Skanna till FTP (för MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW)

Detaljerna som krävs för att använda Skanna till FTP kan anges manuellt på kontrollpanelen och förkonfigureras och lagras i en FTP-profil. Du kan konfigurera upp till fem FTP-serverprofiler.

Passivt läge

Du kan ställa in passivt läge på AV eller PÅ beroende på FTP-serverns och brandväggens konfiguration i nätverket. Som standard är inställningen PÅ. I de flesta fall kan standardinställningen användas.
1
Tryck på Menu.
2
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Nätverk.
Tryck på OK.
3
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Skanna > FTP.
Tryck på OK.
4
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Passivt läge.
Tryck på OK.
5
Tryck på Bsymbol.ltri eller Bsymbol.rtri och välj eller Av.
6
Tryck på Stop/Exit.

Portnummer

Du kan ändra portnumret som används för åtkomst till FTP-servern. Standardinställningen är port 21. I de flesta fall kan standardinställningen användas.
1
Tryck på Menu.
2
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Nätverk.
Tryck på OK.
3
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Skanna > FTP.
Tryck på OK.
4
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Portnummer.
Tryck på OK.
5
Ange portnumret.
Tryck på OK.
6
Tryck på Stop/Exit.

Skapa ett användardefinierat filnamn

Förutom de sju förinställda filnamnen kan du lagra två användardefinierade filnamn som kan användas när du skapar en FTP-serverprofil.
1
Tryck på Menu.
2
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Nätverk.
Tryck på OK.
3
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Skanna > FTP.
Tryck på OK.
4
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Filnamn 1 eller Filnamn 2.
Tryck på OK.
5
Skriv det filnamn du vill använda. Maximalt 15 tecken kan anges för användardefinierade namn.
Tryck på OK.
6
Tryck på Stop/Exit.

Förkonfigurera FTP-profiler

1
Tryck på Menu.
2
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Nätverk.
Tryck på OK.
3
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Skanna > FTP.
Tryck på OK.
4
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Inst.profil.
Tryck på OK.
5
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Inte registrerad.
Tryck på OK.
6
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Profilnamn.
Tryck på OK.
7
Skriv namnet som du vill använda för FTP-serverns profil. Namnet visas på maskinens LCD-skärm och kan bestå av upp till 30 tecken.
Tryck på OK.
8
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Värdadress.
Tryck på OK.
9
Skriv värdadressen (t.ex. ftp.example.com) (upp till 60 tecken) eller IP-adressen (t.ex. 192.23.56.189).
Tryck på OK.
10
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Lagringskatalog.
Tryck på OK.
11
Skriv destinationsmappen där du vill att dokumenten ska lagras på FTP-servern (t.ex. /brother/abc/) (upp till 60 tecken).
Tryck på OK.
12
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Användarnamn.
Tryck på OK.
13
Skriv maskinens användarnamn som registrerats i FTP-servern (upp till 32 tecken).
Tryck på OK.
14
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Lösenord.
Tryck på OK.
15
Skriv lösenordet för åtkomst till FTP-servern (upp till 32 tecken).
Tryck på OK.
16
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Kvalitet.
Tryck på OK.
17
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Färg 150 dpi, Färg 300 dpi, Färg 600 dpi, S/V 200x100 dpi eller S/V 200 dpi.
Tryck på OK.
18
Välj filtyp för dokumentet. Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Filtyp.
Tryck på OK.
19
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj PDF eller JPEG för dokument i färg eller gråskala och PDF eller TIFF för svartvita dokument.
Tryck på OK.
Obs Obs
För MFC-6490CW
Ange dokumentstorlek om du använder maskinens kopieringsglas.
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Glas skanningsstorl.
Tryck på Bsymbol.ltri eller Bsymbol.rtri och välj Letter, Legal, Ledger, A4 eller A3.
Tryck på OK.
20
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Passivt läge.
21
Tryck på Bsymbol.ltri eller Bsymbol.rtri och välj eller Av.
Tryck på OK.
22
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Portnummer.
23
Ange portnumret.
Tryck på OK.
24
Välj filnamnet som du vill använda för det skannade dokumentet. Du kan välja mellan sju förinställda och två användardefinierade filnamn. Filnamnet som används för dokumentet är det filnamn du väljer plus de 6 sista siffrorna i flatbäddens/ADF-enhetens skannerräkneverk samt filtillägget (t.ex. BRNxxxxxxxxxxxx098765.pdf). Du kan också manuellt ange ett filnamn på högst 15 tecken.
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Filnamn.
Tryck på OK.
25
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj filnamnet som du vill använda.
Tryck på OK.
26
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Slutför när du har angett alla inställningar.
Tryck på OK.
Tryck på Stop/Exit.