MFC-9140CDN

Faxberichten ontvangen met het Brother-apparaat in de modus Handmatig.

Met de modus Handmatig ontvangen van uw Brother-apparaat schakelt u de automatische faxontvangst helemaal uit. Gebruik de handmatige modus alleen als u niet veel faxen ontvangt.

De handmatige modus is niet van invloed op het verzenden van faxen.

HET BROTHER-APPARAAT IN DE MODUS HANDMATIG PLAATSEN

Volg de onderstaande stappen om het apparaat in de handmatige modus te plaatsen.

1. Druk op Instellingen(Instell.).

2. Druk op Alle instell.

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Fax weer te geven.

4. Druk op Fax.

5. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmodus weer te geven.

6. Druk op Ontvangstmodus.

7. Druk op Handmatig.

8. Druk op Home(Beginscherm).

FAXBERICHTEN ONTVANGEN IN DE MODUS HANDMATIG

Met de handmatige modus is het nog steeds mogelijk om faxberichten te ontvangen, maar u moet de ontvangst zelf starten.

• Als u weet dat de inkomende oproep een fax is en u staat bij uw Brother-apparaat, ga dan als volgt te werk om de fax te ontvangen:

1. Neem de hoorn van de externe telefoon op of druk op Fax(Fax) en druk vervolgens op Haak. U hoort faxtonen (korte, herhaalde pieptonen) of stilte.

2. Druk op Fax Start en kies Ontvangen. Het faxbericht wordt ontvangen.

• Als u een oproep aanneemt op een tweede telefoon en faxtonen hoort (korte, herhaalde pieptonen) of stilte, ga dan als volgt te werk om de fax te ontvangen:

1. Druk op *, 5, 1 (*, 9, 1 voor Nieuw-Zeeland) op de cijfertoetsen van de telefoon.

2. Wacht tot u het apparaat hoort aannemen (u hoort faxgeluiden).

3. Hang op. Het faxbericht wordt ontvangen.

• Als u een oproep aanneemt op een externe telefoon die op de aansluiting EXT van uw Brother-apparaat is aangesloten en een faxtoon hoort (korte, herhaalde pieptonen) of stilte, ga dan als volgt te werk om de fax te ontvangen:

1. Druk op Fax Start en kies Ontvangen.

2. Wacht tot u het apparaat hoort aannemen (u hoort faxgeluiden).

3. Hang op. Het faxbericht wordt ontvangen.
Als de functie Fax Waarnemen van het apparaat is ingeschakeld, hoeft u niet op Fax Start te drukken om een fax te ontvangen. Wacht totdat u het apparaat de fax hoort aannemen en leg de telefoon op de haak. Het apparaat moet de inkomende fax nu automatisch ontvangen.

Fax Waarnemen

Met de functie Fax Waarnemen kunt u faxberichten ontvangen in de modus Handmatig door gewoon een telefoon aan te nemen die op dezelfde lijn als het Brother-apparaat is aangesloten of die op EXT op het Brother-apparaat is aangesloten. Het apparaat genereert automatisch faxontvangsttonen. Op dat moment kunt u de hoorn neerleggen en wachten tot het faxbericht binnen is en wordt afgedrukt.

Volg de onderstaande stappen om de instellingen voor Fax Waarnemen te wijzigen. De standaardinstelling is Aan.

1. Druk op Instellingen(Instell.).

2. Druk op Alle instell.

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Fax weer te geven.

4. Druk op Fax.

5. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmenu weer te geven.

6. Druk op Ontvangstmenu.

7. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Fax Waarnemen te selecteren.

8. Druk op Fax Waarnemen.

9. Druk op Aan (of Uit).

10. Druk op Home(Beginscherm).

Als u faxberichten verzendt vanaf een computer op dezelfde telefoonlijn als het Brother-apparaat en het apparaat onderschept uw oproepen, schakel Fax Waarnemen dan uit.

Verwante modellen

MFC-9140CDN, MFC-9330CDW, MFC-9340CDW