Asennusohjeet

Windows XP, Windows Server 2003  käyttäjille:
Windows Vista, Windows Server 2008  käyttäjille:

Windows XP, Windows Server 2003 käyttäjille:

Jos tulostin jaetaan:

*Jos asiakaskoneella ja palvelimella on sama käyttöjärjestelmä:

1. Napsauta "Käynnistä"=>"Tulostimet ja faksit"=>"Lisää tulostin".
    Napsauta sitten "Seuraava".
  2. Valitse kohdetulostimeksi "Verkkotulostin" ja napsauta "Seuraava".
  3. Anna verkkotulostimelle nimi, esim. \\palvelin\MFC-xxx
  4. Napsauta "Seuraava".
  5. Testisivutulostus-ikkuna aukeaa.
  6. Napsauta "Valmis".

*Jos asiakaskoneella ja palvelimella on eri käyttöjärjestelmä:

HUOM: On tilanteita, joissa sinun on noudatettava yllä olevia ohjeita, vaikkakin asiakas PC:ssä on eri käyttöjärjestelmä kuin palvelimessa.

1. Tee kiintolevyllesi tilapäinen hakemisto, johon ladattu tiedosto tallennetaan, esim. C:\brodnt
  2. Aloita lataus.
  3. Kun tiedosto on ladattu, kaksoisnapsauta ladatun tiedoston nimeä niin pakkaus puretaan.
  4. Napsauta "Käynnistä"=>"Tulostimet ja faksit"=>"Lisää tulostin".
    Napsauta sitten "Seuraava".
  5. Valitse kohdetulostimeksi "Verkkotulostin" ja napsauta "Seuraava".
  6. Anna verkkotulostimelle nimi, esim. \\palvelin\MFC-xxx
  7. Napsauta "Seuraava".
  8. Napsauta [Levy...].
  9. Valitse [Selaa] ja etsi kansiota, joka luotiin kohdassa 3.
  10. Napsauta "Avaa".
  11. Napsauta "OK".
  12. Valitse malli ja napsauta "Seurava".
  13. Tulostimen nimi. Jos haluat käyttää tulostinta oletustulostimena, niin valitse "Kyllä".
  14. Napsauta "Seuraava".
  15. Testsivuntulostus-ikkuna aukeaa. Valitse "Seuraava".
  16. Napsauta "Valmis".

Verkkotulostus käyttäen TCP/IP (Vertaisverkotulostus):

1. Tee kiintolevyllesi tilapäinen hakemisto, johon ladattu tiedosto tallennetaan, esim. C:\brodnt
  2. Aloita lataus.
  3. Kun tiedosto on ladattu, kaksoisnapsauta ladatun tiedoston nimeä niin pakkaus puretaan.
  4. Napsauta "Käynnistä"=>"Tulostimet ja faksit"=>"Lisää tulostin".
    Napsauta sitten "Seuraava".
  5. Valitse kohdetulostimeksi "Paikallinen tulostin" ja varmista, ettei "Tunnista ja asenna Plug and Play -tulostin automaattisesti" ole valittuna.
  6. Napsauta "Seuraava".
  7. Valitse tulostusportti ja napsauta "Seuraava". Siirry vaiheeseen 12.
    Jos portti ei ole listassa, voit luoda uuden portin. Siirry vaiheeseen 8.
  8. Valitse "Luo uusi portti" ja valitse "Standard TCP/IP Port" "Tulostusportit" valikosta. Napsauta "Seuraava".
  9. Napsauta "Seuraava".
  10. Anna tulostimesi IP-osoite ja napsauta "Seuraava".
  11. Napsauta "Valmis".
  12. Napsauta [Levy...].
  13. Valitse [Selaa] ja etsi kansiota, joka luotiin kohdassa 3.
  14. Napsauta "Avaa".
  15. Napsauta "OK".
  16. Valitse tulostinmallin nimi ja napsauta "Seuraava".
  17. Anna tulostimelle nimi. Jos haluat käyttää tulostinta oletustulostimena, niin valitse "Kyllä".
  18. Napsauta "Seuraava".
  19. Napsauta "Seuraava".
  20. Testsivuntulostusikkuna aukeaa. Valitse "Seuraava".
  21. Napsauta "Valmis".

