RJ-4040

Hoe sluit ik de RJ-printer aan op mijn computer?

De printer kan met de computer worden verbonden door middel van een USB-kabel, Bluetooth (alleen RJ-4030 / RJ-4030Ai ), Wi-Fi (alleen RJ-4040) of een seriële kabel.

Installeer de printerdriver voordat u de printer met de computer verbindt.

> USB-kabel

> Bluetooth (alleen RJ-4030 / RJ-4030Ai)

> Wi-Fi (alleen RJ-4040)

> Seriële kabel

[USB-verbinding]

1. Zet de printer uit voordat u de USB-kabel aansluit.

2. Steek het printeruiteinde van de USB-kabel in de USB-poort van de printer.

3. Steek het andere uiteinde van de USB-kabel in een USB-poort van de computer.
    USB-verbinding

[Bluetooth-verbinding (alleen RJ-4030  / RJ-4030Ai )]

Gebruik deze procedure om een koppeling tot stand te brengen tussen de printer en de computer met behulp van de Bluetooth-beheersoftware.

1. Houd de aan-uitknop aan-uitknop ingedrukt om de printer in te schakelen en houd vervolgens de Bluetooth-knop ingedrukt.

2. Laat de printer detecteren door de software voor het beheer van uw Bluetooth-apparaten en configureer de printerverbinding.

Als de software u vraagt een Bluetooth-pincode in te voeren, voert u de code in die aan de printer is toegewezen. Standaard worden de laatste vier cijfers van het serienummer van de printer gebruikt als pincode.

3. Noteer de naam van de poort die voor de verbinding wordt gebruikt.

4. Open het printervenster zodat u de poortinstellingen van de printer kunt aanpassen.(Om de printerinstellingen te openen zie. “Hoe open ik het venster Apparaten en printers.)

5. Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram en klik vervolgens op [Eigenschappen].

6. Klik op het tabblad [Poorten].

7. Selecteer de poortnaam van stap 3 ('COM' plus een getal).

8. Klik op [OK] om het dialoogvenster met eigenschappen te sluiten.

9. Sluit ter afsluiting ook het printervenster.

Raadpleeg de documentatie van uw Bluetooth-software voor meer informatie over het instellen van de verbinding, het controleren van de poortnaam enzovoort.

Bluetooth gebruiken voor afdrukcommunicatie

1. Houd de aan-uitknop ingedrukt om de printer in te schakelen en druk vervolgens op de Bluetooth-knop.

2. Laat de printer detecteren door de software voor het beheer van uw Bluetooth-apparaten.
    De Bluetooth-communicatie begint.

[Wi-Fi-verbinding (alleen RJ-4040)]

• Voor communicatie tussen de printer en het netwerktoegangspunt moet u eerst de printerdriver en het programma voor het opgeven van netwerkinstellingen (Instellingenprogramma netwerk) installeren.
  • U kunt de netwerkinstellingen van de printer aanpassen met behulp van het programma voor het opgeven van netwerkinstellingen (Instellingenprogramma netwerk) (alleen RJ-4040).
  • Met het programma voor het opgeven van netwerkinstellingen (Instellingenprogramma netwerk) is het heel gemakkelijk om de netwerkinstellingen aan te passen voor meerdere printers.
  1. Houd de aan-uitknop aan-uitknop ingedrukt om de printer in te schakelen en druk vervolgens op de Wi-Fi-knop.
    De Wi-Fi-communicatie begint.

[Seriële kabelverbinding]

1. Zet de printer en de computer uit voordat u de seriële kabel aansluit.

2. Steek het printeruiteinde van de seriële kabel in de seriële poort op de zijkant van de printer.

3. Steek het andere uiteinde van de seriële kabel in de seriële poort van de computer.

Verwante modellen

RJ-4030, RJ-4040