ADS-2700W

De Brother-machine kan niet scannen via het netwerk

Oorzaak Wat te doen Interface
U hebt "Accepteren" niet aangevinkt in het dialoogvenster Beveiliging, dat wordt weergegeven tijdens de installatie van het Brother-apparaat, het opstartproces van de toepassing of het gebruik van de scanfuncties.

Als u in het dialoogvenster Beveiliging "Accepteren" niet aanvinkt, is het mogelijk dat de firewallfunctie van de beveiligingssoftware de toegang blokkeert. Het is ook mogelijk dat bepaalde beveiligingssoftware de toegang blokkeert zonder eerst een veiligheidswaarschuwing te geven.

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van de beveiligingssoftware of neem contact op met de fabrikant van de beveiligingssoftware voor informatie over de manier om de toegang toe te staan.

Bedraad/draadloos
De toegang tot het netwerk wordt door uw beveiligingssoftware geblokkeerd. (De functie netwerkscannen werkt niet. )
  • Windows®

Configureer de beveiligings-/firewallsoftware van derden om Netwerkscannen toe te staan. Voer de volgende informatie in om poort 52515-52614 toe te voegen voor scannen naar netwerk:

• Naam

Voer een beschrijving in, bijvoorbeeld Brother NetScan.

• Poortnummer

Voer 54925 in.

• Protocol

Zowel TCP als UDP is geselecteerd.

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw beveiligings-/firewallsoftware of neem contact op met de softwarefabrikant.

• Mac

Installeer het stuurprogramma opnieuw.

Bedraad/draadloos
De toegang tot het netwerk wordt door uw beveiligingssoftware geblokkeerd.

De volgende poortnummers worden gebruikt voor de netwerkfuncties van Brother:

• Scannen naar netwerk, Remote Setup

Poortnummer 5566/protocol TCP

• Scannen naar netwerk (Brother iPrint&Scan)

Poortnummer 54921/protocol TCP

• BRAdmin Light

Poortnummer 161/protocol UDP

Voor meer informatie over het openen van de poort raadpleegt u de gebruiksaanwijzing of de fabrikant van de beveiligingssoftware.

Bedraad/draadloos
Er werd geen beschikbaar IP-adres toegewezen aan uw Brother-machine.

Bevestig het IP-adres en het subnetmasker.

Controleer of de IP-adressen en subnetmaskers van uw computer en het Brother-apparaat correct zijn en zich in hetzelfde netwerk bevinden.

Neem contact op met uw netwerkbeheerder voor meer informatie over hoe u het IP-adres en Subnetmasker verifieert.

Bedraad/draadloos
U kunt de Brother-machine niet draadloos met het netwerk verbinden.

Druk op Instellingen > Netwerk > WLAN > WLAN-status > Status. Als Verbinding maken mislukt: wordt weergegeven op het LCD-scherm, vraag dan aan de netwerkbeheerder of het IP-adres geldig is.

Draadloos
Omdat de machine SMB 2.0, Kerberos-verificatie of DFS niet ondersteunt, kan scannen naar netwerk niet worden gebruikt.

Wijzig de serverinstellingen of de map waarin het document voor de functie Scannen naar netwerk moet worden opgeslagen onder Beheer via een webbrowser.

Bedraad/draadloos

Als u alle bovenstaande oplossingen hebt gecontroleerd en geprobeerd maar de Brother-machine nog steeds niet afdrukt en scant, verwijdert u de Brother-software en -stuurprogramma’s en installeert u deze opnieuw.

Verwante modellen

ADS-2700W