IP adresini ARP kullanarak yapılandırma

BRAdmin uygulamasını kullanamıyorsanız ve ağınız DHCP sunucusu kullanmıyorsa, ARP komutunu da kullanabilirsiniz. ARP komutu, UNIX sistemlerin yanı sıra, TCP/IP kurulu Windows® sistemlerde de kullanılabilir. Arp'yi kullanmak için, komut satırına aşağıdaki komutu girin:
arp -s ipadresi ethernetadresi
Burada ethernetadresi yazdırma sunucusunun MAC Adresi (Ethernet Adresi) ve ipadresi yazdırma sunucusunun IP adresidir. Örneğin:
• 
Windows® sistemler
Windows® sistemlerde MAC Adresinin (Ethernet Adresi) her basamağı arasına tire “-” karakteri koymak gerekir.
arp -s 192.168.1.2 00-80-77-31-01-07
• 
UNIX/Linux sistemler
Genellikle, UNIX ve Linux sistemlerde MAC Adresinin (Ethernet Adresi) her basamağı arasına iki nokta üst üste “:” karakteri koymak gerekir.
arp -s 192.168.1.2 00:80:77:31:01:07
Not Not
arp -s komutunu kullanabilmeniz için aynı Ethernet segmentinde bulunmanız gerekir (yani yazdırma sunucusuyla işletim sistemi arasında yönlendirici olamaz).
Yönlendirici varsa, IP adresi girmek için BOOTP veya bu bölümde açıklanan diğer yöntemleri kullanabilirsiniz. Yöneticiniz sistemi IP adreslerini BOOTP, DHCP veya RARP kullanarak verecek şekilde yapılandırdıysa, Brother yazdırma sunucunuz IP adresini bu IP adres dağıtım sistemlerinin herhangi birinden alabilir. Bu durumda ARP komutunu kullanmanız gerekmez. ARP komutu yalnızca bir kez çalışır. Güvenlik nedeniyle, Brother yazdırma sunucusunun IP adresini ARP komutunu kullanarak başarıyla yapılandırdıktan sonra, adresi değiştirmek için ARP komutunu tekrar kullanamazsınız. Yazıcı sunucusu bu tür denemeleri reddedecektir. IP adresini yine değiştirmek isterseniz Web Based Management (web tarayıcı) veya TELNET (SET IP ADDRESS komutuyla) kullanın ya da yazdırma sunucusunu fabrika ayarlarına döndürün (bu, ARP komutunu yine kullanmanıza olanak sağlar).
Yazdırma sunucusunu yapılandırmak ve bağlantıyı doğrulamak için, ping ipadresi komutunu girin; burada ipadresi, yazdırma sunucusunun IP adresidir. Örneğin ping 192.189.207.2.