1 Introduktion

Översikt

Brother-maskinen kan delas över ett 10/100 MB trådbundet eller trådlöst (IEEE 802.11b/802.11g) Ethernet-nätverk med hjälp av den interna skrivarservern för nätverk. Skrivarservern stöder olika funktioner och anslutningsmetoder beroende på vilket operativsystem du använder i ett nätverk som stöder TCP/IP. Dessa funktioner omfattar utskrift, skanning, sändning och mottagning med PC-fax, PhotoCapture Center™, fjärrinställning samt statusövervakning. I tabellen nedan visas vilka nätverksfunktioner och anslutningar som stöds av de olika operativsystemen.
Operativsystem
Windows® 2000
Windows® XP Windows® XP Professional x64 Edition
Windows Vista®
Windows® 7
Windows Server® 2003/2008
Mac OS X 10.4.11 - 10.6.x
10/100BASE-TX trådbundet Ethernet (TCP/IP)
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
IEEE 802.11b/g trådlöst Ethernet (TCP/IP)1
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
Utskrift
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
BRAdmin Light
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
BRAdmin Professional 32
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
Web BRAdmin2
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
Skanning
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
Skicka PC-fax3
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
Ta emot PC-fax3
Bsymbol.chk
Fjärrinställning3
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
Statusövervakning
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
Distributionsguiden för drivrutiner
Bsymbol.chk
Bsymbol.chk
1
Ej tillgängligt för MFC-5490CN och MFC-5890CN.
2
BRAdmin Professional 3 och Web BRAdmin kan hämtas från http://solutions.brother.com.
3
Ej tillgängligt för DCP-modeller.
För att du ska kunna använda Brother-maskinen i ett nätverk måste du konfigurera skrivarservern och ställa in de datorer som du använder.
Användare med trådlösa nätverk:
För att få bästa möjliga resultat vid vanliga, dagliga dokumentutskrifter ska du placera Brother-maskinen så nära nätverkets åtkomstpunkt (eller router) som möjligt och se till att det finns så få hinder som möjligt mellan maskinen och åtkomstpunkten. Om det finns stora föremål eller väggar mellan de båda enheterna, eller om det förekommer störningar från andra elektroniska apparater, kan detta påverka dataöverföringshastigheten för dokumenten.
Av denna anledning är en trådlös anslutning kanske inte alltid den bästa anslutningsmetoden för alla typer av dokument och program. Om du skriver ut stora filer, som t.ex. foton på blankt papper eller flersidiga dokument med en blandning av text och stor grafik, bör du kanske överväga att välja trådbundet Ethernet i stället för att få en snabbare dataöverföring eller USB som ger den snabbaste datahastigheten.