HL-3070CW

Ik heb een probleem met de afdrukkwaliteit. Hoe los ik dit op?

Volg de onderstaande aanwijzingen om dit probleem op te lossen.

Stap 1:
Controleer de volgende vier punten.

1. Controleer of het papier dat u gebruikt voldoet aan onze aanbevelingen.
    Papier met een krul of papier dat aan de andere kant al bedrukt is, kan papierstoringen veroorzaken. Ander papier dan het aanbevolen papier kan problemen met de afdrukkwaliteit veroorzaken. Gebruik aanbevolen papier en druk opnieuw af.
    Zie Wat voor papier wordt aangeraden?

2. Zorg ervoor dat de instellingen voor het soort papier in de printerdriver passen bij het papier dat u gebruikt.
    Zie Wat voor papier mag ik gebruiken.
    Als dit niet zo is, kies dan een geschikte papiersoort en druk opnieuw af.
    Zie Hoe wijzig ik het standaardpapierformaat in een Windows-programma? Hoe definieer ik mijn eigen papierformaat? of Hoe wijzig ik het standaardpapierformaat in een Macintosh-programma? Hoe definieer ik mijn eigen papierformaat?.

3. Controleer of de tonercartridge goed is geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, lost u dit op.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de tonercartridge?

4. Controleer of de drumeenheid goed is geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, lost u dit op.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

Als het probleem aanwezig blijft, gaat u naar stap 2.

Stap 2:
Klik op de afbeelding die lijkt op uw probleem.

Als uw probleem niet lijkt op de onderstaande afbeeldingen, raadpleeg dan de verwante vragen aan het eind van deze pagina.

Horizontale witte streep
Witte lijnen, vegen of strepen over de pagina.

Lichte kleuren
Kleuren zijn op de hele pagina licht of wazig.

Verticale witte strepen
Witte vegen of strepen van boven naar beneden op de pagina.

Verticale strepen
Verticale strepen op een lichte achtergrond

Witte puntjes
Witte vlekken of vage afdrukken

Verticale gekleurde strepen
Gekleurde vegen of strepen van boven naar beneden op de pagina

Gekleurde puntjes tussenafstand 94 mm
Gekleurde puntjes met een tussenafstand van 94 mm

Gekleurde puntjes tussenafstand 30 mm
Gekleurde puntjes met een tussenafstand van 30 mm

Horizontale gekleurde strepen
Gekleurde lijnen dwars over de pagina

Verspreide tonerdeeltjes of tonervlekken
Verspreide tonerdeeltjes of tonervlekken

Alles in één kleur
Alles in één kleur

Blanco of er ontbreken enkele kleuren
Volledig blanco of er ontbreken enkele kleuren

Ongelijkmatige dichtheid
Af en toe is een ongelijkmatige dichtheid zichtbaar in horizontale richting.

Kreukels
Kreukels

Verkeerde registratie van kleuren
Verkeerde registratie van kleuren

Schaduwbeeld
Schaduwbeeld

Slechte hechting
Slechte hechting

Krul
Krul

Vouw in envelop
Enveloppen (dikker papier) met kreukels

Vaag
Onregelmatige dichtheid of wazig

Witte lijnen, vegen of strepen dwars over de pagina:

Horizontale witte strepen

Probeer de volgende punten.

Terug naar boven >>

Kleuren zijn op de hele pagina licht of wazig:

Lichte kleuren

Probeer de volgende punten.
  1. Controleer of de tonerbespaarstand is uitgeschakeld (via bedieningspaneel van printer en in printerdriver). Als de tonerbespaarstand is ingeschakeld, zet deze functie dan uit en druk opnieuw af.
    Zie de instructies bij Hoe kan ik de Toner-bespaarstand in- en uitschakelen?

2. De toner kan vastzitten in de tonercartridge. Schud alle vier de tonercartridges voorzichtig (zie figuur) en druk opnieuw af.
    Tonercartridges schudden

3. Het venster van de LED-kop kan vies zijn. Veeg het venster van alle vier de LED-koppen af met een droge, zachte pluisvrije doek en druk opnieuw af.
    Zie de instructies bij Hoe maak ik de LED-kop schoon?

4. Voer een afdrukkalibratie uit om de kleurdichtheid te verbeteren en druk opnieuw af.
    Zie de instructies bij Hoe kan ik de kleurdichtheid verbeteren? (Afdrukkalibratie)

Terug naar boven >>

Witte vegen of strepen van boven naar beneden op de pagina:

Horizontale witte strepen
Probeer de volgende punten.
  1. Het venster van de LED-kop kan vies zijn. Veeg het venster van alle vier de LED-koppen af met een droge, zachte pluisvrije doek en druk opnieuw af.
    Zie de instructies bij Hoe maak ik de LED-kop schoon?

