Protokoll

TCP/IP-protokoll och -funktioner

Protokoll är standardiserade regeluppsättningar för dataöverföring i nätverk. Med protokollen kan användarna få tillgång till de nätverksanslutna resurserna.
Den skrivarserver som används i denna Brother-produkt stöder TCP/IP-protokollen (Transmission Control Protocol/Internet Protocol).
TCP/IP är den mest populära uppsättningen av protokoll för kommunikation via t.ex. Internet och E-post. Protokollet kan användas i de flesta operativsystem som till exempel Windows®, Mac OS X och Linux®. De TCP/IP-protokoll som beskrivs nedan finns tillgängliga i denna Brother-produkt.

DHCP/BOOTP/RARP

Du kan konfigurera IP-adressen automatiskt genom att använda protokollen DHCP/BOOTP/RARP.
Obs Obs
Kontakta nätverksadministratören om du vill använda protokollen DHCP/BOOTP/RARP.

APIPA

Om du inte tilldelar en IP-adress manuellt (med maskinens kontrollpanel eller programvaran BRAdmin) eller automatiskt (med en DHCP/BOOTP/RARP-server), tilldelar APIPA-protokollet (Automatic Private IP Addressing) automatiskt en IP-adress i intervallet 169.254.1.0 till 169.254.254.255.

DNS-klient

Brother-skrivarservern stöder klientfunktionen Domain Name System (DNS). Med hjälp av denna funktion kan skrivarservern kommunicera med andra enheter genom att använda sitt DNS-namn.

LPR/LPD

Vanliga utskriftsprotokoll i TCP/IP-nätverk.

SMTP-klient (för MFC-6490CW och MFC-6890CDW)

En SMTP-klient (Simple Mail Transfer Protocol) används för att skicka e-postmeddelanden via Internet eller ett intranät.

Port9100

Även detta utskriftsprotokoll är vanligt i TCP/IP-nätverk.

mDNS

Med mDNS kan Brother-skrivarservern automatiskt konfigurera sig till att fungera i ett enkelt nätverkskonfigurerat system i Mac OS X. (Mac OS X 10.2.4 eller senare)

TELNET

Brother-skrivarservern har stöd för en TELNET-server för konfiguration via kommandorad.

SNMP

Simple Network Management Protocol (SNMP) används för att hantera nätverksenheter som datorer, routrar och nätverksförberedda Brother-maskiner.

Webbtjänster

Med protokollet webbtjänster kan Windows Vista®-användare installera Brother-skrivardrivrutinen genom att högerklicka på maskinens ikon via mappen Nätverk. (Se Installation när webbtjänster används (För Windows Vista®-och Windows® 7-användare).) Med webbtjänster kan du också kontrollera maskinens status via en dator.

FTP-klient (för MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW och MFC-6890CDW)

Med File Transfer Protocol (FTP) kan Brother-maskinen skanna svartvita dokument eller färgdokument direkt till en FTP-server som finns lokalt i ditt nätverk eller på Internet.

LDAP (för MFC-6890CDW)

Med Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) kan Brother-maskinen söka efter information som till exempel faxnummer och e-postadresser på en LDAP-server.

IPv6 (för MFC-5490CN, MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW, DCP-6690CW och MFC-6890CDW)

Brother-maskinen är kompatibel med IPv6 som är nästa generations Internetprotokoll. Besök http://solutions.brother.com för mer information om IPv6-protokollet.