Paikallinen tulostin (Windows XP käyttäjille):

1. Tee kiintolevyllesi tilapäinen hakemisto, johon ladattu tiedosto tallennetaan, esim. C:\bront
  2. Aloita lataus.
  3. Kun tiedosto on ladattu, kaksoisnapsauta ladatun tiedoston nimeä niin pakkaus puretaan.
  4. Napsauta "Käynnistä"=>"Tulostimet ja faksit"=>"Lisää tulostin".
    Napsauta sitten "Seuraava".
  5. Valitse kohdetulostimeksi "Paikallinen tulostin" ja varmista, ettei "Tunnista ja asenna Plug and Play -tulostin automaattisesti" ole valittuna.
  6. Napsauta "Seuraava".
  7. Valitse portti ja sitten Seuraava
  8. Napsauta [Levy...].
  9. Valitse [Selaa] ja etsi kansiota, joka luotiin kohdassa 3.
  10. Napsauta "Avaa".
  11. Napsauta "OK".
  12. Valitse tulostinmallin nimi ja napsauta "Seuraava".
  13. Anna tulostimelle nimi. Jos haluat käyttää sitä oletuskirjoittimena, valitse "Kyllä".
  14. Napsauta Seuraava
  15. Valitse "Ei jaeta" tai "Jaa nimellä" ja napsauta "Seuraava".
  16. Testisivutulostusikkuna aukeaa. Napsauta "Seuraava".
  17. Napsauta "Valmis".

Windows Vista, Windows Server 2008 käyttäjille:

Huomioi:

• Jos et tiedä mikä version Windows Vista/ Windows Server 2008:sta sinulla on, 32 bit tai 64 bit, tarkista se seuraavalla tavalla:
    Napsauta "Käynnistä" => "Ohjauspaneli" => "Järjestelmä ja ylläpito" => "Järjestelmä" => Tarkista kohdasta "Järjestelmälaji".
  • Eri Windows Vista/ Windows Server 2008 -versiossa voi olla erilaiset asennusohjeet.
  • Tämän tulostinohjaimen asennus lisää "Brother xxxxxx Printer" tai "Brother xxxxxx series" tulostinkuvakkeen kohtaan "Tulostimet".
  • Sinulla täytyy olla Järjestelmänvalvojan oikeudet.
  • Jos "Käyttäjätilien valvonta"-ikkuna ilmestyy, napsauta "Jatka".
  • Jos tulee varoitusviesti "Windowsin suojaus", napsauta "Asenna silti tämä ohjainohjelmisto."

Jos tulostin jaetaan:

*Jos asiakaskoneella ja palvelimella on sama käyttöjärjestelmä:

1. Windows Vista käyttäjät:
    Napsauta "Käynnistä" => "Ohjauspaneeli" => "Laitteisto ja äänet" => "Tulostimet" => "Lisää tulostin".

Windows Server 2008 käyttäjät:
    Napsauta "Käynnistä" => "Ohjauspaneeli" => "Laitteisto ja äänet" => "Tulostimet" => "Tiedosto" => "Suorita järjestelmänvalvojana" => "Lisää tulostin".

2. Napsauta "Lisää verkko-, Bluetooth- tai langaton tulostin".
  3. Napsauta "Haluamani tulostin ei ole luettelossa".
  4. Valitse "Valitse jaettu tulostin nimen perusteella" ja anna verkkotulostimelle nimi, esim. \\palvelin\MFC-xxx
  5. Napsauta "Seuraava".
  6. Testisivutulostusikkuna aukeaa. Napsauta "Valmis".

*Jos asiakaskoneella ja palvelimella on eri käyttöjärjestelmä:

HUOM: On tilanteita, joissa sinun on noudatettava yllä olevia ohjeita, vaikkakin asiakas PC:ssä on eri käyttöjärjestelmä kuin palvelimessa.

1. Tee ladattua ohjaintiedostoa varten jokin tilapäishakemisto kiintolevylle, kuten C:\brodnt.
  2. Lataa tiedosto tilapäishakemistoon.
  3. Kun tiedosto on ladattu, pura pakkaus kaksoisnapsauttamalla tiedostoa.
  4. Windows Vista käyttäjät:
    Napsauta "Käynnistä" => "Ohjauspaneeli" => "Laitteisto ja äänet" => "Tulostimet" => "Lisää tulostin".

Windows Server 2008 käyttäjät:
    Napsauta "Käynnistä" => "Ohjauspaneeli" => "Laitteisto ja äänet" => "Tulostimet" => "Tiedosto" => "Suorita järjestelmänvalvojana" => "Lisää tulostin".

