ADS-2700W

Als u wilt controleren of de netwerkapparaten naar behoren functioneren

Controle Wat te doen Interface
Controleer of uw Brother-machine, toegangspoort/router of netwerkhub is ingeschakeld.

Controleer het volgende:

• Het netsnoer is goed aangesloten en de machine van Brother is ingeschakeld.
  • De toegangspoort/router of hub is ingeschakeld en de verbindingsknop knippert.
  • Alle beschermende verpakkingen zijn van het apparaat verwijderd.
  • De voorklep, het klepje van het scheidingskussentje en het klepje van de invoerrol zijn volledig gesloten.
Bedraad/draadloos
Controleer de netwerkinstellingen van de Brother-machine, zoals het IP-adres, of de koppelingsstatus.
  • Voor Beheer via een webbrowser

Start Beheer via een webbrowser om toegang te krijgen tot de Brother-machine. Als het scherm van Beheer via een webbrowser wordt weergegeven, klikt u op het tabblad Netwerk en vervolgens op de navigatiebalk links op Netwerkstatus.

• Voor het bedieningspaneel
    • (Bedraad netwerk)

Druk op Instellingen > Netwerk > Bedraad LAN > Status bedraad > Status. Als Auto of Uit wordt weergegeven op het LCD-scherm, vraag dan aan de netwerkbeheerder of het IP-adres geldig is.

• (Draadloos netwerk)

Druk op Instellingen > Netwerk > WLAN > WLAN-status > Status. Als Verbinding maken mislukt: wordt weergegeven op het LCD-scherm, vraag dan aan de netwerkbeheerder of het IP-adres geldig is.

Bedraad/draadloos
Controleer of u de Brother-machine kunt pingen vanaf uw computer.

Ping de Brother-machine vanaf uw computer door bij de Windows®-opdrachtprompt of in een Mac-toepassing het IP-adres of de knooppuntnaam te typen:

ping <ipaddress> of <nodename>.

• Succesvol: Uw Brother-machine werkt correct en is op hetzelfde netwerk aangesloten als uw computer.
  • Niet succesvol: Uw Brother-machine is niet aangesloten op hetzelfde netwerk als uw computer.
  • Controleer of het IP-adres en het subnetmasker correct zijn ingesteld.

Bedraad/draadloos

Als u al het bovenstaande hebt gecontroleerd en getest, maar nog steeds problemen ondervindt, raadpleegt u de handleiding van het draadloze toegangspunt/de router. Ga op zoek naar de SSID en de netwerksleutel (het wachtwoord) en stel deze correct in.

Verwante modellen

ADS-2700W