Instellingen in het Settings in the scannervenster

Resolutie

U kunt de scanresolutie wijzigen in het pop-upmenu Resolutie. Hogere resoluties nemen meer geheugen in beslag en vergen meer overdrachtstijd, maar leveren een preciezer gescand beeld. In onderstaande tabel wordt aangegeven welke resoluties u kunt selecteren en welke kleuren beschikbaar zijn.
Resolutie
Zwart-wit/
Grijs (Foutdiffusie)
8bit kleur
Ware grijstinten/24bit kleur
100 × 100 dpi
Ja
Ja
Ja
150 × 150 dpi
Ja
Ja
Ja
200 × 200 dpi
Ja
Ja
Ja
300 × 300 dpi
Ja
Ja
Ja
400 × 400 dpi
Ja
Ja
Ja
600 × 600 dpi
Ja
Ja
Ja
1200 × 1200 dpi
Ja
Nee
Ja
2400 × 2400 dpi
Ja
Nee
Ja
4800 × 4800 dpi
Ja
Nee
Ja
9600 × 9600 dpi
Ja
Nee
Ja
19200 × 19200 dpi
Ja
Nee
Ja

Type scan

Zwart-wit
Gebruiken voor tekst of lijntekeningen.
Grijs (Foutdiffusie)
Gebruiken voor fotografische beelden of grafische afbeeldingen. (Foutdiffusie is een methode waarbij beelden met gesimuleerde grijstinten worden gemaakt, zonder grijze stippen te gebruiken. Zwarte stippen worden in een specifieke matrix geplaatst zodat het beeld grijs lijkt.)
Ware grijstinten
Gebruiken voor fotografische beelden of grafische afbeeldingen. Deze modus is exacter omdat hij tot 256 tinten grijs gebruikt.
8bit kleur
Gebruikt tot 256 kleuren om het beeld te scannen.
24bit kleur
Gebruikt tot 16,8 miljoen kleuren om het beeld te scannen.
Hoewel het gebruik van 24bit kleur een beeld met de meest nauwkeurige kleurreproductie oplevert, zal het beeldbestand ongeveer drie keer zo groot zijn als een bestand dat met de optie 8bit kleur is gemaakt. Deze modus vergt het meeste geheugen en de langste overdrachtstijd.
Scherm

Documentgrootte

Kies één van de volgende formaten:
A3 297 × 420 mm
(Alleen beschikbaar op A3-modellen)
Registerpapier 11 × 17 inch
(Alleen beschikbaar op A3-modellen)
JIS B4 257 × 364 mm
(Alleen beschikbaar op A3-modellen)
A4 210 × 297 mm
JIS B5 182 × 257 mm
Letter 8,5 × 11 inch
Legal 8,5 × 14 inch
(Alleen beschikbaar op ADF- en A3-modellen)
A5 148 × 210 mm
Executive 7,25 × 10,5 inch
Business Card
Als u visitekaartjes wilt scannen, selecteert u de grootte bij Business Card en legt u het visitekaartje links boven op de glasplaat, met de bedrukte zijde naar beneden.
Foto 1 4 × 6 inch
Foto 2 5 × 8 inch
Foto L 89 × 127 mm
Foto 2L 127 × 178 mm
Briefkaart 1 100 × 148 mm
Briefkaart 2 148 × 200 mm
Afwijkend
Als u een afwijkend formaat hebt gekozen, kunt u het te scannen gedeelte bijstellen. Klik en sleep met ingedrukte muisknop om het beeld bij te snijden.
Breedte: Voer de breedte van het afwijkende formaat in.
Hoogte: Voer de hoogte van het afwijkende formaat in.

Het beeld bijstellen

Helderheid
Stel de instelling voor helderheid bij (-50 tot 50) tot u het beste resultaat krijgt. De standaard ingestelde waarde is 0, wat als een ‘gemiddelde’ wordt beschouwd en meestal voor algemene beelden geschikt is.
U kunt de Helderheid instellen door de schuifbalk naar rechts of naar links te slepen om het beeld lichter of donkerder te maken. U kunt ook een waarde in het vakje invoeren om het niveau in te stellen.
Scherm
Als het gescande beeld te licht is, moet u voor de Helderheid een lagere waarde opgeven en het document nogmaals scannen.
Als het gescande beeld te donker is, moet u voor de Helderheid een hogere waarde opgeven en het beeld nogmaals scannen.
Opmerking Opmerking
De instelling Helderheid is alleen beschikbaar wanneer u Type scan instelt op Zwart-wit, Grijs of Ware grijstinten.
Contrast
U kunt het contrast verhogen of verlagen door de schuifbalk naar rechts of links te slepen. Het verhogen van het contrast benadrukt de donkere en lichte gedeelten van het beeld, terwijl het verlagen ervan meer details weergeeft in de grijze zones. U kunt ook een waarde in het vakje invoeren om het Contrast in te stellen.
Opmerking Opmerking
De instelling Contrast is alleen beschikbaar wanneer u Type scan instelt op Grijs of Ware grijstinten.
Ruis verminderen
Met deze instelling kunt u de kwaliteit van gescande beelden verbeteren. De instelling Ruis verminderen is beschikbaar bij gebruik van 24bit kleur en een scanresolutie van 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi of 600 x 600 dpi.
Als u foto’s of andere beelden scant die u in een tekstverwerker of een andere grafische toepassing wilt gebruiken, probeer dan verschillende instellingen uit voor Resolutie, Type scan, Helderheid en Contrast om te zien welke instelling het beste in uw behoeften voorziet.