2. Er kan stof of lijm op de drum zitten. Maak de drumeenheid schoon en druk opnieuw af.
    Zie de instructies bij Hoe maak ik de drumeenheid schoon?

3. De tonercartridge kan beschadigd zijn. Vervang de tonercartridge als volgt:

1. Klik hier om de grafiek af te drukken. [PDF, 185 kB]
    2. Vergelijk de kleur van de afdruk met de afgedrukte grafiek om de tonercartridge van de ontbrekende kleur te zoeken.
    3. Vervang de tonercartridge van de kleur die het probleem veroorzaakt.
      Zie de instructies bij Hoe vervang ik de tonercartridge?
    4. Druk opnieuw af.

Terug naar boven >>

Verticale strepen op een lichte achtergrond:

Verticale strepen

Probeer de volgende punten.
  • Het venster van de LED-kop kan vies zijn. Reinig de LED-kop als volgt:

1. Klik hier om de grafiek af te drukken. [PDF, 345 kB]
    2. Vergelijk de kleur van de afdruk met de afgedrukte grafiek om de kleur van de LED-kop te bepalen die de verticale strepen veroorzaakt.
    3. Maak de LED-kop van de probleemkleur schoon met een droge, zachte pluisvrije doek.
      Zie de instructies bij Hoe maak ik de LED-kop schoon?
    4. Druk opnieuw af.

Terug naar boven >>

Witte vlekken of vage afdrukken:

Witte puntjes

Probeer de volgende punten.
  1. De drumeenheid kan vies zijn. Maak de drumeenheid als volgt schoon.

1. Klik hier om de grafiek af te drukken. [PDF, 345 kB]
    2. Vergelijk de kleur van de afdruk met de afgedrukte grafiek om de drumeenheid van de ontbrekende kleur te zoeken.
    3. Maak de drumeenheid schoon van de kleur die het probleem veroorzaakt. Zie de instructies bij Hoe maak ik de drumeenheid schoon?
    4. Druk opnieuw af.

2. Stel de soort papier in op dikker materiaal, zoals Dik papier of Dikker papier en druk opnieuw af.

3. Controleer de omgeving waarin de printer staat. Een hoge luchtvochtigheid of temperatuur kan bijvoorbeeld dit probleem veroorzaken. De specificaties voor de temperatuur en luchtvochtigheid waarin het apparaat wordt gebruikt, zijn als volgt:

Temperatuur: 10 ºC tot 32,5 ºC (50 ºF tot 90,5 ºF)
    Luchtvochtigheid: 20% tot 80% (zonder condensatie)

Als hieraan niet wordt voldaan, moet u de printer ergens zetten waar wel aan de specificaties wordt voldaan.

Terug naar boven >>

Gekleurde vegen of strepen van boven naar beneden op de pagina:

Verticale gekleurde strepen

Probeer de volgende punten.
  1. De primaire corona van de drumeenheid kan vies zijn. Verwijder de drumeenheid van de kleur die het probleem veroorzaakt en reinig de primaire corona in de drumeenheid door de groene tab te verschuiven. Controleer na het reinigen van de primaire corona of de tab in de uitgangspositie staat en druk opnieuw af.
    Zie de instructies bij Hoe maak ik de primaire corona van de drumeenheid schoon?

2. De tonercartridge en de drumeenheid kunnen beschadigd zijn. Vervang ze als volgt:

1. Klik hier om de grafiek af te drukken. [PDF, 345 kB]
    2. Vergelijk de kleur van de afdruk met de afgedrukte grafiek om de kleur van de tonercartridge en de drumeenheid te bepalen die de gekleurde strepen veroorzaakt.
    3. Vervang de tonercartridge van de probleemkleur door een nieuwe en druk opnieuw af.
      Zie de instructies bij Hoe vervang ik de tonercartridge?
    4. Vervang de drumeenheid van de probleemkleur door een nieuwe en druk opnieuw af.
      Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

Terug naar boven >>

Gekleurde puntjes tussenafstand 94 mm:

Gekleurde puntjes tussenafstand 94 mm

Probeer de volgende punten.

Terug naar boven >>

Gekleurde puntjes tussenafstand 30 mm:

Gekleurde puntjes tussenafstand 30 mm

Probeer de volgende punten.

