Home > Routineonderhoud > Verbruiksartikelen vervangen > De tonercartridge vervangen

De tonercartridge vervangen

Voor u de vervangingsprocedure start imageimage Verwante informatie: Verbruiksartikelen vervangen

1. Zorg ervoor dat het apparaat ingeschakeld is.
  2. Open het bovendeksel tot deze in de open positie blijft staan.
    image
    WAARSCHUWING
    HEET OPPERVLAK

De interne onderdelen van het apparaat zijn ontzettend heet. Raak ze pas aan wanneer het apparaat afgekoeld is.

image

3. Verwijder de module met de tonercartridge en drumeenheid voor de kleur aangegeven op het LCD-scherm.
    image
    VOORZICHTIG

We raden aan om de tonercartridge en drumeenheid op een schoon, vlak oppervlak met wegwerppapier eronder voor het geval u per ongeluk toner morst of verspreidt.

BELANGRIJK

Voorkom schade aan het apparaat door statische elektriciteit en raak de in de afbeelding getoonde elektroden NIET aan.

image

4. Duw de groene vergrendelhendel omlaag en haal de tonercartridge uit de drumeenheid.
    image
  5. Pak de nieuwe tonercartridge uit.
  6. Verwijder het beschermende materiaal.
    image
    image
    De precieze vorm van de tonercartridge verschilt per land en regio.
  7. Plaats de nieuwe tonercartridge stevig in de drumeenheid tot u deze op zijn plek hoort vastklikken.
    image
    image
    Zorg ervoor dat u de tonercartridge correct plaatst. Zo niet, dan kan hij van de drumeenheid loskomen.
  8. Reinig de coronadraad in de drumeenheid door het groene lipje voorzichtig een paar keer van links naar rechts en weer terug te schuiven.
    image
    image
    Zorg ervoor dat u de groene tab naar de oorspronkelijke stand terugbrengt (image). De pijl op het tabblad moet overeenstemmen met de pijl op de drumeenheid. Als dit niet zo is, dan kan er een verticale streep op de afgedrukte pagina's staan.
  9. Schuif de module met de drumeenheid en tonercartridge in het apparaat. Zorg ervoor dat de kleur van de tonercartridge overeenstemt met de kleur van het etiket op het apparaat.
    image
  10. Sluit het bovendeksel van het apparaat.
    image
    • Schakel na het vervangen van een tonercartridge het apparaat NOOIT uit en open NOOIT het bovendeksel tot het display van het apparaat opnieuw Gereed is.
    • De tonercartridge die bij uw Brother-apparaat wordt geleverd, is een startertonercartridge.
    • We raden u aan een nieuwe tonercartridge bij de hand te houden wanneer u de waarschuwing Toner bijna leeg ziet.
    • Pak de nieuwe tonercartridge PAS uit wanneer u deze gaat installeren.
    • Als de tonercartridge lang voor die tijd is uitgepakt, gaat de toner minder lang mee.
    • Wij adviseren u originele Brother-verbruiksartikelen te gebruiken voor stabiele afdrukkwaliteit en prestaties. Niet alle niet-originele verbruiksartikelen veroorzaken problemen, maar de mogelijkheid bestaat dat sommige van dergelijke artikelen een negatieve impact hebben op de afdrukkwaliteit of storingen veroorzaken. Indien schade het gevolg is van het gebruik van niet-originele verbruiksartikelen, worden de reparatiekosten van uw apparaat mogelijk door Brother aangerekend, ook al hebt u nog garantie op het apparaat.