Kezdőlap > Szokásos karbantartás > Tartozékok cseréje

Tartozékok cseréje

Ha a készülék azt jelzi, hogy valamelyik kellékanyag életideje lejárt, azt ki kell cserélnie.

festékkazetta és a dobegység két különálló kellékanyag. Ellenőrizze, hogy összeállítva vannak-e telepítve. A kellékanyagok termékkódja az adott országtól függően eltérő lehet.

FONTOS
 • A nyomtatási problémák elkerülése érdekében NE érintse meg az alábbi illusztrációkon sötéttel ábrázolt részeket.

  Festékkazetta

  Festékkazetta

  Dobegység

  Dobegység
  image

  Szíjegység

  Szíjegység
  image

  Hulladékfesték-kazetta

  Hulladékfesték-kazetta
MEGJEGYZÉS
 • Gondosan zárja el a használt kellékanyagokat egy zacskóban, hogy a kazettából ne szóródjon ki a festékpor.
 • A www.brother.com/original weboldalon találhat tájékoztatást arról, hogyan küldheti vissza elhasznált kellékeit a Brother begyűjtési és újrahasznosítási program keretében. Ha a helyi Brother iroda nem indított még begyűjtési programot, vagy Ön úgy dönt, hogy nem viszi vissza a használt fogyóeszközöket, akkor kérjük, hogy a helyi előírásoknak megfelelően, a háztartási hulladéktól elkülönítve kezelje azokat. Ha bármilyen kérdése van, lépjen kapcsolatba a helyi hulladékkezeléssel foglalkozó hivatallal.
 • Javasoljuk, hogy a használt és új kellékanyagokat egyaránt helyezze papírra arra az esetre, ha a bennük levő anyag véletlenül kifolyna vagy kiszóródna.
 • Ha nem az ajánlottal azonos a készülék és a kellékanyagok élettartama csökkenhet.
 • A festékkazetták jelzett élettartama az ISO/IEC 19798 szabványon alapul. A csere gyakorisága a nyomtatási mennyiségtől, a fedési százaléktól, a használt nyomathordozó típusától és a készülék be- és kikapcsolásaitól függ.
 • A festékkazetták kivételével a kellékanyagok cseréjének gyakorisága változik a nyomtatási mennyiségtől, a használt média típusaitól és a készülék ki- és bekapcsolásától függően.
 • Óvatosan bánjon a festékkazettával. Ha a keze vagy a ruhája festékporral szennyeződik, azonnal törölje le vagy mossa le hideg vízzel.
Hasznos volt ez az oldal?