Terug naar boven >>

Gekleurde lijnen dwars over de pagina:

Horizontale gekleurde strepen

Probeer de volgende punten.
  • De tonercartridge en de drumeenheid kunnen beschadigd zijn. Vervang ze als volgt:

1. Ga naar stap c als u al weet van welke kleur u de tonercartridge en drumeenheid moet vervangen.
      Als u niet weet van welke kleur u de tonercartridge en drumeenheid moet vervangen, klik dan hier om de grafiek af te drukken. [PDF, 345 kB]
    2. Vergelijk de kleur van de afdruk met de afgedrukte grafiek om de kleur van de tonercartridge en de drumeenheid te bepalen die de gekleurde lijn veroorzaakt.
    3. Vervang de tonercartridge van de probleemkleur door een nieuwe en druk opnieuw af.
      Zie de instructies bij Hoe vervang ik de tonercartridge?
    4. Vervang de drumeenheid van de probleemkleur door een nieuwe en druk opnieuw af.
      Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

Terug naar boven >>

Verspreide tonerdeeltjes of tonervlekken:

Verspreide tonerdeeltjes of tonervlekken

Probeer de volgende punten.

1. Controleer de omgeving waarin de printer staat. Een hoge luchtvochtigheid of temperatuur kan dit probleem veroorzaken. De specificaties voor de temperatuur en luchtvochtigheid waarin het apparaat wordt gebruikt, zijn als volgt:

Temperatuur: 10 ºC tot 32,5 ºC (50 ºF tot 90,5 ºF)
    Luchtvochtigheid: 20% tot 80% (zonder condensatie)

Als hieraan niet wordt voldaan, moet u de printer ergens zetten waar wel aan de specificaties wordt voldaan.

2. De tonercartridge en de drumeenheid kunnen beschadigd zijn. Vervang ze als volgt:

1. Klik hier om de grafiek af te drukken. [PDF, 345 kB]
    2. Vergelijk de kleur van de afdruk met de afgedrukte grafiek om de kleur van de tonercartridge en de drumeenheid te bepalen die de verspreide tonerdeeltjes of tonervlekken veroorzaakt.
    3. Vervang de tonercartridge van de probleemkleur door een nieuwe en druk opnieuw af.
      Zie de instructies bij Hoe vervang ik de tonercartridge?
    4. Vervang de drumeenheid van de probleemkleur door een nieuwe en druk opnieuw af.
      Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

Terug naar boven >>

Alles in één kleur:

Alles in één kleur

Probeer de volgende punten.

Terug naar boven >>

Volledig blanco of er ontbreken enkele kleuren:

Blanco of er ontbreken enkele kleuren

Probeer de volgende punten.

Terug naar boven >>

Af en toe ongelijkmatige dichtheid dwars over de pagina:

Ongelijkmatige dichtheid

Probeer de volgende punten.
  1. Voer een afdrukkalibratie uit om de kleurdichtheid te verbeteren en druk opnieuw af.
    Zie de instructies bij Hoe kan ik de kleurdichtheid verbeteren? (Afdrukkalibratie)

2. De tonercartridge en de drumeenheid kunnen beschadigd zijn. Vervang ze als volgt:

1. Klik hier om de grafiek af te drukken. [PDF, 345 kB]
    2. Vergelijk de kleur van de afdruk met de afgedrukte grafiek om de kleur van de tonercartridge en de drumeenheid te bepalen die de onregelmatige dichtheid veroorzaakt.
    3. Vervang de tonercartridge van de probleemkleur door een nieuwe en druk opnieuw af.
      Zie de instructies bij Hoe vervang ik de tonercartridge?
    4. Vervang de drumeenheid van de probleemkleur door een nieuwe en druk opnieuw af.
      Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

Terug naar boven >>

Kreukels:

Kreukels

Probeer de volgende punten.
  1. Zorg ervoor dat de klep van de fuser (1) achter de klep aan de achterzijde van de printer goed dicht is. Als dit niet zo is, doe de klep dan helemaal dicht en druk opnieuw af.
    Klep van fuser sluiten

2. Zorg ervoor dat de klep aan de achterzijde van de printer goed dicht is. Als dit niet zo is, doe de klep dan helemaal dicht en druk opnieuw af.

Houd de klep aan de achterzijde alleen open als u wilt afdrukken via de sleuf voor handinvoer.

Klep achterzijde sluiten

3. Als het probleem aanwezig blijft, opent u de klep aan de achterzijde en kijkt u of de twee grijze hendels in de stand voor enveloppen staan. Zo niet (de ene grijze hendel staat omhoog en de andere op enveloppen of beide grijze hendels staan omhoog), dan moet u de hendels in de stand voor enveloppen zetten en opnieuw afdrukken met de klep aan de achterzijde geopend.
    Hendels

Terug naar boven >>

Verkeerde registratie van kleuren:

Verkeerde registratie van kleuren

Probeer de volgende punten.
  1. Zorg ervoor dat de printer op een degelijke ondergrond (waterpas) staat. Als dit niet zo is, zet de printer dan ergens anders en druk opnieuw af.

