RJ-4040

Ik kan niet afdrukken met de printer in een via het netwerk gedeelde omgeving.

Mogelijk is de juiste printerdriver voor het besturingssysteem van de clientcomputer niet geïnstalleerd voordat de printer wordt gebruikt in een gedeelde netwerkomgeving.

Dit probleem kan zich voordoen als de printerpoort niet is geselecteerd tijdens de installatie van de Brother-printerdriver en het Brother-softwarepakket of de Driver Deployment Wizard.

properties

U kunt dit probleem voorkomen door eerst de printerdriver voor het besturingssysteem van de client te installeren onder het besturingssysteem van de server.

Voor het verhelpen van dit probleem:

Nadat u de driver hebt geïnstalleerd vanaf de meegeleverde installatie-cd of nadat u de driver op uw computer hebt gedownload uit het Brother Solutions Center, volgt u de onderstaande aanwijzingen

1. Verwijder de Windows-printerdriver van de clientcomputer door gebruik te maken van het verwijderprogramma.

Meegeleverde installatie-CD
    Plaats de cd-rom in de computer, klik met de rechtermuisknop op het <cd-rom-station>, selecteer [Openen] en dubbelklik op het bestand [<cd-rom-station>:\Tools\Ptsweep\”printernaam”\32bit (of 64bit)\ptsweep.exe].

Download vanaf de website
    Ga naar de pagina [[Downloads] van de website om het programma voor het opschonen van printerdrivergegevens te downloaden.
    1. Sluit alle toepassingen af.
    2. Dubbelklik op het gedownloade bestand en pak het uit.
    3. Dubbelklik op ptsweep.exe om het programma te starten.
    4. Controleer de lijst met modellen en klik op de knop Run.
    5. Wanneer de informatie is verwijderd, wordt dit gemeld.
    6. Klik op de knop OK en start de computer opnieuw.
  2. Installeer de juiste printerdriver voor het besturingssysteem van de clientcomputer op de computer die als server fungeert.

1. Open de printermap. Zie "Het venster Apparaten en printers openen'.
    2. Voor gebruikers van Windows 11 / Windows 10 / Window 8 / Windows 7:
      Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer en selecteer "Eigenschappen van de printer".
      Voor gebruikers van  Windows Vista / Windows XP:
      Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer en selecteer "Eigenschappen".
    3. Open het tabblad Delen en klik op "Extra stuurprogramma's".
      properties2
    4. Schakel de selectievakjes in als volgt.
      Schakel "x86" in als de clientcomputer een 32-bits besturingssysteem heeft..
      Schakel "x64"" in als de clientcomputer een 64-bits besturingssysteem heeft.
      additional drivers
    5. Klik op OK.
    6. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.
      Klik op Bladeren en selecteer de map met de printerdriver in de keuzelijst.
    7. Klik op Openen.
    8. Klik op OK.
  3. Installeer de printerdriver opnieuw op de clientcomputer.

Voor gebruikers van Windows 11 / Windows 10 / Windows 8 / Windows 7 / Windows Vista 32 bit SP2:

• U moet als beheerder aangemeld zijn.
    • Als het dialoogvenster "Gebruikersaccountbeheer" wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan.
    • Als de beveiliging van Windows een waarschuwing geeft, klikt u op "Dit stuurprogramma toch installeren".
    1. Klik in de map Apparaten en Printers op "Een printer toevoegen" (printermap voor Windows Vista 32 bit SP2).
    2. Selecteer "Voeg een netwerk-, draadloze of Bluetooth-printer toe".
    3. Tik of klik op "De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst".
    4. Selecteer "Een gedeelde printer op naam selecteren" en voer de naam in waaronder de netwerkprinter wordt gedeeld, bijvoorbeeld \\server\[modelnaam]
    5. Klik op "Volgende".
    6. Het dialoogvenster Afdrukken wordt weergegeven. Klik op Voltooien.
    Voor gebruikers van Windows XP SP3 32 bit
    1. Klik in de map Printers op "Een printer toevoegen".
    2. Klik op "Volgende".
    3. Selecteer "Netwerkprinter, of een printer die met een andere computer is verbonden" en klik op Volgende.
    4. . Selecteer "Verbinding met deze printer maken" en voer de naam in waaronder de netwerkprinter wordt gedeeld, bijvoorbeeld \\server\[modelnaam]
    5. Klik op "Volgende".
    6. Selecteer "Ja" als u de printer als standaardprinter wilt gebruiken.
    7. Klik op "Volgende".
    8. Klik op "Voltooien".
  4. Probeer na afloop van de installatie opnieuw af te drukken.

Als u geen antwoord op uw vraag hebt gevonden, hebt u dan de andere vragen bekeken?

Hebt u de handleidingen bekeken?

Neem contact op met de Brother-klantenservice als u nog meer hulp nodig hebt:

Verwante modellen

QL-1050, QL-1050N, QL-1060N, QL-580N, QL-710W, QL-720NW, RJ-4040, TD-2120N, TD-2130N, TD-4100N