5. Napsauta "Lisää verkko-, Bluetooth- tai langaton tulostin"
  6. Napsauta "Haluamani tulostin ei ole luettelossa".
  7. Valitse "Valitse jaettu tulostin nimen perusteella" ja anna verkkotulostimelle nimi, esim. \\palvelin\MFC-xxx
  8. Napsauta "Seuraava".
  9. Jos tulee viesti "Yhdistä tulostimeen", napsauta "OK".
  10. Valitse [Selaa] ja etsi kansiota, joka luotiin kohdassa 3 kun pakkaus purettiin.
  11. Napsauta "Avaa".
  12. Napsauta "OK".
  13. Valitse tulostinmallin nimi ja napsauta "Seuraava".
  14. Anna tulostimelle nimi. Jos haluat käyttää sitä oletuskirjoittimena, valitse "Kyllä".
  15. Testisivutulostusikkuna aukeaa. Napsauta "Valmis".

Verkkotulostus käyttäen TCP/IP (Vertaisverkotulostus):

1. Tee ladattua ohjaintiedostoa varten jokin tilapäishakemisto kiintolevylle, kuten C:\brodnt.
  2. Lataa tiedosto tilapäishakemistoon.
  3. Kun tiedosto on ladattu, pura pakkaus kaksoisnapsauttamalla tiedostoa.
  4. Windows Vista käyttäjät:
    Napsauta "Käynnistä" => "Ohjauspaneeli" => "Laitteisto ja äänet" => "Tulostimet" => "Lisää tulostin".

Windows Server 2008 käyttäjät:
    Napsauta "Käynnistä" => "Ohjauspaneeli" => "Laitteisto ja äänet" => "Tulostimet" => "Tiedosto" => "Suorita järjestelmänvalvojana" => "Lisää tulostin".

5. Napsauta "Lisää verkko-, Bluetooth- tai langaton tulostin"
  6. Napsauta "Haluamani tulostin ei ole luettelossa".
  7. Valitse "Lisää tulostin TCP/IP-osoitetta tai isäntänimeä käyttämällä" ja napsauta "Seuraava".
  8. Anna tulostimen IP-osoite ja poista ruksi valintaikkunasta "Tee kysely tulostimeen ja valitse käytettävä tulostinohjain automaattisesti".
  9. Napsauta "Seuraava".
  10. Napsauta [Levy...].
  11. Valitse [Selaa] ja etsi kansiota, joka luotiin kohdassa 3 kun pakkaus purettiin.
  12. Napsauta "Avaa".
  13. Napsauta "OK".
  14. Valitse tulostinmallin nimi ja napsauta "Seuraava".
    Huom:
    Vaikka listassa olevassa mallinimessä lukee USB ohjainta on silti mahdollista käyttää verkkoliitännällä.
  15. Anna tulostimelle nimi, aseta se oletustulostimeksi ja napsauta "Seuraava".
  16. Testisivutulostusikkuna aukeaa. Napsauta "Valmis".

Paikallisen tulostimen asennus (Windows Vista käyttäjät):

1. Tee ladattua ohjaintiedostoa varten jokin tilapäishakemisto kiintolevylle, kuten C:\brodnt.
  2. Lataa tiedosto tilapäishakemistoon.
  3. Kun tiedosto on ladattu, pura pakkaus kaksoisnapsautamalla tiedoston nimeä.
  4. Yhdistä USB-kaapeli.
  5. Napsauta "Käynnistä" => "Ohjauspaneeli" => "Laitteisto ja äänet" => "Tulostimet" => "Lisää tulostin".
  6. Napsauta "Add a Paikallinen tulostin".
  7. Valitse USB-portti ja napsauta "Seuraava".
  8. Napsauta [Levy...].
  9. Valitse [Selaa] ja etsi kansiota, joka luotiin kohdassa 3 kun pakkaus purettiin.
  10. Napsauta "Avaa".
  11. Napsauta "OK".
  12. Valitse tulostinmallin nimi ja napsauta "Seuraava".
  13. Anna tulostimelle nimi, valitse oletuskirjoitin ja napsauta "Seuraava".
  14. Testisivutulostusikkuna aukeaa. Napsauta "Valmis".

Sisältöpalaute

Auta meitä parantamaan tukea antamalla palautetta alla.

Vaihe 1: Miten hyödyllinen tällä sivulla oleva ohjelmisto on sinulle?

Vaihe 2: Jos valitsit vaihtoehdon "Hyödytön", valitse lähinnä vastaava syy seuraavasta luettelosta. (Voit valita useita vastauksia.)

Vaihe 3: Haluaisitko antaa lisäkommentteja?