2. Voer een automatische kleurregistratie uit via het bedieningspaneel van de printer. Als het probleem aanwezig blijft, voer dan de handmatige kleurregistratie uit via het bedieningspaneel van de printer en druk opnieuw af.
    Zie de instructies bij Hoe wijzig ik de afdrukpositie van elke kleur?

3. De drumeenheid kan beschadigd zijn geraakt. Vervang de drumeenheid als volgt:

1. Klik hier om de grafiek af te drukken. [PDF, 345 kB]
    2. Vergelijk de kleur van de afdruk met de afgedrukte grafiek om de kleur van de drumeenheid te bepalen die de verkeerde kleurregistratie veroorzaakt.
    3. Vervang de drumeenheid van de probleemkleur door een nieuwe en druk opnieuw af.
      Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

4. De belteenheid kan beschadigd zijn geraakt. Vergelijk de kleur van de afdruk met de afgedrukte grafiek om de kleur van de belteenheid te bepalen die de verkeerde kleurregistratie veroorzaakt. Druk opnieuw af.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de belteenheid?

Terug naar boven >>

Schaduwbeeld:

Schaduwbeeld

Probeer de volgende punten.
  1. Open de klep aan de achterzijde van de printer en kijk of beide grijze hendels aan binnenkant van de klep omhoog staan. Zo niet (de ene grijze hendel staat omhoog en de andere op enveloppen), dan moet u beide hendels omhoog zetten, de klep sluiten en vervolgens opnieuw afdrukken.

Als u afdrukt via de sleuf voor handinvoer, zet dan beide hendels op enveloppen, sluit de klep en druk vervolgens opnieuw af.
    Hendels

2. Controleer de omgeving waarin de printer staat. Een hoge luchtvochtigheid of temperatuur kan dit probleem veroorzaken. De specificaties voor de temperatuur en luchtvochtigheid waarin het apparaat wordt gebruikt, zijn als volgt:

Temperatuur: 10 ºC tot 32,5 ºC (50 ºF tot 90,5 ºF)
    Luchtvochtigheid: 20% tot 80% (zonder condensatie)

Als hieraan niet wordt voldaan, moet u de printer ergens zetten waar wel aan de specificaties wordt voldaan.
  3. De drumeenheid kan beschadigd zijn geraakt. Vervang de drumeenheid als volgt:

1. Klik hier om de grafiek af te drukken. [PDF, 345 kB]
    2. Vergelijk de kleur van de afdruk met de afgedrukte grafiek om de kleur van de drumeenheid te bepalen die het probleem veroorzaakt.
    3. Vervang de drumeenheid van de probleemkleur door een nieuwe en druk opnieuw af.
      Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

Terug naar boven >>

Slechte hechting:

Slechte hechting

Zie voor dit probleem de instructies bij De toner hecht niet goed aan het papier. Hoe verbeter ik de tonerhechting? (slechte hechting) en volg de stappen.

Terug naar boven >>

Krul:

Krul

Zie voor dit probleem de instructies bij De documenten die ik afdruk vanaf de computer komen gekruld uit de Brother-printer. Hoe verminder ik het omkrullen van het papier? en volg de stappen.

Terug naar boven >>

Enveloppen (dikker papier) met kreukels:

Vouw in envelop

Probeer de volgende punten.
  • Open de klep aan de achterzijde van de printer en kijk of beide grijze hendels aan binnenkant van de klep in de stand voor enveloppen. Zo niet (de ene grijze hendel staat omhoog en de andere op enveloppen of beide grijze hendels staan omhoog), dan moet u de hendels in de stand voor enveloppen zetten en opnieuw afdrukken met de klep aan de achterzijde geopend.

Hendels
    Als het probleem aanwezig blijft, opent u de klep aan de achterzijde en zet u beide grijze hendels omhoog. Vervolgens drukt u opnieuw af met de klep open.

Hendels

Terug naar boven >>

Onregelmatige dichtheid of wazig:

Vaag

Probeer de volgende punten.
  1. Doe het deksel (1) van de printer helemaal open.
    Klep open

2. Doe het deksel van de printer weer dicht.

Deksel sluiten

Terug naar boven >>

Verwante modellen

HL-3040CN, HL-3070CW