toolin käyttäjien on myös valittava [Printer Settings/tulostimen asetukset] - [Printer/tulostin].)

4. Valitse tulostin kohdassa [Wi-Fi Printer/Wi-Fi-tulostin].

5. Nyt voit tulostaa laitteesta langattomasti.

Mac

TÄRKEÄÄ Varmista, että tulostinajuri ja P-touch-apuohjelma on asennettu tietokoneeseen.

1. Liitä tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja käynnistä P-Touch-apuohjelma.
    Lisätietoja P-touch-apuohjelmasta on usein kysytyissä kysymyksissä: P-touch Utility -apuohjelman käyttäminen (Mac OSX).

2. Määritä [Wireless Direct]-välilehdessä [Wireless Direct]-asetukseksi [ON/PÄÄLLÄ].

3. Käynnistä mobiilisovellus ja napauta Asetukset -kuvaketta.
    (Mobile Cable Label Toolin käyttäjien on myös valittava [Printer Settings/tulostimen asetukset] - [Printer/tulostin].)

4. Valitse tulostin kohdassa [Wi-Fi Printer/Wi-Fi-tulostin].

5. Nyt voit tulostaa mobiililaitteesta langattomasti.

Aiheeseen liittyvät mallit

PT-P750W